Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Hoe krijg je een AED open?

Hoe krijg je een AED open?

Wanneer je een AED nodig hebt om iemands leven te redden, wil je geen seconde verliezen. Een terechte vraag die veel mensen dan ook hebben, is: hoe krijg je een AED open? Wanneer jij je dat afvraagt, is de tweede vraag die je dan waarschijnlijk hebt: is een AED dan zo moeilijk open te krijgen? Je mag toch verwachten van een apparaat dat ontworpen is om levens te redden dat dit niet moeilijk open gaat. Dit behoeft enige uitleg.

Hoe krijg je een AED open?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een AED krijg je natuurlijk ontzettend eenvoudig open. AED's worden opgeborgen in een koffer of tas die je eenvoudig openmaakt of open ritst. Het “probleem” is vaak dat de AED koffer of tas is opgeborgen in een wandkast. Vooral op publieke locaties.

Die wandkast is meestal wel afgesloten. De vraag “hoe krijg je een AED open?” heeft dan meestal ook betrekking op de kast waarin de AED is opgeborgen. Er kan namelijk voor worden gekozen om deze kast af te sluiten om te voorkomen dat de AED onbedoeld gepakt of gestolen kan worden.

Zit de AED in een afgesloten kast, dan is deze meestal te openen met een sleutel of een code. Die sleutel of code zal in het bezit zijn van de beheerder. Op sommige plekken wordt ervoor gekozen om alleen geautoriseerde personen de kast te kunnen laten openen. Bijna altijd zullen dit de BHV’ers zijn.

De AED open maken

Indien de AED vergrendeld is afgesloten, is het zaak om direct medewerkers in te schakelen en een BHV’er of andere beheerder de AED kast te laten openen. Is de AED niet vergrendeld opgeborgen, dan kun je de tas of koffer gewoon openmaken en beginnen met hulpverlenen. De AED is altijd voorzien van stap voor stap instructies.

AED aanschaffen

Wil jij een AED aanschaffen voor thuisgebruik? Kijk dan in de webshop van ARBO winkel. Hier vind je AED’s in diverse prijsklassen die je natuurlijk kunt bewaren en opbergen zoals je zelf wilt. Zorg er altijd voor dat de AED eenvoudig bereikbaar is en dat je deze snel en ongehinderd kunt openen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );