Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Is een EHBO doos verplicht in de auto

 • Door Mark
 • 03 / 11 / 2020 0
Is een EHBO doos verplicht in de auto

In veel landen is het verplicht om een bepaalde veiligheidsuitrusting in de auto te hebben. Maar hoe zit dat in Nederland?

Is een EHBO doos verplicht in de auto, bijvoorbeeld? Het - naar onze mening - teleurstellende antwoord is nee. Een EHBO doos is niet verplicht in de auto. Dat betekent echter zeker niet dat het niet verstandig is om er toch eentje aan boord te hebben. Wij leggen graag uit waarom dit zo is.

Waarom een EHBO doos in de auto verstandig is

In Nederland is veel aandacht voor veiligheid. Daarom vinden wij het eigenlijk ook onbegrijpelijk dat een EHBO doos in de auto niet verplicht is. Wie investeert in een EHBO doos in de auto, maakt een verstandige beslissing.

Men zegt wel eens: een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Dat geldt altijd en overal. Zeker ook in de auto. In de auto gebeuren zeer veel ongelukken. Dan hebben wij het nog niet eens over de zware ongevallen waarover men vrijwel dagelijks leest en hoort. Dagelijks gebeuren ontzettend veel kleine ongelukken in en met de auto. Ongelukken waarbij hulpdiensten niet ingeschakeld hoeven te worden. Of ongelukken waarbij de hulpdiensten niet ingeschakeld zouden hoeven te worden, als er een goede EHBO doos in de auto aanwezig was geweest.

Wie in de auto is, kan meestal niet eenvoudig hulp inschakelen. Men denkt bij een ongeluk in de auto vaak aan een aanrijding, maar er zijn ook tal van andere momenten en manieren waarop men risico loopt. Van een ongelukje bij het tankstation, tot het stoten van het hoofd bij het uitstappen of het openhalen van een vinger of hand aan een scherp onderdeel. In al die gevallen biedt een EHBO doos een belangrijke meerwaarde. Men heeft de zekerheid dat eerste hulp snel en effectief kan worden toegepast. Ook als er geen anderen in de buurt zijn. Op die momenten is men volledig afhankelijk van de EHBO doos, dus waarom zou u deze niet aanschaffen?

Een EHBO doos voor in de auto aanschaffen

Dus: is een EHBO doos verplicht in de auto? Nee. Is dit verstandig? Zonder twijfel. In de webshop van ARBO winkel kan men een goede EHBO doos voor in de auto aanschaffen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );