Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Is een veiligheidshesje verplicht in de auto?

 • Door Mark
 • 20 / 11 / 2020 0
Is een veiligheidshesje verplicht in de auto?

Het nut van een veiligheidshesje zal iedereen begrijpen. Met zo’n hesje is men veel beter zichtbaar. Ook, vooral, in het donker. Maar is een veiligheidshesje verplicht in de auto?

Het antwoord zal misschien verbazen. In Nederland is een veiligheidshesje niet verplicht in de auto. Net als andere veiligheidsartikelen, zoals een gevarendriehoek. Dat iets niet verplicht is, betekent uiteraard niet dat hier niet in geïnvesteerd hoeft te worden. Op veiligheid moet men nooit besparen. Een veiligheidshesje in de auto vormt bovendien maar een kleine investering.

Is een veiligheidshesje verplicht in de auto? Nee. Is het verstandig? ja

Een veiligheidshesje is dus niet verplicht in de auto. Wij vinden dit vreemd. Het is een zeer laagdrempelig veiligheidsartikel dat door iedereen kan worden gebruikt. Ondanks dat het dus niet verplicht is, is het raadzaam om er eentje aan te schaffen. Mocht de situatie erom vragen, dan wordt de veiligheid met zo’n hesje sterk vergroot. Zeer veel ongevallen vinden plaats omdat betrokkenen elkaar niet goed zien.

Hoe zit het met werkgevers?

Een veiligheidshesje is niet verplicht in de auto. Niet voor particulieren en niet voor werknemers. Dat neemt niet weg dat werkgevers het voor hun werknemers wil kunnen verplichten. Werknemers kunnen het heft in eigen hand nemen door bedrijfswagens uit te rusten met veiligheidshesjes. Dit is een geringe investering die (zwaar) letsel of zelfs noodlottige ongevallen kan voorkomen.

Let op in het buitenland

In Nederland is een veiligheidshesje in de auto weliswaar niet verplicht; in het buitenland geldt deze verplichting vaak wel. Wie in het buitenland rijdt, dient er dus voor te zorgen dat het hesje wel in de auto aanwezig is. Wordt men gecontroleerd, dan kan er in sommige landen een boete worden uitgeschreven. Informeer dan ook van tevoren of het hebben van een veiligheidshesje in de auto verplicht is in landen waar doorheen gereisd wordt. Wederom geldt ons advies: zorg altijd voor een hesje, ongeacht waar gereden wordt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 805 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );