Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Waar moet ik een brandblusser plaatsen in de auto?

Waar moet ik een brandblusser plaatsen in de auto?

Eén van de risico’s bij een auto-ongeluk is het ontstaan van brand. Met een brandblusser in de auto kun je schade en letsel beperken.

Het is wel belangrijk dat je de brandblusser op de juiste plek bewaart. Want wat heb je hieraan wanneer je niet eenvoudig of snel bij de blusser kunt? Vraag jij je af: waar moet ik een brandblusser plaatsen in de auto? Lees dan verder. Wij vertellen je wat de beste plek is om een brandblusser in de auto te bewaren.

Waar moet ik een brandblusser plaatsen in de auto?

Er zijn diverse plekken om een brandblusser te plaatsen in de auto. Kijk je echter naar wat belangrijk is bij de plaatsing van een blusser, dan blijven er nog maar weinig plekken over.

De eerste vereiste is natuurlijk dat je de blusser eenvoudig moet kunnen pakken wanneer je de auto bestuurt. De kofferbak valt dan sowieso af. Wanneer je snel moet kunnen blussen, heb je niet de tijd om eerst naar de achterkant van je auto te lopen. Bovendien breken de meeste autobranden in de motorruimte uit.

Iets waar je ook rekening mee dient te houden: door een ongeval zou je bekneld kunnen raken. Is er dan ook sprake van brand, dan moet een brandblusser onder handbereik zijn.

Een goede plek om een brandblusser te plaatsen in de auto is dan ook onder de passagiersstoel. Zo weet je zeker dat je - ook in noodsituaties - de brandblusser kunt bereiken.

Bovendien is dit een veilige plaats voor de brandblusser. Hij kan er stevig worden bevestigd en in het uiterste geval dat deze losschiet, is er een kleine kans dat deze letsel aanricht. Bewaar een brandblusser nooit los in de auto. Tijdens hard remmen, een onverwachte stuurbeweging of een impact kan deze door de auto schieten. Zo’n relatief zware en harde blusser is dan een gevaarlijk projectiel.

Koop een brandblusser voor in de auto online

Wil jij een brandblusser voor in de auto aanschaffen? Dat is verstandig. Zeker wanneer je regelmatig in het buitenland bent. In veel andere landen is een brandblusser verplicht. In Nederland (nog) niet, maar dat neemt niet weg dat het een uitstekende investering in je eigen veiligheid is. Bekijke onze brandblussers in de webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );