Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Wanneer kun je een schuimblusser gebruiken?

Wanneer kun je een schuimblusser gebruiken?

Er zijn verschillende soorten blussers verkrijgbaar. Allemaal hebben zij uiteraard hetzelfde doel: een brand snel en efficiënt blussen. Alle brandblussers hebben echter ook hun eigen kenmerken en eigenschappen.

Hoewel veel blussers geschikt zijn voor veel verschillende soorten branden, zijn er voor bepaalde branden ook bepaalde blussers meer geschikt dan andere. En andersom: sommige blussers zijn minder geschikt dan andere bij bepaalde soorten branden. In deze blog alles over schuimblussers. Wanneer kun je een schuimblusser gebruiken. En wanneer niet?

Wanneer kun je een schuimblusser gebruiken?

Branden worden ingedeeld in verschillende categorieën. Een schuimblusser is geschikt voor het blussen van branden uit de categorie A en B. In brandklasse A vallen branden van vaste stoffen. In brandklasse B vallen branden van vloeistoffen. Dit betekent dus dat een schuimblusser gebruikt kan worden voor zeer veel verschillende soorten branden. Ook elektriciteitsbranden kunnen worden geblust met een schuimblusser. Elektriciteitsbranden hadden voorheen een eigen categorie.

In de praktijk betekent dit dat een schuimblusser in de meeste omgevingen kan worden gebruikt, omdat vrijwel elke brand ermee kan worden geblust.

Wanneer kun je een schuimblusser niet gebruiken?

Het enige type brand dat met enige regelmaat voorkomt en dat niet geblust kan worden met een schuimblusser, is een gasbrand. Hiervoor is een poederblusser bijvoorbeeld erg effectief. In bedrijven waarin een verhoogd risico is op gasbranden zul je dan ook andere blussers aantreffen dan schuimblussers.

Voor het blussen van branden uit de categorie A en B is er weinig tot geen verschil tussen schuimblussers of poederblussers. Een groot voordeel van een schuimblusser ten opzichte van een poederblusser is dat een schuimblusser minder nevenschade maakt. Het poeder van poederblussers gaat in alle kieren en gaten zitten en kan zo bijvoorbeeld elektronische apparatuur kapotmaken.

Koop je schuimblusser in onze webshop

Wil je een schuimblusser aanschaffen? Kijk dan in onze webshop. Hier vind je alle soorten brandblussers.

Meer informatie over brandblussers en hun brandklasse? Bekijk onze video

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );