Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Wat is de maximale lengte van een brandslanghaspel?

 • Door Mark
 • 24 / 12 / 2020 0
Wat is de maximale lengte van een brandslanghaspel?

Wat is de maximale lengte van een brandslanghaspel? Dat is misschien een vraag waar je nog niet over hebt nagedacht. Over de minimale lengte waarschijnlijk wel.

Iedereen kan zich wel voorstellen dat een brandslanghaspel met een lengte van een meter weinig zoden aan de dijk zet. Maar er is dus ook een maximale lengte. Een brandslanghaspel mag maximaal 30 meter lang zijn. In deze blog leggen wij je uit waarom dat zo is.

Waarom is er een maximale lengte van een brandslanghaspel?

Wanneer het gaat om de lengte van een brandslanghaspel, denk je wellicht: hoe langer, hoe beter. Dat is een logische gedachte, want hoe langer de slang is, des te groter het blusbereik is. Dat is in theorie ook zo, maar in de praktijk zijn er ook andere zaken die meespelen. Zaken waardoor er bepaald is dat de maximale lengte van een brandslanghaspel 30 meter mag bedragen.

Wanneer er brand uitbreekt, is het zaak om zo snel mogelijk te kunnen blussen. Hierbij moet er een afweging worden gemaakt tussen de lengte van de brandslanghaspel versus de tijd die nodig is om de brandhaard te bereiken en te kunnen blussen. Theoretisch zou je kunnen zorgen voor een zeer lange brandslang waarmee je elke plek kunt bereiken. Maar dat zou niet de snelste manier zijn. Het is sneller, en dus veiliger om meerdere brandslanghaspels te installeren wanneer een bereik van meer dan 30 meter noodzakelijk is.

De tweede reden is waterdruk. Wordt de brandslang langer dan 30 meter, dan is in de meeste panden kans aanwezig dat de waterdruk afneemt. Je wilt voor een brandslang een zo hoog mogelijke waterdruk kunnen genereren.

Brandslanghaspels van alle gangbare lengtes

ARBO winkel verkoopt brandslanghaspels van alle gangbare lengtes: 10, 20 en 30 meter. Bestel de door jou gewenste brandslanghaspel online of kom langs in onze fysieke winkel in Ede. Wij voorzien je tevens graag van advies op het gebied van brandveiligheid.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );