Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Welke brandblusser in de auto?

 • Door Mark
 • 10 / 11 / 2020 0
Welke brandblusser in de auto?

Het belang van brandblussers kent iedereen. Maar niet iedereen is goed op de hoogte van het belang van de juiste brandblusser in de auto.

Jaarlijks vinden duizenden autobranden plaats, dus is het belangrijk om een goede brandblusser in de auto te hebben. Maar welke brandblusser in de auto is verstandig? Wij geven graag advies.

Welke brandblusser in de auto? Poeder of schuim?

Wanneer er gekeken wordt naar een brandblusser voor in de auto, heeft men doorgaans twee mogelijkheden: een poederblusser of een schuimblusser. Niet iedereen weet het verschil tussen deze blussers precies. Toch zijn er met het oog op gebruik in de auto diverse argumenten om voor een schuimblusser te gaan.

Een poederblusser is vaak goedkoper. Dat zorgt ervoor dat mensen vaak hiervoor gaan. In veel situaties is een poederblusser een prima optie. In de auto nu juist net niet. Dat heeft met de volgende zaken te maken:

 • Een poederblusser, zeker een kleiner exemplaar, is meestal in een aantal seconden al helemaal leeg. Wordt de bron niet direct helemaal geblust, dan komt men vaak bluspoeder tekort.
 • Bluspoeder richt veel nevenschade aan aan elektronica en oppervlakken.
 • Bluspoeder is lastig te verwijderen

Een schuimblusser is veel beter geschikt voor gebruik in de auto. Niet alleen doet men een stuk langer met een schuimblusser (deze is niet al in een paar seconden leeg); het schuim is ook effectiever om verschillende branden uit te krijgen en de kans dat een brand opnieuw oplaait is hiermee kleiner.

Zorg voor goede bevestiging

De juiste brandblusser in de auto is dus zeer belangrijk. Welke brandblusser in de auto het beste is, is ook duidelijk. Maar een brandblusser kan ook een gevaar vormen wanneer deze niet goed is bevestigd. Zorg dus altijd voor een stevige bevestiging volgens voorschriften. Zo zorgt men ervoor dat de blusser ook bij een aanrijding blijft zitten en niet door de auto vliegt. Let ook op op de gebruikstemperatuur: niet alle brandblussers werken bij zeer lage temperaturen. Investeer dus in kwaliteit.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );