Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Welke gehoorbescherming bij 105 Db?

Welke gehoorbescherming bij 105 Db?

Gehoorbescherming is een onderschat PBM (persoonlijk beschermingsmiddel). Gelukkig gebruiken veel professionals adequate gehoorbescherming, maar veel mensen weten niet hoe snel zij al gehoorbeschadiging kunnen oplopen. Het is wettelijk verplicht om tijdens werkzaamheden met een geluidsniveau van 85 decibel of meer gehoorbescherming te dragen. Maar hoe hard is dit precies? Het geroezemoes in een gemiddeld cafe komt hier vaak al in de buurt, of gaat er zelfs overheen. Hoe zit het dan met echt harde geluiden? Welke gehoorbescherming draag je bij 105 Db?

Welke gehoorbescherming bij 105 Db?

Weet jij welke gehoorbescherming je bij 105 Db draagt? Voor veel mensen is de uitdrukking in decibel nogal abstract. Want hoe hard is 105 decibel nu precies? 105 decibel is gevaarlijk hard. Het bevindt zich nog niet op het niveau dat je direct gehoorbeschadiging oploopt, maar de kans op serieuze gehoorschade bij 105 Db neemt al na blootstelling vanaf 15 minuten sterk toe. Kortom: bij 105 Db gebruik je goede gehoorbescherming.

De grens van echt gevaarlijk geluid, geluid dat direct kan zorgen voor gehoorschade, ligt op 110 decibel. 105 Decibel komt daar dus al gevaarlijk dicht in de buurt. Een kleine piek in dat geluidsniveau kan zorgen voor direct gevaar. Maar het echt grote gevaar schuilt in constante of te lange blootstelling aan dit geluidsniveau. Iets dat al sneller plaatsvindt dan je denkt. Beton slijpen, naar de discotheek gaan of genieten van een muziekfestival: dat zijn slechts enkele voorbeelden van plekken en momenten waarop een geluidsniveau van 105 Db wordt gehaald.

Word je kortstondig blootgesteld aan een geluidsniveau van 105 decibel of meer, dan draag je goede oordoppen. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor hoge kwaliteit oordoppen met maximale geluidsdemping. Word je hier langdurig of structureel aan blootgesteld, dan draag je oorkappen. Oorkappen worden over je gehele oor gedragen en houden schadelijk geluid echt goed buiten. Veel mensen die beroepsmatig worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus dragen oorkappen. Denk aan mensen die moeten zagen, slijpen of werken met een drilboor. Maar ook verkeersregelaars en medewerkers van luchthavens, bijvoorbeeld.

Schaf online gehoorbescherming aan

Heb jij behoefte aan goede gehoorbescherming? Je vindt alle soorten gehoorbescherming in de webshop van ARBO winkel. Haal deze snel en eenvoudig in huis.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );