Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Welke pleister gebruiken?

 • Door Mark
 • 14 / 12 / 2020 0
Welke pleister gebruiken?

Bij veel wonden kan een pleister worden toegepast. Maar: de ene wond is de andere niet. Bovendien zijn er veel verschillende soorten pleisters verkrijgbaar. En dus rijst de vraag: welke pleister gebruiken? In deze blog lees je welke pleister je in welke situatie het beste kunt gebruiken.

Om de juiste pleister te kiezen, behandelen we verschillende soorten wonden, te weten: bloedwonden, oppervlakkige schaafwonden, diepe schaafwonden, blaren, brandwonden en snijwonden. Hiermee zijn vrijwel alle situaties waarin pleisters worden gebruikt, behandeld.

Welke pleister gebruiken bij bloedwonden?

Bij bloedwonden kan een normale pleister worden gebruikt. Deze pleister heeft twee plakkende zijden en in het midden een absorberend wondkussentje waarmee bloed wordt opgevangen en de wond sneller heelt.

Welke pleister gebruiken bij oppervlakkige schaafwonden?

In principe kunnen bij oppervlakkige schaafwonden ook gewone pleisters worden gebruikt. Echter: het kenmerk van een schaafwond is meestal dat deze een behoorlijk groot oppervlak kent. Je kunt ervoor kiezen om een pleister extra groot te knippen, of eventueel meerdere exemplaren te plakken. Dat is vaak niet handig en oncomfortabel. Daarom kun je voor een oppervlakkige schaafwond ook prima een spray pleister gebruiken.

Welke pleister gebruiken bij diepe schaafwonden?

Een wond wil je zo snel mogelijk laten helen. Vaak betekent dit dat het belangrijk is dat de wond zo snel mogelijk dicht gaat en er een korstje vormt. Bij een diepe schaafwond is het voor het heelproces belangrijk dat de wond goed vochtig en soepel blijft. Dit kan door het aanbrengen van een gelpleister.

Welke pleister gebruiken bij brandwonden?

Bij blaren kun je gebruikmaken van speciale blarenpleisters. Blarenpleisters zijn vaak voorzien van hydrocolloïd, wat helpt om infecties tegen te gaan wanneer de blaar knapt.

Welke pleister gebruiken bij brandwonden?

Bij brandwonden is langdurig koelen en spoelen met water het belangrijkste. Bij een kleine, eerstegraads brandwond kan daarna eventueel een hydrogel pleister worden toegepast. Bij ernstige brandwonden zijn pleisters niet geschikt en dient er vet gaas en steriel verband te worden gebruikt.

Welke pleister gebruiken bij snijwonden?

Om snijwonden sneller te laten helen, is het belangrijk dat de huid bij elkaar wordt gehouden. Dit kun je effectief doen door een zwaluwstaartpleister te plakken. Deze trekt de huid naar elkaar toe.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );