Terug

  • Een fysieke winkel in Ede
  • Achteraf betalen
  • Snelle levering door eigen voorraad

Blusdekens

Filters

Een blusdeken kopen?

Genoeg keuze in ons assortiment, maar welke blusdeken moet je nou hebben, wat is nou een goede blusdeken voor jouw specifieke doeleinden?

Het is van belang dat je in eerste instantie een risico inventarisatie doet, waar ligt het grootste risico? Als je vooraf kan inschatten waar de blusdeken mogelijk nodig zal zijn wordt de keuze makkelijker. Werk je in een keuken of werk je op de bouw, dan kijk je naar de afmeting en materiaal case. Bij ARBOwinkel.nl hebben wij een ruim en compleet assortiment. Wij helpen en adviseren je graag de juiste keuze te maken.

Welke types blusdekens zijn er?

Er zit over het algemeen niet veel verschil in het soort blusdeken. Hetgeen wat blusdekens onderscheidt zijn de afmetingen. Ook blusdekens moeten voldoen aan een norm, de Nederlands norm is NEN-EN 1869.

Een blusdeken mag volgens deze norm alleen vierkant of rechthoekig zijn, minimaal 0,9 m en maximaal 1,8 meter breed of lang. De blusdeken mag maximaal 4,5 kg wegen. Bovendien moet er op de verpakking een makkelijke duidelijke instructie staan van hoe je de branddeken gebruikt en uittrekt. Dit uitrekken moet volgens de NEN-EN 1869 in maximaal 4 seconden lukken.

Waar is een blusdeken van gemaakt?

Blusdekens zijn tegenwoordig allemaal van twee lagen geweven glasvezel, met er tussen een vertragende film, dit is vrijwel onbrandbaar. Branddekens uit 1992 voldoen niet aan de eisen zoals NEN-EN 1869 ze stelt en zijn om die reden dan ook niet meer betrouwbaar zoals de blusdekens van nu. Blusdekens zijn niet eeuwig houdbaar, het advies van producenten van blusdekens is om de blusdeken elke vijf jaar te vervangen. Zorg dat je dit in de gaten houd.

Hoe gebruik je een blusdeken?

De blusdeken zit een hardcover of softcover, deze moet goed bevestigd zijn aan een wand of iets dergelijks. Aan de onderkant van de cover zie je één of twee koordjes hangen, hiermee trek je de blusdeken uit de verpakking.

De blusdeken is zo gevouwen dat je deze in vier seconden gereed kunt hebben. Sla de deken een keer om je handen en polsen, mogelijk zit er een flap waar je ze zo achter kunt steken. Houd de blusdeken altijd hoog zodat je jezelf erachter beschermt. Gebruik de blusdeken dan vervolgens om over de brand heen te leggen, op zo’n manier dat er geen zuurstof meer bij kan komen. Laat de blusdeken ook al is de brand gedoofd altijd even liggen, dit om opnieuw vlammen tegen te gaan.

Blusdekens keuren en controleren

Zorg dat je een blusdeken jaarlijks controleert. Check of je gemakkelijk de blusdeken in gebruik kan nemen. Heb je brandblussers die gekeurd moeten worden? ARBOwinkel.nl heeft een team van REOB gecertificeerde onderhoudsmonteurs die brandblusmiddelen, verbandkoffers en AED’s keurt. Bestel bij ons de blusmiddelen en sluit een onderhoudscontract af.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 3118 Reviews @ Feedback Company