Terug

 • Een fysieke winkel in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Vingerbob kopen?

Koop een vingerbob online bij ARBOwinkel.nl!

Filters

Vingerbob: praktisch vingerverband

Thuis en op de werkvloer is het belangrijk om een goed gevulde EHBO-koffer te hebben en voorbereid te zijn op (kleine) ongelukjes. Je moet snel een verwonding kunnen verzorgen en weer terug aan het werk kunnen gaan. Dat is waar de vingerbob goed van pas komt. Verband is een van de belangrijkste dingen die je in een EHBO-koffer kunt stoppen, zo ook de vingerbob; de vingerbob is een vingerverband. Het is een handige oplossing voor kleine verwondingen aan de vingers, of je nou thuis bent of op de werkvloer staat. Een vingerbob is een vingerverband dat gemaakt is van katoen.

Het is ontworpen om wondjes aan de vingers te beschermen, of om een pleister op zijn plaats te fixeren en houden. De vingerbob is specifiek ontworpen om kant-en-klaar voor gebruik te zijn. Hij is ontworpen om zonder andere hulpmiddelen aan te brengen te zijn, hierdoor is die binnen enkele seconden geplaatst. De vingerbob beschermt de wondjes aan de vingers zonder de beweging van de hand te belemmeren. Dat is dan ook een van de grootste voordelen van de vingerbob: hij blijft op zijn plek blijft zitten, terwijl jij gewoon je handen kunt blijven gebruiken. Hierdoor is de vingerbob erg handig voor op de werkvloer of voor thuisgebruik. De vingerbob wordt ook aanbevolen door Het Oranje Kruis in de nieuwe verbandrichtlijnen van 2016.

Wat is een vingerbob?

De vingerbob is dus een vingerverband dat wordt aangeraden door Het Oranje Kruis. Het is vanwege het gebruikersgemak een populair vingerverband dat je dan ook kunt vinden in elke goed gevulde EHBO-doos. Het is een buisvormig verband dat is bedoeld om een wondje aan de vingers of tenen snel te kunnen verbinden. Of je de vingerbob nou wil gebruiken om het wondje goed af te kunnen schermen, of alleen om een primair verband op zijn plek te houden en te beschermen.

De buisvormige vingerbob wordt voor gerold geleverd voor optimaal gebruiksgemak; doordat de vingerbob opgerold geleverd wordt, kun je het snel en gemakkelijk gebruiken om je gewonde vinger af te dekken. Ook mooi is dat het materiaal waar de vingerbob van gemaakt is een elastisch textiel is. Hierdoor is de vingerbob niet alleen gemakkelijk aan te brengen om elke maat vinger of teen, maar het zorgt er ook voor dat het verband niet in de weg zit als je verder gaat met je dag; de vingerbob belemmert niet je mobiliteit. Ook is de vingerbob van katoen gemaakt om te kunnen garanderen dat de vingerbob luchtdoorlatend is.

Hoe gebruik ik een vingerbob?

Een verband aanbrengen aan een vinger kan lastig zijn. Niet alleen het aanbrengen zelf kan lastig zijn, maar je moet natuurlijk ook nog de hand kunnen gebruiken. En niet te vergeten, het zou ook fijn zijn als het comfortabel is om voor langere periode om je vinger te hebben. Daarom is de vingerbob zo’n goede oplossing. De vingerbob is iets dat je zelf gemakkelijk aan kan brengen en dan op kunt rekenen voor de rest van de werkdag. Het ontwerp van de vingerbob is gefocust op het verbinden van je vinger zo makkelijk mogelijk te maken. Door het handige ontwerp van de vingerbob heb je alleen de vingerbob zelf nodig en voor de rest niks, om de vingerbob aan te brengen.

Je hebt dus geen schaar of hechtpleister nodig, alleen de vingerbob. Voor de aanbreng maakt het niet uit of je de vingerbob gebruikt om een wondje te beschermen of om een pleister te bedekken. Het aanbrengen van de vingerbob is heel simpel: de vingerbob is voor gerold, dus je kunt hem makkelijk over je vinger heen rollen, dan draai je de vingerbob om en tenslotte rol je dan het bovenste gedeelte van de vingerbob weer over je vinger heen. Zo zit de vingerbob binnen enkele seconden op zijn plek en dan kun jij meteen weer verder met je dag.

Groot aantal vingerbobs kopen?

De vingerbob is dus een handige en snelle manier om wonden af te schermen, zodat je weer snel aan de slag kan gaan. Het is niet voor niets dat Het Oranje Kruis de vingerbob aanraadt voor elke verbanddoos. Kortom, de vingerbob is een goede aanwinst voor elke EHBO-koffer. Maar misschien nog wel het meest voor de EHBO-koffer die op het werk staat, gezien vingerbobs uitermate geschikt zijn voor het gebruik op de werkvloer. Bij arbowinkel.nl kun je gemakkelijk de vingerbob online bestellen voor thuisgebruik en voor op het werk. En als je ze op de werkplaats wilt gebruiken heb je waarschijnlijk een grotere hoeveelheid nodig dan voor thuisgebruik. Tenslotte is het handig om op de werkplaats een grotere voorraad van verband te hebben en dus ook van vingerbobs.

Niet alleen omdat de EHBO-koffer op het werk door meer mensen gebruikt wordt, maar ook omdat er in sommige beroepen (zoals de horeca) meer risico is voor verwondingen aan de handen. Dan is het handig dat je bij arbowinkel.nl naast kleinere bestellingen ook grotere bestellingen van vingerbobs kunt plaatsen. Je kunt grote aantallen van vingerbobs bestellen en ze laten leveren dat is wel zo makkelijk. Daar komt ook nog bij dat bedrijven die bestellingen plaatsen, ook nog eens de optie hebben om achteraf te betalen voor hun orders. En als je toch bij arbowinkel.nl bent kun je meteen een kijkje nemen bij alle andere veiligheidsartikelen die te vinden zijn op de site.

Eigenschappen van een vingerbob

De vingerbob is een verband dat een aantal specifieke eigenschappen heeft om zijn gebruik voor vingers simpel en efficiënt te laten zijn. Ten eerste is het een naadloos verband met een hoge elasticiteit in de lengte en breedte. Zo past de vingerbob makkelijk over elke vinger, maar ook over een ander verband als je de vingerbob niet gebruikt als het primaire verband. Het elastische materiaal van een vingerbob heeft nog een voordeel, want zo kun je er niet alleen zeker van zijn dat de vingerbob de hele dag op zijn plek blijft — hoe druk je ook bezig bent — maar ook dat de vingerbob past om elke vinger (en teen) waar je hem nodig hebt. Dankzij zijn buisvormige ontwerp is de vingerbob ook gemakkelijk aan te brengen. Je kunt de voor gerolde vingerbob simpelweg over de vinger trekken, waar hij op zijn plek blijft zitten, zonder dat je ook nog eens tape hoeft te gebruiken. De vingerbob is van katoen gemaakt, zodat de wond niet luchtdicht afgesloten wordt.
De belangrijkste kenmerken van een vingerbob zijn dus:

 • De vingerbob kan meteen gebruikt worden
 • Het is comfortabel en limiteert niet de mobiliteit van je hand
 • De vingerbob is van elastisch katoen waardoor het makkelijk op zijn plek blijft en over elke vinger past

Hierdoor is het een uitermate handig vingerverband voor gebruik op de werkvloer. De vingerbob is per 5 verpakt en wordt in verschillende kleuren geleverd. De verschillende kleuren kunnen bijvoorbeeld handig zijn voor verschillende werkplaatsen. Zo gebruikt de horeca bijvoorbeeld vaak blauwe vingerbobs, zodat de vingerbob goed opvalt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 3367 Reviews @ Feedback Company
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »