Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Welke brandblusser voor elektriciteit?

Welke brandblusser voor elektriciteit?

Er kunnen zeer veel verschillende branden ontstaan. Elke brand heeft een ideale manier van blussen. Dat betekent ook dat er een ideale brandblusser is voor elke brand.

Sommige brandblussers zijn zeer veelzijdig. Met deze blussers kunnen meerdere soorten branden effectief worden geblust. Andere blussers zijn zeer specifiek, wat vaak betekent dat ze geschikt zijn voor het blussen van een bepaald type brand. Hoe zit het met elektrische branden? Welke brandblusser gebruikt men voor elektriciteit? In deze blog leggen wij uit welke brandblussers hiervoor wel en niet geschikt zijn.

Welke brandblusser gebruik je voor elektriciteit?

Belangrijk bij het blussen van een elektrische brand is dat er een brandblusser wordt gebruikt die geen elektriciteit geleidt. Blussen met water is daarom bijvoorbeeld niet goed geschikt bij een elektrische brand. Het vuur kan er in principe wel mee geblust worden, maar omdat er een zeer hoge kans is op kortsluiting, is blussen met water gevaarlijk voor degene die blust en voor eventuele omstanders.

Welke brandblusser is dan wel geschikt voor elektriciteit? Zowel een schuimblusser als een CO2-blusser kan hiervoor perfect worden gebruikt. Zowel het schuim uit een schuimblusser als CO2 geleidt elektriciteit niet en is daarom niet alleen effectief, maar vooral ook veilig.

Belangrijk om daarbij op te merken, is dat een schuimblusser daarnaast ook geschikt is voor het blussen van personen die in brand staan. Een CO2 blusser is daarvoor te koud. Zo koud zelfs, dat dit (ernstige) brandwonden op kan leveren door de extreme kou.

Het voordeel van een CO2 blusser, zeker bij elektriciteit, is dat het geen nevenschade aanricht. Worden elektrische branden geblust met een schuimblusser, dan is er een kans dat apparatuur beschadigd raakt. Met CO2 is die kans er niet.

Een goede blusser aanschaffen

In de webshop van ARBO winkel vind je alle soorten brandblussers. Schaf direct de door jou gewenste blusser online aan.

Meer informatie over verschillende brandklasse? Bekijk onze video.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
  );