Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

EHBO & BHV

Filters

EHBO redt levens. Daarom moeten zowel de kennis van EHBO als de hiervoor benodigde voorzieningen in elke organisatie in orde zijn. EHBO materiaal dient te allen tijde compleet, in tact en veilig te zijn. Veel EHBO artikelen kennen een maximale houdbaarheidsdatum, welke periodiek gecontroleerd dient te worden. Alles begint echter met de juiste basis. Met producten die passen in de richtlijnen van eerste hulp Rode Kruis, wordt deze basis gelegd. EHBO producten die hieraan voldoen, zijn onder andere Oranje Kruis EHBO koffers.

Veiligheidshesjes

Veiligheidshesjes komen niet standaard in elke EHBO koffer voor. Toch is het aanschaffen van een EHBO doos met veiligheidshesjes aan te raden voor elke organisatie waarin er op de werkvloer of tijdens het uitoefenen van werkzaamheden een kans is op ongelukken. Zo kunnen BHV hesjes gedragen worden door BHV’ers op het moment dat er sprake is van calamiteiten, maar kunnen ook andere veiligheidshesjes of bedrukte veiligheidshesjes gedragen worden door personeel. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid en voorkomt ongelukken.

EHBO koffer

De EHBO koffer is onmisbaar om goede eerste hulp bij ongelukken te kunnen verlenen. Een EHBO doos kent vele variaties: van een verbandkoffer met de essentiële voorzieningen tot een EHBO koffer met hierin zeer veel verschillende producten om de meest uitgebreide zorg te kunnen leveren in het geval van een ongeluk of verwonding. Welke EHBO koffer inhoud benodigd is, is afhankelijk van in welke organisatie deze gebruikt wordt. Een EHBO koffer bestellen dient daarom ook vooraf te worden gegaan door een goede inventarisatie.

BHV producten

EHBO-producten maken onderdeel uit van een wijder assortiment aan BHV producten die in de organisatie aanwezig dienen te zijn of kunnen zijn. Andere bekende BHV materialen zijn onder andere de BHV sticker, waarmee bijvoorbeeld de aanwezigheid van BHV producten kan worden aangeduid zodat mensen in het geval van een ongeluk direct weten waar zij de EHBO producten kunnen vinden.

Verbandmiddelen

Verbandmiddelen vormen een essentieel onderdeel van elke EHBO koffer. Er zijn diverse soorten verbandmiddelen. Welke soorten verbandmiddelen er in de EHBO doos aanwezig dienen te zijn, is wederom afhankelijk van de aard, werkzaamheden, omvang en risico’s binnen de organisatie. Een pleisterdispenser is een van de verbandmiddelen die aangeraden worden op de werkvloer, maar ook andere verbandmiddelen zoals heka verbandmiddelen, vormen een belangrijk onderdeel van de EHBO-voorzieningen. Verbandmiddelen kopen, kan het beste direct plaatsvinden nadat verbandmiddelen zijn gebruikt, om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg aanwezig zijn.

Oogspoeling

In organisaties waarin er gewerkt wordt met middelen of op manieren waarbij ogen een risico lopen, is de aanwezigheid van oogspoeling aan te raden. Oogspoeling is verkrijgbaar in diverse soorten. Oogspoelflessen bevatten een zoutoplossing en/of een lichaamsgelijkende vloeistof waarmee de ogen direct kunnen worden uitgespoeld wanneer zij zijn blootgesteld aan deeltjes, vloeistof of gassen. Door het overvloedig uitspoelen van de ogen met oogspoeling wordt schade zo veel mogelijk beperkt en kan het in veel gevallen zelfs voorkomen worden. In vrijwel elke organisatie kunnen er situaties ontstaan waarin er gevaar is voor de ogen, dus oogspoeling dient gezien te worden als een belangrijk onderdeel van de basis EHBO-uitrusting.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 950+ Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »