Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Cardiac Science

Een AED is eigenlijk onmisbaar in iedere omgeving. De AED van Cardiac Science is er een van topkwaliteit.

Filters

Cardiac Science

Wil je een AED kopen en de zekerheid van absolute topkwaliteit in huis halen? Dan is Cardiac Science altijd een goede keuze. Natuurlijk: elke AED doet wat hij moet doen. Er is echter sprake van onderlinge prijsverschillen die soms behoorlijk kunnen oplopen. Cardiac Science opereert aan de bovenkant van het segment. Wat betekent dit en wat krijg je ervoor terug?

Men zegt vaak dat het verschil in de details zit. Dat gaat in dit geval absoluut op. De AED’s van Cardiac Science bieden op vrijwel alle gebieden net een beetje meer. Of het nu gaat om net wat meer capaciteit of een nog betere begeleiding: een AED aanschaffen van Cardiac Science biedt je het beste van het beste.

Over Cardiac Science

Cardiac Science is een zeer bekende naam in de medische wereld. Het bedrijf is onderdeel van Zoll, dat eveneens bekend is van AED’s. Zoll, en daarmee Cardiac Science, is op zijn beurt weer onderdeel van Asahi Kasei. Dit Japans klinkende bedrijf is Amerikaans en bestaat als sinds 1922. Het heeft wereldwijd meer dan 20.000 medewerkers. Achter elke Cardiac Science AED gaat dan ook een hoop kennis en ervaring schuil.

Voor particulieren betekent een Cardiac Science AED aanschaffen dat je een zeer kwalitatieve en betrouwbare AED in huis haalt. Dat is niet zo vreemd, want de AED’s van Cardiac Science worden over de hele wereld door tal van professionals gebruikt. Alleen al in Amerika maken onder andere bedrijf, politie, scholen, brandweer, het leger en professionele zorgverleners gebruik van deze AED’s. Dat zegt natuurlijk een hoop over de kwaliteit van de producten.

Cardiac Science Powerheart G5 automaat

Bij ARBOwinkel.nl kun je terecht voor het aanschaffen van de Cardiac Science Powerheart G5 automaat. Dit is zoals de naam al zegt een automatische defibrillator. Dat betekent dat de AED geheel zelfstandig een schok afgeeft op het moment dat het apparaat hier klaar voor is. Dit maakt reanimeren nog sneller en effectiever. Het betekent echter wel dat je als gebruiker moet weten wat je doet. Met een halfautomatische AED dien je als gebruikers zelf een knop in te drukken om een schok af te geven. Het voordeel hiervan is dat je eerst kunt controleren of de omgeving veilig is, bijvoorbeeld of er geen omstanders of andere hulpverleners zijn die het slachtoffer aanraken.

Wij schreven in de inleiding al dat de producten van Cardiac Science vaak op details het verschil maken. Dat zie je duidelijk bij de Powerheart G5 automaat. Zo beschikt deze AED over een duidelijk LCD display waarop de stappen en handelingen worden uitgebeeld. Ondanks dat deze AED een behoorlijk professioneel karakter heeft, is hij mede dankzij deze hulp dus ook geschikt voor leken. Zelfs als je nog nooit eerder een AED bediend hebt, zal je door middel van het opvolgen van de stappen deze AED kunnen gebruiken.

Dat is nog niet alles. Bij een reanimatie komt meer kijken dan alleen het gebruik van een AED. In een ideaal scenario dien je een schok toe en komt het hart van het slachtoffer direct weer op gang. Daarmee komen ook de ademhaling en het bewustzijn van het slachtoffer terug. De kans is echter aanwezig dat je meerdere schokken toe zult moeten dienen. Het kan daarbij ook zo zijn dat je tussen de schokken door handmatig moet reanimeren (met behulp van borstcompressies) en dat je beademing dient toe te passen. De Cardiac Science Powerheart 5G automaat geeft middels gesproken instructies aan op welk tempo je dit dient te doen. Om je optimaal te ondersteunen wordt de reanimatie ondersteuning ook op het LCD-scherm vertoond. Door de reanimatie feedback tool hoor je zelfs wanneer een stevigere (of zachtere) hartmassage toe gediend moet worden. Ook word je bijgestuurd op snelheid van reanimatie. Zo wordt je optimaal begeleid in deze ingrijpende gebeurtenis.

Wat ook bijzonder is aan de Cardiac Science Powerheart G5, is dat deze zelfs nog de zwakste hartslag kan meten. Zoals je wellicht weet, kunnen AED’s alleen schokken toedienen wanneer er nog enige hartactiviteit geconstateerd wordt. In extreme gevallen kan de activiteit zo zwak zijn dat de AED deze niet meer kan oppikken. Dat zal met een Cardiac Science AED niet snel gebeuren.

De expertise van Cardiac Science

De kennis en expertise van Cardiac Science blijken ook uit andere eigenschappen van hun AED’s. De weerstand van het lichaam en het hartritme worden geanalyseerd, waardoor de meest efficiënte schok (indien nodig) kan worden afgegeven. Het bereik van levensredding is hierdoor enorm groot. Indien het slachtoffer een pacemaker heeft, wordt dit gedetecteerd. De ruis (welke de pacemaker veroorzaakt) wordt eruit gefilterd. Zo ben je zeker van een nauwkeurige afgifte van de schok.

Dagelijks vinden er automatische zelftesten plaats die controleren op: de aanwezigheid van de elektroden, functionaliteit van het apparaat en op de restcapaciteit van de batterij. Maandelijks vindt er een automatische zelftest plaats op de condensator. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare AED.

Door zijn hoge IP waarde is de Cardiac Science G5 uitermate geschikt in ruimtes waar het meer dan gemiddeld stoffig of vochtig is. Je kunt deze AED dus probleemloos gebruiken in bijvoorbeeld een houtzagerij of zwembad. Ook wanneer een kind gereanimeerd dient te worden, kun je op deze AED rekenen. Het apparaat heeft een speciaal kinderprotocol waardoor er altijd de juiste intensiteit van schokken wordt toegediend.

Voldoet aan de hoogste eisen

Deze defibrillator is FDA gecertificeerd. Dit houdt in dat de G5 voldoet aan de strengste eisen binnen de medische markt.

Waarom een AED kopen?

De kans dat een slachtoffer een hartstilstand overleeft is met een AED vele malen groter dan zonder. Met een AED red je levens. Niet voor niets komen er op steeds meer plekken AED’s te hangen. Niet alleen in openbare gelegenheden, maar ook in wijken en zelfs bij mensen thuis. Steeds meer mensen besluiten een AED te kopen. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Lukt het om binnen deze zes minuten weer een hartslag op te wekken, dan is de kans dat een slachtoffer geen blijvende schade aan de hartstilstand overhoudt het grootst.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company