Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

NEN 3140 keuringsstickers

ARBOwinkel.nl heeft een groot assortiment NEN 3140 keuringsstickers. De keuringsstickers zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Wil je een andere kleur of een andere afmeting? Neem contact op met de klantenservice en vraag naar de mogelijkheden!

Filters

NEN 3140 keuringsstickers bestellen

In industriële omgevingen, maar ook in fabrieken, kantoren en bouwplaatsen wordt veel gewerkt met elektrische machines en gereedschappen. Het gebruik van elektrische apparatuur brengt altijd een zeker risico met zich mee. Er kan kortsluiting ontstaan, dat grote ongelukken kan veroorzaken. Er kan een elektrische schok ontstaan, brand of ontploffing en mensen kunnen hierbij ernstig gewond raken. Bij normaal gebruik zal dit geen hoog risico zijn, maar het is wel belangrijk dat elektrische machines en gereedschappen regelmatig gekeurd worden. Met NEN keuringsstickers die aangebracht zijn op apparatuur kun je controleren of en wanneer het apparaat is gekeurd.

De NEN 3140 norm

Keuringen van elektrische apparatuur en gereedschappen zijn verplicht volgens de Arbowetgeving. Regels omtrent de keuring zijn vastgelegd in de NEN 3140 norm. De officiële benaming van de norm is ‘Bedrijfsvoering van elektrische installaties – laagspanning’. Hierin staan alle veiligheidsnormen die gelden bij het werken met elektrische installaties en gereedschappen, alsmede een beschrijving van de NEN 3140 keuring. Hoe de veiligheid van werknemers die werken met elektrische machines geregeld is, is exact in de norm vastgelegd en wanneer en hoe er een NEN 3140 keuring moet plaatsvinden. Afhankelijk van de grootte van de installatie zal een keuring eens in de 5 jaar, 3 jaar of jaarlijks plaatsvinden. De beschrijving van de verschillende installaties lopen ook uiteen, van grote bedrijfsmachines tot een koffiezetapparaat op kantoor. De keuring moet op papier vastgelegd worden en op de machine moeten NEN 3140 stickers aangebracht worden om te zien dat betreffende machine is gekeurd.

Welke informatie bevatten NEN 3140 keuringsstickers?

NEN keuringsstickers kunnen er verschillend uitzien, maar er is ook een standaardontwerp van de keuringssticker NEN 3140. Het standaardontwerp is een ronde keuringssticker NEN 3140 met aan de randen een cijfer van de betreffende maand en het jaar. Na een keuring wordt de maand en het jaar gemarkeerd tot wanneer de keuring geldig is. Aan NEN 3140 keuringsstickers valt af te lezen dat het apparaat gekeurd is en wanneer het weer tijd wordt om een afspraak te maken voor een volgende keuring. De markering wordt meestal aangebracht met een gaatjestang. In de maand en het jaar wanneer de geldigheid van de keuring afloopt wordt dan een gaatje geslagen. In het midden van de sticker kunnen diverse teksten staan, zoals ‘goedgekeurd tot’, ‘volgende keuring op’ of een eigen logo. Bedrijven die geautoriseerd zijn om keuringen uit te voeren kunnen keuringsstickers kopen, meestal op een rol. Het voordeel van de NEN 3140 stickers is dat ze voorzien zijn van een stevige lijm en daarom nauwelijks te verwijderen zijn zonder sporen achter te laten. Misbruik is dan ook niet mogelijk.

Keuringsstickers NEN 3140 met eigen logo

Het is ook mogelijk keuringsstickers NEN 3140 met eigen logo te laten bedrukken. Op een keuringssticker NEN 3140 met logo kun je dan het logo van je bedrijf laten drukken. Hiermee maak je als keuringsbedrijf tevens reclame. Het bedrijf die machines moet laten keuren, zal jou dan vaak weer inschakelen voor de volgende keuring. Een keuringssticker NEN 3140 is verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo kun je voor bedrijfsmachines een andere kleur keuringssticker NEN 3140 gebruiken dan voor bijvoorbeeld elektrisch gereedschap of kantoorapparatuur. De stickers zijn in afmetingen te koop van 20 millimeter tot 40 millimeter en op rol vanaf 25 stickers tot wel 1.100 keuringsstickers.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company