Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos sport

Een verbanddoos voor sport is ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om een verbanddoos voor thuisgebruik met hierin de essentiële artikelen om sportverwondingen te behandelen, of een verbanddoos die op sportclubs kan worden gebruikt. Sporten brengt risico

Filters

Een verbanddoos voor sport is ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om een verbanddoos voor thuisgebruik met hierin de essentiële artikelen om sportverwondingen te behandelen, of een verbanddoos die op sportclubs kan worden gebruikt. Sporten brengt risico’s met zich mee.

Dagelijks lopen sporters verwondingen en blessures op. Dit zijn er ontzettend veel. Gelukkig betreft het in de meeste gevallen onschuldige kwetsuren. Kwetsuren die ter plekke kunnen worden behandeld. Daarvoor dient dan wel een goede verbanddoos voor sport aanwezig te zijn. Deze moet uiteraard de inhoud hebben die van nut kan zijn bij sportblessures en andere veel voorkomende kwetsuren. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met alle leeftijden. Op clubs en verenigingen sporten kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het kan dus handig zijn om een verbanddoos voor kinderen aan te schaffen.

Wat maakt een verbanddoos voor sport geschikt?

Elke verbanddoos bevat voor een groot gedeelte dezelfde artikelen. Dat is logisch. Er zijn namelijk veel voorkomende verwondingen en er zijn veel producten die een rol spelen bij het verzorgen van vrijwel alle soorten verwondingen. Denk daarbij aan pleisters, verbanden of steriele gaasjes.

Wat maakt een verbanddoos voor sport geschikt en hoe verschilt deze van andere verbanddozen? Het is belangrijk om rekening te houden met de aard van de sport en de bijbehorende risico’s. Zo is er bij voetbal vaak sprake van verzwikkingen of schaafwonden. Bij een sport als waterpolo is er minder risico op dergelijke kwetsuren en verwondingen, maar kan het bijvoorbeeld weer extra belangrijk zijn om rekening te houden met extra wondontsmetting.

Het belangrijkste is dus dat een verbanddoos voor sport de juiste artikelen bevat in de juiste hoeveelheden. Zeker wanneer het gaat om gebruik in bijvoorbeeld een sportvereniging is een verbanddoos met een riante inhoud belangrijk. Bij sportverenigingen sporten honderden mensen. Het is van belang om altijd goede verzorging te kunnen bieden en dat lukt uiteraard niet zonder voldoende van de juiste artikelen op voorraad.

De inhoud van de verbanddoos

De verbanddoos B voor bedrijven is een uitstekende basis verbanddoos voor sport. Deze heeft de volgende inhoud:

 • 10 Alcoholdeppers
 • 2 Elastisch hydrofiel windsel 6 cm
 • 4 Snelverband gerold 6x8 cm
 • 1 Doos wondpleister 50x6 cm
 • 2 Snelverband gerold 8x10 cm
 • 1 Set wegwerphandschoenen a 4 stuks
 • 6 Steriele kompressen 1/16
 • 1 Rol synthetische watten 300x10 cm
 • 6 Steriele kompressen 5x5 cm
 • 1 Rol hechtpleister breed 500x2,5 cm
 • 1 Lister verbandschaar RVS
 • 1 Mondkapje voor beademing
 • 1 Pincet
 • 1 Driekantige doek
 • 3 Elastisch hydrofiel windsel 4 cm
 • 1 Zakje witte watten 25 gr.

Kijkend naar de inhoud, kan men direct concluderen dat de meest voorkomende sportkwetsuren hier direct mee behandeld kunnen worden. Zo kunnen wonden worden schoongemaakt en afgedekt. Dankzij de handschoenen en steriele kompressen kunnen open worden zoals bloedende wonden schoon worden verbonden. Een driekantige hoek kan steun bieden bij kwetsuren aan bijvoorbeeld armen.

Een verbanddoos voor sport is samengesteld om de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Dat betekent niet dat elk blessuregeval of elke kwetsuur hiermee voldoende kan worden behandeld. Helaas lopen sporters een hoger risico op serieuze verwondingen of blessures. In dergelijke gevallen is vrijwel geen enkele verbanddoos toereikend. Toch heeft deze dan alsnog een belangrijke functie.

Wellicht moeten er hulpdiensten worden ingeschakeld. Op die momenten bevat de verbanddoos altijd nuttige artikelen die kunnen worden gebruikt in afwachting van de aankomst van hulpdiensten.

De verbanddoos meenemen

Wanneer het gaat om een verbanddoos voor sport, denken mensen vaak aan sportclubs en sportverenigingen of activiteiten thuis, of rondom het huis zoals in de straat. Maar is er ook gedacht aan activiteiten op locatie? Ook tijdens bijvoorbeeld vakanties of weekendjes weg wordt er vaak gesport. Denk aan wielren uitjes of hardlopen.

Het is verstandig om de verbanddoos voor sport mee te nemen. Wie goed wil investeren in veiligheid, kan meerdere exemplaren aanschaffen. Zo kan er altijd een verbanddoos thuis achterblijven en een exemplaar worden meegenomen, bijvoorbeeld in de auto of op de fiets. Natuurlijk hoeft niet altijd de gehele doos meegenomen te worden. Het kan ook volstaan om enkele artikelen mee te nemen.

Zijn er getrainde EHBO’ers of BHV’ers?

Een van de voordelen van een verbanddoos voor sport van ARBO winkel is dat iedereen deze verbanddoos kan gebruiken. Elke verbanddoos wordt geleverd inclusief duidelijke instructies.

Desalniettemin kan de juiste kennis een groot verschil maken. Zeker wanneer het gaat om het gebruik van een verbanddoos voor sport op een club of vereniging, is het van groot belang om altijd een getrainde EHBO’er of BHV’er aanwezig te hebben. Vooral wanneer er trainingen of wedstrijden plaatsvinden.

Mensen die gedegen training hebben genoten, kennen de inhoud van een verbanddoos. Zij weten wat waarvoor dient en hoe de artikelen gebruikt moeten worden. Wellicht net zo belangrijk is het feit dat zij dankzij hun training tijdens calamiteiten rustig en zelfverzekerd kunnen optreden. Ook kunnen zij instructies geven en hulpdiensten ondersteunen.

Voer regelmatig controles uit

Om de kwaliteit van de verbanddoos te waarborgen is het belangrijk om periodieke controles uit te voeren. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij sportclubs en -verenigingen vinden vaste controles plaats. Het is echter verstandig om de inhoud van de doos aan te vullen zodra artikelen gebruikt zijn. Dat hoeft wellicht niet direct, maar houd er rekening mee dat het altijd verstandig is om van alle artikelen een voorraad te hebben. Wacht daarom ook niet totdat een artikel helemaal verbruikt is. Er is dan een kans dat er misgegrepen wordt wanneer dat artikel nodig is. Dat is vervelend en wellicht zelfs gevaarlijk.

Ook voor thuisgebruik is het verstandig om deze controles uit te voeren. Kijk daarbij ook naar de houdbaarheidsdatum. Niet alle producten zijn zeer lang houdbaar. Sommigen verliezen hun werking of kwaliteit na verloop van tijd. Vervang deze artikelen dan ook. Ook wanneer ze nog nooit zijn gebruik,

Hulp bij samenstellen van een verbanddoos voor sport

Is er sprake van specifieke wensen of eisen? Neem contact met ARBO winkel op voor hulp bij het samenstellen van een verbanddoos voor sport. Wij denken graag mee en kunnen vrijblijvend advies geven. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte verbanddoos samen te laten stellen. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company