Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Lint aanschaffen?

Verkeerslint nodig? Bestel gemakkelijk bij ARBOwinkel.nl

Filters

Lint

Openbare plekken bieden bepaalde uitdagingen wanneer het gaat om bijvoorbeeld veiligheid na een calamiteit, of om het garanderen van veiligheid tijdens werkzaamheden en reparaties. Lint wordt daarom veelal gebruikt om bepaalde wegen, gebieden of plekken tijdelijk af te schermen en ontoegankelijk te maken. Vaak is het nodig om mensen weg te houden bij een bepaalde plek. Lint is hiervoor de ideale manier. Het is een goedkope maar effectieve oplossing die duidelijk zichtbaar is en waarmee indien nodig grote gebieden kunnen worden gemarkeerd of afgezet.

Lint is een manier van wegbebakening die in tal van situaties wordt gehanteerd. Er zijn ook verschillende soorten lint, voor verschillende toepassingen. Zo is er onder andere lint voor algemeen gebruik, maar zal ook iedereen direct lint herkennen dat gevaar aangeeft.

Waarvoor gebruik je lint?

Lint is dus zeer divers en kan voor veel verschillende toepassingen en in diverse situaties worden gebruikt. Bijna altijd wordt het gebruikt op openbare plekken. Lint wordt namelijk gespannen om duidelijk te maken dat er tijdelijk ergens geen doorgang/toegang is. Of juist om een bepaalde doorgang te creëren.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de evenementensector. Hier is lint de perfecte manier voor onder andere het creëren van parkeerplekken, looppaden, deelgebieden en nog veel meer. Zo schep je eenvoudig duidelijkheid over waar mensen zich wel en niet kunnen begeven. Het lint kan ook worden gebruikt om bepaalde gebieden af te zetten. Zo voorkom je dat mensen zich op plekken begeven waar zij eigenlijk niet mogen zijn. Voor een duidelijk onderscheid kun je ook verschillende kleuren lint gebruiken.

Ook op de openbare weg kom je lint regelmatig tegen. Al dan niet in combinatie met pionnen / verkeerskegels. In het verkeer is goede zichtbaarheid van cruciaal belang. Daar zorg je voor met lint. Zo kunnen gevaarlijke situaties worden aangegeven. Denk aan wegwerkzaamheden of een afsluiting na een ongeluk. Verkeerslint/afzetlint is niet alleen overdag duidelijk zichtbaar, maar ook in het donker. Wanneer hierop geschenen wordt met een lichtbron, reflecteert het fel. Zo zorg je onder alle omstandigheden voor goede veiligheid.

 

Waarom is lint zo handig en belangrijk?

Lint is zeer handig en belangrijk omdat je het overal mee naartoe kunt nemen. Voor weinig geld heb je al een rol van enkele honderden meters. Logisch dus dat veel hulpdiensten en wegwerkers altijd lint op voorraad hebben. In sommige gevallen is lint geen definitieve oplossing, maar wel een tijdelijk oplossing die je zeer snel en eenvoudig aan kunt brengen. Sommige situaties vereisen namelijk spoed. Zeker wanneer er acuut gevaar voor de veiligheid dreigt, kun je in de meeste situaties met lint snel zorgen voor een goede waarschuwing en afzetting.

 

Welke soorten lint zijn er?

Er zijn verschillende soorten lint. Het belangrijkste onderscheid dat je kunt maken, is dat tussen algemeen lint voor gebruik bij tal van toepassingen en in allerlei situaties en waarschuwingslint. Deze laatste variant onderscheidt zich door de rood/witte kleur. Iedereen weet direct dat dit wijst op gevaar of een afzetting.

 

Markeringslint - 500 meter

In onze webshop kun je markeringslint kopen. Markeringslint valt erg goed op door het zwart en gele ontwerp en wordt geleverd in een handig dispenser doosje. Doordat er 500 meter op de rol zit, kun je gemakkelijk een gebied markeren. Dit type lint is 5 centimeter breed en zit dus op een rol van 500 meter. het lint is bestemd voor tijdelijk gebruik in tal van situaties.

 

Afzetlint - 500 meter

Afzetlint valt erg goed op door het rood en witte ontwerp. Daarbij zal iedereen begrijpen wat de functie van dit lint is: het is niet de bedoeling dat het gebied achter het lint wordt betreden. Ook dit lint wordt geleverd in een handig dispenser doosje. Ook het afzetlint wordt geleverd in rollen van 500 meter, zodat zelfs met een enkele rol een groot gebied kan worden afgezet. Dit kan om verschillende redenen nodig zijn. Denk aan een ongeluk, of bijvoorbeeld iets dat is omgevallen en nu voor een deel op de weg ligt. Maar natuurlijk ook voor het creëren van gebieden die om andere reden niet toegankelijk mogen zijn. Afzetlint valt er op en draagt bij aan het voorkomen van ongelukken.

 

Meer bebakening of waarschuwing nodig?

Ben je naast afzetlint of markeringslint ook nog op zoek naar andere manieren om gebieden af te zetten? Denk dan bijvoorbeeld ook aan markeringstape. Hiermee kun je snel en eenvoudig een gebied op de grond markeren. Ook verkeerskegels en diverse borden en stickers kunnen helpen om de situatie veilig te houden. Zijn er op of rondom het afgezette gebied mensen aan het werk, vergeet dan ook zeker niet om hen veiligheidshesjes te laten dragen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company