Terug

  • Gratis cadeau bij iedere bestelling
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Snelle levering in NL & BE

Valbeveiliging

In veel verschillende beroepen wordt op hoogte gewerkt. “Op hoogte werken” is officieel gedefinieerd op 2,5 meter of hoger. Maar in zeer veel beroepen gaat het om nog veel grotere hoogten.

Filters

Een val vanaf een (grote) hoogte is natuurlijk één van de ernstigste dingen die je kan overkomen. Gelukkig is er valbeveiliging. Goede valbeveiliging voorkomt jaarlijks ontzettend veel letsel. Het voorkomt zelfs ongelukken met een dodelijke afloop.

Hoe werkt valbeveiliging?

Valbeveiliging is er om een val vanaf een grote hoogte te voorkomen. Denk aan iemand die werkt in de bak van een hoogwerker, of iemand die op een hoge ladder aan een gebouw staat. Valbeveiliging bestaat meestal uit een soort harnas dat je draagt over je kleding heen. Hiermee ben je gezekerd: het harnas is namelijk middels een kabel vastgemaakt aan een gefixeerd punt. Dit kan bijvoorbeeld aan een bevestiging in de bak van een hoogwerker zijn, of aan een vast punt van een gebouw.

Valbeveiliging staat in de meeste gevallen niet veel speel- en bewegingsruimte toe. Dit wil zeggen dat deze ruimte precies genoeg is om iemand zijn/haar werk te laten doen, maar meer ook niet. Je wordt dus niet of amper beperkt in het uitvoeren van je werkzaamheden, maar er wordt op deze manier wel voorkomen dat je te veel van je plek kunt bewegen. Dit is met name van belang in een hoogwerker. Door de lijn letterlijk kort te houden, kun je niet uit de bak vallen. Een langere lijn zou weliswaar iets meer bewegingsvrijheid toestaan, maar zou er ook voor zorgen dat je bij een val buiten de bak zou komen te hangen.

Bestel je valbeveiliging online bij ARBO winkel

In de webshop van ARBO winkel vind je kwalitatieve valbeveiliging waar je op kunt vertrouwen. Vanzelfsprekend kun je deze valbeveiliging ook aanschaffen in onze fysieke winkel in Ede.

Je kunt kiezen voor een complete valbeveiliging set, bestaande uit een harnas en een vallijn. De vallijn is gekeurd volgens EN 254:2010 / EN 358:1999 en EN 795:2012 type B. Het veiligheidsharnas is gekeurd volgens EN 361:2002. Door deze valbeveiliging te dragen ben je tijdens het werken op hoogte verzekerd van maximale bescherming en veiligheid.

Heb je alleen een vallijn nodig? Ook die hebben we voor je. De vallijn met dubbele haken biedt betrouwbare bescherming tijdens het werken in risicovolle omstandigheden. De lijn is vervaardigd uit zeer sterk gedraaid poyamide touw van 12 mm in diameter. De vallijn is gekeurd volgens EN354 en EN358.

Mocht iemand onverhoopt to ondersteboven komen te hangen na een val, dan biedt een anti-traumariem belangrijke bescherming. De anti-trauma riem biedt betrouwbare bescherming tijdens het werken in risicovolle omstandigheden. Deze riem verzekert een goede doorbloeding na een val.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 805 Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »