Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Valbeveiliging

Bij het uitvoeren van bouwwerkzaamheden op hoogte, is valbeveiliging van groot belang. Daarom willen we je hier wat meer vertellen over valbeveiliging en waarom het zo belangrijk is bij het werken op hoogte.

Filters

Een val vanaf een (grote) hoogte is natuurlijk één van de ernstigste dingen die je kan overkomen. Gelukkig is er valbeveiliging. Goede valbeveiliging voorkomt jaarlijks ontzettend veel letsel. Het voorkomt zelfs ongelukken met een dodelijke afloop.

Wat is valbeveiliging?

Valbeveiliging is een systeem dat wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat mensen die op hoogte werken niet naar beneden vallen. Er zijn verschillende soorten valbeveiligingssystemen, zoals hekwerken, vangnetten, harnassen en veiligheidslijnen. Deze systemen zijn ontworpen om te voorkomen dat mensen van grote hoogtes vallen en zichzelf ernstig kunnen verwonden.

Waarom is valbeveiliging zo belangrijk?

Werken op hoogte brengt altijd risico's met zich mee, zelfs voor de meest ervaren professionals. Valbeveiligingssystemen zijn cruciaal om deze risico's te minimaliseren en de veiligheid van werknemers te waarborgen. Zonder valbeveiliging kunnen werknemers ernstig gewond raken of zelfs komen te overlijden als ze van hoogtes vallen.

Daarnaast kan het niet naleven van de wet- en regelgeving rondom valbeveiligingssystemen ernstige gevolgen hebben voor werkgevers. Dit kan leiden tot juridische problemen en boetes. Het is daarom van groot belang dat werkgevers zich houden aan de regels en hun werknemers voorzien van de juiste valbeveiliging.

Welke valbeveiligingssystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten valbeveiligingssystemen die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de situatie en het type werk dat wordt uitgevoerd. Hieronder beschrijven we enkele veelgebruikte systemen:

 • Hekwerken: dit zijn hekken die zijn geïnstalleerd op de randen van daken, balkons of andere hoge gebieden. Ze zijn ontworpen om te voorkomen dat werknemers per ongeluk over de rand vallen.

 • Vangnetten: dit zijn netten die onder werknemers worden geplaatst om eventuele vallen op te vangen en de impact van een val te verminderen.

 • Harnassen: dit zijn gordels die om het lichaam van de werknemer worden gedragen en zijn bevestigd aan een veiligheidslijn. Dit systeem is bedoeld om werknemers te beschermen tegen vallen. Deze zijn hier bij Arbowinkel.nl te koop.

 • Veiligheidslijnen: dit is een lijn die is bevestigd aan een veilige plek op het dak of de muur. Werknemers dragen een harnas dat is bevestigd aan de veiligheidslijn om te voorkomen dat ze vallen. Ook deze zijn hier bij Arbowinkel.nl te koop.

Bestel jouw valbeveiliging bij Arbowinkel.nl

Kortom, valbeveiliging is een essentieel onderdeel van het werken op hoogte en het voorkomen van ongevallen. Werkgevers moeten de juiste valbeveiligingssystemen implementeren en werknemers moeten zich houden aan de veiligheidsvoorschriften. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat het werken op hoogte veilig gaat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company