Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Schuimblusser kopen?

Onze schuimblussers bieden een effectieve en milieuvriendelijke manier om branden te bestrijden in diverse omgevingen. Je bestelt ze bij ARBO centrum.

Onze schuimblussers worden geleverd inclusief gratis ophangbeugel.

Filters

Een schuimblusser kopen? Dat is een verstandig idee!

Heb je plannen om een schuimblusser of brandblusser voor jouw privéwoning, bedrijf of winkel te kopen? Een schuimblusser voor in de auto, in huis of in je bedrijf verhoogt het niveau van veiligheid aanzienlijk. Een schuimblusser, zoals een sproeiblusser of een poederblusser, heeft naast de extra veiligheid nog meer pluspunten.

Zo verhogen brandblussers in gebouwen het gevoel van veiligheid dat mensen ervaren. Belangrijk is verder dat je als ondernemer (of als particulier) aan derden laat zien dat je het thema veiligheid in jouw bedrijf of huis serieus neemt. En verder zijn brandblussers in bepaalde situaties verplicht gesteld door de overheid, met als doel om een zo optimaal mogelijke brandveiligheid te garanderen.

Zoek je een geschikte brandblusser of schuimblusser, dan kom je er al snel achter dat er qua modellen en soorten schuimblussers het nodige te kiezen valt. En dat kan het lastig maken om de juiste brandblusser te kopen. In dit artikel lees je alles over brandblussers, brandveiligheid, het keuren van brandblussers en hoe je voordelig brandblussers kunt aanschaffen.

We geven antwoorden op de belangrijkste vragen op het gebied van brandblussers. Denk aan de vraag wanneer het gebruik van een schuimblusser nodig is, waarom je een goedgekeurde schuimblusser kopen moet, hoe je voordelig aan een brandblusser kan komen en wat je kunt doen als jouw schuimblusser niet gekeurd blijkt te zijn. Doe je voordeel met onze informatie en kies ook voor optimale veiligheid in jouw woning, in de auto, binnen je bedrijf of in jouw kantoorgebouw!

Wanneer gebruik je een schuimblusser?

In welke situaties is het gebruik van een schuimblusser verplicht (volgens overheidsregelgeving), noodzakelijk of in elk geval aan te raden? Voor particulieren geldt dat een brandblusser in principe niet verplicht is. Maar naast het gebruik van rookmelders is het voor de veiligheid wel aan te raden om op elke verdieping in huis een sproeischuimblusser, zoals een schuimblusser 6 liter, op te hangen. Dit geldt zeker voor woningen waarin veel hout is verwerkt of met een rieten dak, zoals boerderijen. In noodsituaties kan een brandblusser namelijk jouw leven, en/off dat van anderen, redden. Ook geldt het advies om thuis in de keuken altijd een brandblusser op te hangen.

De meeste woningbranden beginnen namelijk in de keuken, waardoor een brandblusser in die ruimte levensreddend kan zijn. Een belangrijk tip is om te kiezen voor een schuimblusser kopen en niet voor een poederblusser. De nevenschade die een schuimblusser veroorzaakt is namelijk aanzienlijk minder dan de schade die wordt veroorzaakt door een poederblusser. Verder is schuim gemakkelijker zelf op te ruimen dan poeder, dat overal tussen komt te zitten. Voor in je auto kun je ook een kleine schuimblusser kopen, die bij een autobrand ingezet kan worden. En dat hoeft niet eens een brand in je eigen auto te zijn: mocht je op de snelweg rijden of op een Rijksweg of in de bebouwde kom een brandende auto zien, dan kun je jouw brandblusser gebruiken om anderen te helpen en zelfs hun leven te redden.
In bepaalde situaties is het gebruik van brandblussers door de overheid verplicht gesteld. Deze stelregel en minimale eisen waarbij brandblussers verplicht zijn, is dat het openbare gebouwen betreft.

Feitelijk moet er in Nederland in alle gebouwen die publiekelijk toegankelijk zijn, dus openbare gebouwen, een grote brandblusser 6 liter aanwezig zijn. Tot deze categorie gebouwen behoren onder meer winkels, bibliotheken, overheidsgebouwen en -instellingen, kantoorgebouwen, musea, sportkantines, restaurants, hotels, pretparken, bioscopen en soortgelijke gebouwen.

Een goedgekeurde schuimblusser kopen?

Wanneer je een schuimblusser kopen gaat, is het natuurlijk cruciaal dat je een goedgekeurde schuimblusser koopt, zoals een sproeischuimblusser of een grote schuimblusser 6 liter. Koop je een van de voordelige brandblussers uit ons assortiment, dan weet je zeker dat je beschikt over een goedgekeurde brandblusser die aan alle regelgeving en richtlijnen voldoet en veilig in gebruik is. Weet je niet zeker of de schuimblusser die je in huis, in jouw winkel, cafetaria of kantoor hebt hangen wel wettelijk goedgekeurd en veilig is? Dan kun je de brandblusser via ons professioneel laten keuren en nakijken.

Wij checken grondig of de betreffende brandblusser voldoet aan de eisen en richtlijnen die voor veilige schuimblussers en poederblussers zijn opgesteld en vastgelegd zijn in de zogenoemde vastgelegd in de NEN 2559 regelgeving. Het laten keuren van brandblussers is overigens niet vrijblijvend. In 2010 heeft de Nederlandse regering besloten dat er minstens eenmaal per twee jaar een officiële controle van blusmiddelen moet plaatsvinden. Deze norm staat ook aangegeven in het Bouwbesluit uit 2012. Mocht je jouw blusmateriaal niet laten keuren, dan loop je tegenwoordig kans op een fikse boete als de brandweer langskomt voor een controle en het blijkt dat de keuringen niet zijn uitgevoerd. En dat is natuurlijk iets dat je gemakkelijk kunt voorkomen als ondernemer of uitbater.

Ernstiger nog is de situatie dat wanneer er brand uitbreekt in jouw pand en de blusmiddelen blijken niet tijdig gecontroleerd te zijn, verzekeringsmaatschappijen maar een gedeelte van de schade dekken en zeker niet het hele bedrag. Dat wil je natuurlijk niet meemaken. Zorg daarom voor een vaste periodieke controle door experts, die door de gecertificeerde medewerkers Arbocentrum.nl minimaal twee keer per jaar wordt uitgevoerd. Dan ben je als ondernemer verzekerd van een veilig gebouw op het gebied van brandveiligheid.

Goedkope schuimblusser van ARBO centrum

Zeker als je eigenaar bent van een groot winkelpand, een omvangrijk bedrijf of een groot restaurant kunnen de kosten van brandblussystemen flink gaan oplopen.Je hebt dan immers meerdere brandblussers nodig voor een volledige dekking. Kies daarom voor de goedkope kwaliteit brandblussers van het ARBO centrum, om slim op de kosten te besparen. Bij ons ben je verzekerd van optimale kwaliteitsblussers voor een scherpe en aantrekkelijke prijs.

Naarmate er meer brandblussers bij het ARBO centrum besteld worden, zakt de stukprijs en ben je nog voordeliger uit dan je toch al was! Neem gerust een kijkje in ons brede assortiment blusapparaten en kies de voor jou meest geschikte brandblusser(s) uit. Natuurlijk kun je online een scherpe offerte aanvragen. Maar heb je vragen of onduidelijkheden, dan kun je ook eerst vrijblijvend contact opnemen met onze professionele klantenservice. Onze experts helpen je graag aan de beste schuimblussers en/of andere brandblussers voor jouw specifieke gebouw, winkel of bedrijf.

Laat je schuimblusser keuren door ons

Ten slotte: kies voor onze keuringsservice om verzekerd te zijn van brandblussers die altijd officieel zijn gekeurd en dus veilig te gebruiken zijn. Onze onderhoudscontracten voldoen volledig aan de NEN-regelgeving over brandveiligheid in openbare gebouwen en privéwoningen. Onze medewerkers kennen alle merken en typen brandblusser van haver tot gort en weten dus precies waar ze bij de keuringen op moeten letten.

Omdat wij als ARBO centrum een grote speler in de markt zijn, kunnen we onze servicekosten laag houden en daarmee aantrekkelijke prijzen hanteren voor onze onderhoudscontracten. Profiteer daarom nu mee van onze scherpe onderhoudsprijzen en neem contact op voor meer informatie. Onze ervaren medewerkers kunnen je voorzien van advies op maat, tips geven en helpen om een perfect onderhoudscontract met ons af te sluiten. Graag tot ziens!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company