Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

BHV communicatie

Communicatiemiddelen kunnen cruciaal zijn voor verschillende calamiteiten. Denk aan een ontruiming met een grote menigte. Of een EHBO'er op een evenement die zijn collega nodig heeft. Schaf hier jouw communicatiemiddelen aan.

Filters

Of BHV effectief wordt uitgevoerd, is van een aantal zaken afhankelijk. Natuurlijk dien je als onderneming een goed BHV plan te hebben en te investeren in gekwalificeerde BHV’ers. Maar net als bij zoveel andere zaken, valt of staat de effectiviteit van BHV met communicatie. BHV’ers moeten goed en efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Dat kan zelfs van levensbelang zijn. In de webshop van ARBO centrum vind je BHV communicatie: communicatiemiddelen waarmee BHV’ers ervan verzekerd zijn dat zij elkaar kunnen bereiken wanneer het telt.

Waarom is BHV communicatie zo belangrijk?

Niet elke werkomgeving is even overzichtelijk. Een ongeluk of calamiteit komt vaak onverwachts. Deze combinatie kan voor een uitdaging zorgen. Wanneer er behoefte is aan BHV, wil je natuurlijk voldoende hulp kunnen garanderen. Dat kan inhouden dat BHV’ers samen moeten werken. Dat hebben zij ook geleerd. BHV’ers kunnen diverse taken uitvoeren en weten ook hoe zij taken moeten delegeren. In sommige gevallen is er hulp van slechts een enkele BHV’er nodig en opereert de BHV’er dus alleen. Maar vaak opereren de BHV’ers als team. Communicatie met hulpdiensten, EHBO of levensreddend handelen bij een slachtoffer, een brand blussen, het pand ontruimen: in een ernstig scenario kan het zo zijn dat al deze taken tegelijk moeten worden uitgevoerd. Op die momenten is communicatie cruciaal.

BHV’ers moeten hun werkzaamheden goed op elkaar af kunnen stemmen. Zij dienen te weten wie wat doet, moeten taken verdelen, overleggen en elkaar aansturen. Ook kan het natuurlijk gebeuren dat een BHV’er ter plaatse dringend behoefte heeft aan hulp en extra capaciteit. Hij of zij wil dan de BHV collega’s zo snel mogelijk bereiken. Er is wellicht geen tijd te verliezen.

Hoe zorg je voor goede BHV communicatie?

Maar hoe zorg je dan voor goede BHV communicatie? In kleine omgevingen is dit vaak relatief eenvoudig. Telt het pand bijvoorbeeld maar één overzichtelijke ruimte, dan zullen BHV’ers in principe snel en goed met elkaar kunnen communiceren. Maar hoe zit dat in grotere bedrijven, of in omgevingen met een niet al te best overzicht? De kans is groot dat BHV’ers op een willekeurig moment door het hele pand verspreid aan het werk zijn. Wat nu als hun hulp op één plek nodig is? BHV communicatie is hiervoor ideaal. ARBO winkel verkoopt de BHV communicatiemiddelen die je dan nodig hebt.

BHV communicatie stelt BHV’ers in staat om over afstand met elkaar te communiceren. Overigens hoeven dit niet per se BHV’ers onderling te zijn. BHV communicatie kan er ook voor bedoeld zijn om medewerkers te laten communiceren met hun BHV collega’s. Bijvoorbeeld wanneer er ergens een ongeval plaatsvindt en medewerkers hun collega’s met BHV certificaat snel ter plaatse willen hebben.

In de webshop van ARBO winkel vind je twee soorten BHV communicatie: portofoons en speakermicrofoons.

Portofoons

De Motorola T62 walkie-talkies (portofoons / 2 stuks) zijn licentievrij. Wanneer je meerdere sets bestelt, zijn deze eenvoudig aan elkaar te koppelen voor een groepsbelfunctie. Ze kunnen werken via AA batterijen of de bijgeleverde oplaadbare NiMH-batterijen. Wanneer er meerdere BHV'ers op een evenement of andere grote locatie aanwezig zijn, kan je niet weten wat er aan de andere kant gebeurt. Dankzij deze portofoons weet je dit wel. BHV’ers kunnen elkaar realtime op de hoogte brengen.

De portofoons beschikken over de volgende specificaties:

 • Verlicht display
 • Bereik: 8 km
 • Vermogen: 500 mW
 • Opladen met USB
 • Handsfree
 • Personaliseringsstickers
 • 16 kanalen + 121 privacycodes
 • Afmeting: 5,4 x 16,5 x 3,1 cm

Speakermicrofoons

Deze handheld speakermicrofoons zijn compatible met de meeste Motorola portofoons. Er zit een 3,5 mm ingang op de speaker om een koptelefoon of oortje aan te sluiten. Een portofoon is ideaal voor de communicatie van BHV'ers, en een hierop aangesloten speakermicrofoon maakt communiceren nog gemakkelijker. Snelle en gemakkelijke communicatie kan een fatale situatie voorkomen. Deze handheld speaker van Motorola is ideaal voor BHV'ers op een evenement, maar natuurlijk ook gewoon in het bedrijf.

Vragen? Wij helpen je graag

Wil jij BHV communicatie aanschaffen, dan vind je in de webshop van ARBO centrum dus hoogwaardige oplossingen. Wil je de producten met eigen ogen bekijken? Dat kan. Je bent van harte welkom in onze fysieke winkel in Ede. Heb je eerst vragen? Ook dan staan wij voor je klaar. Een medewerker in de winkel staat je natuurlijk graag te woord, maar je kunt ons ook altijd bellen of een e-mail sturen. Wij beantwoorden met plezier je vragen en helpen je bij het samenstellen van de beste oplossing op maat. Met goede BHV communicatie is BHV nog effectiever. Zorg dat je deze in huis haalt, want het kan een zeer groot verschil maken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company