Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verzamelplaats borden

Koop borden voor de verzamelplaats eenvoudig online op ARBOwinkel.nl

Filters

Een verzamelplaats bord bij evacuatie

Kantoren, scholen en allerlei andere instellingen en bedrijven houden regelmatig een brandoefening. Tijdens een brandoefening is het de bedoeling dat iedereen op de hoogte is of wordt gesteld van de mogelijke vluchtroutes en de nooduitgangen. Een brandoefening kan hinderlijk zijn en soms juist heel gezellig, maar zeker wel nodig. Tijdens een brand of een calamiteit kan er een behoorlijke paniek ontstaan. Mensen zullen elkaar in de weg lopen, vluchtwegen blokkeren en dit kan tot zeer grote ongelukken leiden. Onderdeel van een brandoefening is dat als iedereen het pand heeft verlaten, zij zich verzamelen op een verzamelplaats. Een verzamelplaats evacuatie is te herkennen aan een bord met een verzamelplaats logo.

Wat is het nut van een verzamelplaats?

Wanneer een pand bij een calamiteit wordt geëvacueerd, is het erg belangrijk dat iedereen die zich in het pand bevond zich verzameld op een verzamelplaats. Maar wat is het nut van een verzamelplaats? De redenen zijn simpel, het is om levens te redden en om de evacuatie in goede banen te leiden. In het bedrijf zijn bedrijfshulpverleners (BHV'ers) aangesteld die op een verzamelplaats gemakkelijk kunnen zie wie er nog ontbreken. Blijkt dat er mensen missen, dan zijn ze waarschijnlijk nog in het pand aanwezig. De brandweer of andere hulpdiensten kunnen dan veel gerichter te werk gaan en inschatten hoeveel mensen zich nog in het pand bevinden. Een verzamelplaats voorkomt ook dat het een chaos wordt en dat de hulpdiensten in de weg worden gelopen. Een verzamelplaats met een herkenbaar verzamelplaats bord is meestal niet direct naast het pand gelegen. De geëvacueerde personen staan dan op veilige afstand en de hulpdiensten hebben zo meer plek om hun taken uit te voeren.

Wat is een BHV verzamelplaats bord?

Een bordje verzamelplaats is een bord met hierop een verzamelplaats logo. Hieraan is te herkennen dat je op een plek bent aangekomen die gebruikt wordt als verzamelplaats bij een evacuatie. De picto verzamelplaats voldoet aan de ISO 7010 norm, wat inhoudt, dat dit een internationaal gestandaardiseerd logo is. Iedereen, ongeachte afkomst of de taal die hij of zij spreekt kan aan het bord verzamelplaats zien dat er sprake is van een verzamelplek. De ISO 7010 norm geeft aan dat dit logo wereldwijd overal hetzelfde moet zijn. Ook als je buitenlandse gasten over de vloer hebt die bij een calamiteit ook geëvacueerd moeten worden, zullen het pictogram verzamelplaats herkennen. De picto verzamelplaats bestaat uit een groene achtergrond, met twee tot drie witte figuren in het midden. In alle vier de hoeken van het verzamelplaats bord staan witte peilen die naar naar binnen zijn gericht.

Varianten van het bord verzamelplaats

Hoewel het logo gestandaardiseerd is, kun je als je een verzamelplaats bord kopen wilt ook andere varianten tegenkomen. Het gestandaardiseerde logo zal hetzelfde blijven, maar er zijn ook borden die wat uitgebreider zijn. Zo kan er onder een verzamelplaats bord een pijl aanwezig zijn die naar links of rechts wijst. Dit geeft aan dat je in de buurt van een verzamelplaats bent en de pijl moet volgen om er te geraken. Als een verzamelplaats wat verder uit de buurt ligt, kun je beter meerdere pictogrammen kopen. Een bord verzamelplaats is te verkrijgen als een sticker, maar ook als kunststof bord en in diverse afmetingen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company