Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Veiligheidsschoenen

In veel beroepen en functies worden veiligheidsschoenen gedragen. Sterker nog: op veel plekken is het dragen van deze schoenen verplicht. Dat is belangrijk om te weten.

Filters

Wij van Arbowinkel.nl begrijpen het belang van veiligheid op de werkvloer en het belang van het dragen van de juiste werkschoenen. Daarom willen we je graag helpen bij het vinden van de beste veiligheidsschoenen voor jouw werksituatie.

Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Waar moet je naar kijken met het kiezen van veiligheidsschoenen?

De juiste veiligheidsnormen

Veiligheidsschoenen moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen om bescherming te bieden tegen verschillende risico's. De Europese norm EN ISO 20345 is de meest voorkomende norm voor veiligheidsschoenen in Europa. Deze norm schrijft voor welke veiligheidseisen er aan de schoenen gesteld moeten worden. Bij het kiezen van veiligheidsschoenen moet je ervoor zorgen dat ze voldoen aan de norm die relevant is voor jouw werkplek.

Het type veiligheidsschoen

Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder staan de meest voorkomende types op een rijtje:

 • Veiligheidsschoenen met een stalen neus: Deze schoenen hebben een stalen neus die de voet beschermt tegen vallende objecten en druk van bovenaf.
 • Veiligheidsschoenen met een composiet neus: Deze schoenen hebben een composiet neus die lichter is dan een stalen neus, maar nog steeds bescherming biedt tegen vallende objecten en druk van bovenaf.
 • Veiligheidsschoenen met een stalen zool: Deze schoenen hebben een stalen zool die de voet beschermt tegen scherpe voorwerpen op de grond.
 • Veiligheidsschoenen met een antislipzool: Deze schoenen hebben een speciale zool die zorgt voor extra grip op gladde ondergronden.
 • Veiligheidsschoenen met een waterdichte voering: Deze schoenen hebben een waterdichte voering die de voeten droog houdt in natte omstandigheden.

Het materiaal van de schoen

Veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer, synthetisch materiaal en textiel. Leer is duurzaam en ademend, maar kan duurder zijn dan synthetische materialen. Synthetische materialen zijn lichter en goedkoper, maar kunnen minder duurzaam zijn dan leer. Textiel is licht en ademend, maar biedt minder bescherming dan leer of synthetische materialen.

De pasvorm van de schoen Een goede pasvorm is essentieel voor veiligheidsschoenen. Schoenen die niet goed passen, kunnen leiden tot blaren, vermoeide voeten en zelfs verwondingen. Zorg ervoor dat je veiligheidsschoenen kiest die goed passen en comfortabel zijn om in te werken.

De juiste maat

Het kiezen van de juiste maat is ook belangrijk bij het selecteren van veiligheidsschoenen. Een te kleine maat kan leiden tot drukpunten en pijnlijke voeten, terwijl een te grote maat onvoldoende ondersteuning kan bieden. Meet daarom uw voeten op en kies de juiste maat.

Onderhoud en vervanging

Om ervoor te zorgen dat jouw veiligheidsschoenen lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Reinig de schoenen regelmatig en bewaar ze op een droge plaats. Controleer ook regelmatig of de schoenen nog voldoen aan de veiligheidsnormen en vervang ze indien nodig.

Wij van Arbowinkel.nl bieden veiligheidsschoenen aan die aan verschillende veiligheidsnormen voldoen en geschikt zijn voor verschillende werksituaties. Onze veiligheidsschoenen zijn gemaakt van duurzame materialen en bieden de nodige bescherming en comfort voor jouw voeten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om jouw bestelling te plaatsen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company