Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verband

Op zoek naar verband? Of ben je de weg kwijtgeraakt in de hoeveelheid soorten verband? Bij de ARBO centrum ben je aan het juiste adres. Wij hebben voor elke verband een duidelijke omschrijving.

Filters

Je hoopt het nooit nodig te hebben, maar wanneer je het nodig hebt, moet het er wel zijn: verband. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet, heb je verband nodig. Arbowinkel.nl weet hoe belangrijk het is en heeft daarom alle soorten verband, van drukverband tot vingerverband, verzameld op één plek.

Verband kopen bij Arbowinkel.nl

Arbowinkel.nl is dé ARBO winkel van Nederland. Met onze snelle levertijden via de webshop, kunnen we elk type bezoeker goed helpen in zijn of haar zoektocht naar goed verband.

 • We hebben een klantenservice die voor je klaar staat: doordeweeks telefonisch via +31 (0) 88 123 0 888 en elke dag via e-mail ([email protected]) en Facebook Messenger (ARBOcentrum).
 • Bestel je voor meer dan €100,- ex btw? Dan bezorgen we de bestelling gratis bij je thuis.
 • Voor bedrijven is het mogelijk om achteraf te betalen.
 • Bij elke bestelling geven we een gratis cadeau mee.

Verband kopen via Arbowinkel.nl is een makkelijk proces en is, zowel voor bedrijven als particulieren, binnen enkele minuten gedaan. Heb je vragen over onze producten, over je bestelling of over Arbowinkel.nl? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Wat is verband?

Verband wordt gebruikt om een (snij)wond mee te bedekken en in te zwachtelen. Hiermee voorkom je dat de wond gaat bloeden en dat hij wordt geïnfecteerd of besmet door een bacterie. Daarnaast biedt verband ondersteuning voor het lichaamsdeel bij bijvoorbeeld een kneuzing, waardoor het lichaamsdeel meer rust krijgt en beter kan herstellen.

Soorten verband

Als totaalleverancier hebben we vrijwel alle soorten verband op voorraad. Hieronder gaan we in op de verschillende soorten en geven we informatie. Voor elke situatie en elke wond is er een ander soort verband dat je moet gebruiken. Daarom is het goed om te weten wat je wanneer nodig hebt.

De soorten verband die je bij ons kunt kopen, zijn:

 • Drukverband
 • Vingercondoom
 • Snelverband
 • Buisverband
 • Vette gaasjes
 • Zelfklevend verband
 • Fixatie gaasje
 • Drukverband enkel
 • Korte rek zwachtels
 • Vingerverband
 • Vingerbob
 • Mitella

Drukverband

Drukverband is een zwachtel met daarin synthetische watten en dient ervoor om lichaamsdelen te verbinden. Drukverband komt van pas bij bijvoorbeeld kneuzingen en verstuikingen, waarbij het als doel heeft om een (verdere) zwelling tegen te gaan en het herstel te bevorderen. Drukverband wordt ook wel rekverband of steunverband genoemd. Bij Arbowinkel.nl vind je verschillende soorten drukverband. Ook vind je drukverband in al onze verbanddozen.

Vingercondoom

Heb je een wondje op of rondom je vinger? Dan kunnen normaal verband of pleisters soms moeilijk te plaatsen zijn vanwege de vorm van je vinger. De oplossing daarvoor is een vingercondoom – ook wel vingerverband genoemd. Een vingercondoom komt ook van pas wanneer je iets wil doen waarbij je wilt voorkomen dat je huid in aanraking komt met datgene. Denk hierbij aan het inbrengen van zetpillen, of in de horeca bij het bereiden van gerechten. Een vingercondoom kan dus zowel een helende/beschermende functie hebben (bij wonden) als een hygiënische functie.

Snelverband

Bij wonden die snel (tijdelijk) afgedekt moeten worden bij het verlenen van eerste hulp, komt snelverband van pas. Snelverband is gemakkelijk aan te brengen doordat het gemaakt is van sterk, flexibel, ventilerend materiaal met een hoog absorptievermogen. Hierdoor is het zeer geschikt als middel voor het snel afdekken van een bloedende wond. Snelverband van Arbowinkel.nl bestaat uit 70 procent viscose en 30 procent polyester en wordt gecomprimeerd opgerold geleverd.

Buisverband

Een buisverband heeft als functie om compressie te geven. Dit kan zijn voor vrijwel alle lichaamsdelen, zoals benen en armen. Bij Arbowinkel.nl vind je verschillende soorten buisverbanden. Zo hebben we verbanden voor het geven van lichte compressie tot buisverbanden voor stevigere compressie. Daarnaast kan buisverband ook dienen als bescherming van kleding (bijvoorbeeld voor zalfjes) of als verbandfixatie. Dit type verband is beschikbaar in verschillende materialen.

Vette gaasjes

Het gebeurt wel eens dat verband op een wond blijft plakken of kleven. Om dit te voorkomen, gebruik je vette gaasjes. Deze vette gazen zijn vaak geïmpregneerd met een vet, zoals paraffine of vaseline, en kunnen daardoor niet blijven kleven. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat het gaas niet op de wond blijft zitten.

Zelfklevend verband

Zelfklevend verband wordt vaak als fixatiewindsel gebruikt en zorgt voor flexibiliteit bij het lichaamsdeel. Zo kun je er bijvoorbeeld je pols of schouder mee verbinden, wat het beschermt tegen verder trauma. Zelfklevend verband wordt gemaakt van een fijne, huidvriendelijke stof, waardoor je geen huidstriemen overhoudt na het weghalen van het verband. Let op: dit type verband is lastig aan te brengen (vooral wanneer je dit alleen probeert te doen).

Zelfklevend verband wordt ook wel zelfhechtend verband, crêpe of cohesief verband genoemd.

Fixatie gaasje

Voor volledige fixatie van zowel vlakke als gebogen lichaamsdelen die dit nodig hebben, komt fixatie gaas van pas. Dit gaas is een fixatiemateriaal gemaakt van huidvriendelijke materialen met een sterke kleefkracht.

Drukverband enkel

Is je enkel gekneusd, verzwikt en/of opgezwollen? Dan kan drukverband helpen je enkel sneller te laten genezen. In dit soort gevallen kan het verband namelijk voor extra comfort zorgen voor je enkel, doordat het de enkel ondersteunt. In principe helpt het drukverband je enkel niet sneller genezen; het zorgt er voornamelijk voor dat je de blessure niet erger maakt en dat je minder pijn ervaart tijdens de geneesperiode.

Drukverband voor je enkel wordt ook wel steunverband enkel of rekverband enkel genoemd.

Korte rek zwachtels

Meest voorkomende vorm van compressietherapie: zwachtelen met korte rek zwachtels. Dit type verband geeft een lage rustdruk op je onderbeen, en in combinatie met de hoge werkdruk die deze compressie zwachtels geven, kan het ook ’s nachts blijven zitten. Korte rek zwachtels komen voornamelijk bij pas bij het behandelen van een overschot van vocht in het been.

Vingerverband

Wil je wonden op jouw vinger(s) beschermen? Dan kun je het bedekken met vingerverband. Hier zal je ook een steriel gaasje voor nodig hebben, dat onder het verband komt te zitten. Uiteindelijk zorgt vingerverband ervoor dat bijvoorbeeld vuil van buitenaf niet bij de wond op je vinger(s) kan komen.

Vingerbob

Ideaal voor het verbinden van vingers en tenen. De vingerbob is eenvoudig aan te brengen op je vinger(s) en beschermt wonden op je vinger tegen invloeden van buitenaf die de verwonding erger kunnen maken. Een vingerbob kan ook voor hygiënische doeleinden, bijvoorbeeld in de horeca, worden gebruikt.

Mitella

Een mitella gebruik je om en gebroken, gekneusde of verstuikte pols, hand of onderarm te ondersteunen zodat dat lichaamsdeel zo veel mogelijk rust krijgt. Het is een doek dat geknoopt om de nek gehangen kan worden.

Accessoire: verbandschaar

Verband afknippen met een normale schaar zal je heel wat gedoe opleveren. Speciaal daarvoor zijn er verbandscharen, waarmee je gemakkelijk verband af kunt knippen. Bij Arbowinkel.nl vind je voor zowel links- als rechtshandigen de beste verbandscharen. Vergeet bij het verband kopen dus niet om een verbandschaar bij te bestellen. Koop je een verband- of EHBO-doos? Dan zit daar vrijwel altijd al een verbandschaar in.

Tips bij het aanleggen van verband

Ben jij diegene die het verband aan gaat leggen? Lees dan de onderstaande tips door om dit zo goed mogelijk te doen.

Beoordeel eerst goed wat er nodig is

Je ziet vaak dat mensen te snel hulp willen verlenen en daardoor niet het juiste verband gebruiken. Waar zit de wond? Welk verband past daar het best bij? Neem hier even de tijd voor, want het aanleggen van het verkeerde verband kan ervoor zorgen dat de wond trager geneest.

Verwissel het verband op tijd

Sommige soorten (druk)verband dienen op tijd verwisseld te worden. Zo voorkom je dat er een groei aan bacteriën op gang komt. Dit geeft niet alleen een onhygiënische situatie, maar kan ook een ongewenste geur veroorzaken. Lees op de verpakking om de hoeveel dagen het verband verwisselt dient te worden, of vraag het aan de huis(arts) als die het de eerste keer aanlegt.

Sport verband kopen

Arbowinkel.nl heeft al het verband in huis om blessures, die zijn opgelopen tijdens het sporten, te behandelen. Dit geldt voor zowel verband voor het verlenen van eerste hulp als het verband voor langer gebruik. We bieden uitsluitend A-kwaliteit verband aan, dus sport verband kopen bij Arbowinkel.nl is een goed idee.

Verband kopen voor meer dan € 100,- = gratis bezorging!

Koop je verband voor meer dan het bovengenoemde bedrag, dan komen we het gratis bij je brengen. Dit geldt ook voor combinaties, dus het hoeft niet uitsluitend verband te zijn wat je koopt; als het bedrag maar boven de € 100,- uitkomt.

Over Arbowinkel.nl

Arbowinkel.nl is, samen met ARBO centrum, totaalaanbieder op het gebied van veiligheid. Naast het verkopen van veiligheidsproducten, bieden we ook 18 verschillende cursussen aan en maken we ontruimingsplannen en risico inventarisatie plannen.

Door de jaren heen hebben we een ruim assortiment aan verband weten op te bouwen. Van drukverband voor de enkel en zelfklevend verband, tot fixatie gaasjes en vingerverband: in onze webshop vind je het allemaal.

Contact opnemen met onze klantenservice?

Heb je vragen voordat je over gaat tot het kopen van verband? Voor meer informatie over Arbowinkel.nl of, onze veiligheidsproducten of onze diensten kun je terecht bij onze klantenservice via telefoon, e-mail en Facebook Messenger. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company