Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming: iedereen kent het en iedereen weet dat het nuttig is. Toch gaat het nog vaak fout: men onderschat namelijk hoe snel gehoorschade opgelopen kan worden. Dit is het centrale onderwerp waar de Dag van het Gehoor jaarlijks bij stilstaat.

Filters

De Dag van het Gehoor staat jaarlijks op 3 maart in het teken van gehoorverlies. Daarom ontvang je bij ons een week lang 25% korting op ons gehele assortiment van gehoorbescherming tot en met 10 maart. Bij ARBO Winkel vinden we het belangrijk dat jij jouw oren goed beschermt. Wees zuinig op je oren, gebruik gehoorbescherming en voorkom blijvende gehoorschade. 

Mensen denken nog wel eens dat gehoorschade alleen optreedt bij extreem hard geluid. Niets is echter minder waar: gehoorschade kan al ontstaan bij geluidsniveaus vanaf 80 decibel. Maar hoe hard is dat precies? Dit geluidsniveau vind je al in een gemiddelde stad. Ga je een drankje doen in de stad? Let op: in de gemiddelde drukke horecagelegenheid ligt het geluidsniveau al hoger.


Mensen die hier langdurig aan worden blootgesteld, lopen dus risico op gehoorbeschadiging. Het meest kwalijke aan gehoorbeschadiging is dat de effecten onomkeerbaar zijn: door goede gehoorbescherming kan men dit voorkomen.

Welke soorten gehoorbescherming zijn er?

Gehoorbescherming is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Grofweg kun je oordopjes en oorkappen onderscheiden. Op deze pagina leggen wij de focus op de laatstgenoemde: oorkappen.

Er is dus op veel meer momenten behoefte aan goede gehoorbescherming dan dat mensen zich realiseren. Echter, niet overal liggen de eisen natuurlijk gelijk. Het spreekt voor zich dat een medewerker van een muziekfestival of een bagagemedewerker op Schiphol behoefte heeft aan gehoorbescherming met sterkere demping dan iemand die langs de weg werkt. Daarom is gehoorbescherming verkrijgbaar in verschillende gradaties.

Bij ARBO winkel streven we er altijd naar om een zo breed mogelijk aanbod aan te kunnen bieden, zodat onze klanten in elke situatie optimale gehoorbescherming ervaren. Daarom vind je bij ons betaalbare (maar effectieve) gehoorbescherming en bovendien ook de zogenaamde "high end"  oorbescherming met de best mogelijke prestaties.

Wanneer moet je dit nu wel en niet dragen?

Wanneer je gehoorbescherming moet dragen is enerzijds een eenvoudige vraag om te beantwoorden en anderzijds een moeilijke. In de basis komt het er namelijk op neer dat je gehoorbescherming moet dragen wanneer je werkt in een omgeving met een verhoogd risico op gehoorschade. Echter, in sommige gevallen moet je de hele dag werken met gehoorbescherming terwijl je in andere gevallen een bepaalde tijd blootgesteld mag worden aan een bepaald geluidsniveau. Lees daarom ook deze blog over de regels rondom gehoorbescherming.

Heb je vragen over de verschillende soorten gehoorbescherming of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Bij alle producten staat een duidelijke beschrijving die je helpt om het juiste product te vinden. Maar het aanbod is groot en de verschillen zijn soms klein: schroom dus absoluut niet om contact op te nemen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company