Terug

ONTVANG EEN GRATIS MUTS BIJ EEN BESTELLING VANAF 95,-

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming: iedereen kent het, iedereen kent het nut ervan…. en toch gaat het nog zo vaak fout. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat gehoorschade vaak onderschat wordt.

Filters

Mensen denken nog wel eens dat gehoorschade alleen optreedt bij extreem hard geluid. Niets is echter minder waar. Gehoorschade kan al ontstaan bij geluidsniveaus boven de 80 decibel. Hoe hard is dat precies? In de gemiddelde horecagelegenheid ligt het geluidsniveau al hoger. Mensen die hier langdurig aan worden blootgesteld, zoals personeel, lopen het risico gehoorbeschadiging op te lopen. Goede gehoorbescherming kan dit voorkomen. Het ergste aan gehoorbeschadiging is dat de effecten onomkeerbaar zijn.

Welke soorten gehoorbescherming zijn er?

Gehoorbescherming is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Grofweg kun je oordopjes en oorbeschermers onderscheiden. Op deze pagina leggen wij de focus op de tweede soort.

Er is dus op veel meer momenten behoefte aan goede gehoorbescherming dan dat mensen zich realiseren. Echter, niet overal liggen de eisen natuurlijk gelijk. Het spreekt voor zich dat een medewerker van een muziekfestival of een bagagemedewerker op Schiphol behoefte heeft aan gehoorbescherming met sterkere demping dan iemand die langs de weg werkt. Daarom is gehoorbescherming verkrijgbaar in verschillende gradaties.

ARBO winkel streeft er altijd naar om een zo breed mogelijk aanbod aan te kunnen bieden. Daarom vind je bij ons zeer betaalbare, maar effectieve gehoorbescherming, maar ook high end oorbescherming met de best mogelijke prestaties.

Wanneer moet je dit nu wel en niet dragen?

Wanneer je gehoorbescherming moet dragen is enerzijds een eenvoudige vraag om te beantwoorden en anderzijds een moeilijke. In de basis komt het er namelijk op neer dat je gehoorbescherming moet dragen wanneer je werkt in een omgeving met een verhoogd risico op gehoorschade. Echter, in sommige gevallen moet je de hele dag werken met gehoorbescherming terwijl je in andere gevallen een bepaalde tijd blootgesteld mag worden aan een bepaald geluidsniveau. Lees daarom ook deze blog over de regels rondom gehoorbescherming.

Heb je vragen over de verschillende soorten gehoorbescherming of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Bij alle producten staat een duidelijke beschrijving die je helpt om het juiste product te vinden. Maar het aanbod is groot en de verschillen zijn soms klein. Schroom dus absoluut niet om contact op te nemen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 950+ Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »