Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Zoll

De AED-producten van Zoll zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Duidelijke instructies en intuïtieve interfaces leiden gebruikers stap voor stap door het reanimatieproces, waardoor zelfs onervaren hulpverleners snel en effectief kunnen handelen.

Filters

Zoll AED

AED’s kom je op steeds meer plekken tegen. Waarschijnlijk heb je ze al gezien op tal van openbare plekken, zoals sportverenigingen en winkelcentra. Maar ze komen ook steeds vaker in wijken en buurten te hangen en steeds meer mensen halen er zelf een in huis. Dat is een verstandige beslissing, want met een AED kun je levens redden. Veel mensen worden helaas het slachtoffer van een hartstilstand. Slachtoffers hebben een veel hogere kans om een hartstilstand te overleven wanneer de reanimatie wordt uitgevoerd met een AED. Met een Zoll AED kun je dus levens redden. Deze AED’s zijn geschikt voor zowel professioneel gebruik als door particulieren.

Een zoll AED is bereikbaar

Zoll Medical is een merk met een uitstekende reputatie. Zoll heeft een hoofdkantoor in Massachusetts, Verenigde Staten. Het merk staat dan ook bekend om Amerikaanse kwaliteit.  Dit heeft een belangrijk voordeel, want de kwaliteitseisen zijn daar hoog. Je weet dus zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt. De gehele productieketen wordt streng gecontroleerd en ook worden de apparaten aan uitvoerige tests onderworpen voordat zij op de markt mogen komen.

Zoll Medical produceert niet alleen AED’s; het merk heeft wortels diep in de medische wetenschap. Het produceert tal van producten en ondersteunt ziekenhuizen en de brandweer. Naast AED’s voor professioneel gebruik en particulier gebruik, maakt Zoll ook speciale AED’s op locatie en defibrillatoren die gebruikt worden in ziekenhuizen. Met de kennis van het merk zit het dus wel goed.

De AED’s van Zoll

In de webshop van ARBO winkel kun je kiezen uit twee verschillende AED’s van Zoll. Het betreft uiteraard twee kwaliteitsproducten die allebei dezelfde taak hebben: het opwekken van een hartslag bij een slachtoffer van een hartstilstand. Dat doen zij op dezelfde manier, maar toch zijn er verschillen. Ook in prijs. Wat is het verschil nu precies en welke AED is voor jou de beste keuze? Wij zoomen wat dieper op de beide AED’s in.

Zoll AED plus

De Zoll AED plus zorgt met een prijs van 1.450 euro direct voor een sterk onderscheidend vermogen. Met deze prijs bevindt deze AED zich in de lagere regionen van de markt en toch haal je er een volwaardige, kwalitatieve AED mee in huis.

Het moment dat er iemand gereanimeerd moet worden, is altijd een ingrijpende gebeurtenis. De Zoll AED Plus biedt je tijdens deze gebeurtenis een volledige ondersteuning. Bij elke stap wordt een pictogram uitgelicht, waardoor het voor de hulpverlener een stuk eenvoudiger wordt tijdens, een toch al stressvolle, situatie. Dat is, zeker voor een AED in deze prijsklasse niet standaard. Vrijwel elke AED beschikt over gesproken instructies, maar visuele hulp, ook in eenvoudige vorm, is vaak voorbehouden aan AED’s uit de duurdere prijscategorieën.

De sensor van de elektroden zorgt ervoor dat de compressiediepte en snelheid worden gemeten. De overlevingskans van het slachtoffer hangt voor een groot deel samen met deze twee factoren.

De Zoll AED plus is een intuïtief en gebruiksvriendelijke defibrillator voor de ongetrainde en getrainde hulpverlener. Het betreft een halfautomatische AED. Dit wil zeggen dat de gebruiker zelf een knop in moet drukken om een schok af te geven. Voor een leek is dit wellicht een extra stap, maar het zorgt er wel voor dat je eerst zelf inspecteert of de situatie veilig is en er zonder nevenschade te berokkenen een schok kan worden gegeven.

Zoll AED 3

Een stapje hoger in de markt staat de Zoll AED 3. Dit is een volautomatische AED, wat betekent dat de gebruiker geen knop in hoeft te drukken om een schok af te geven. Wanneer het apparaat er klaar voor is, zal deze automatisch een schok toedienen. Dit betekent wel dat je er goed voor moet zorgen dat het slachtoffer en de omgeving vrij en veilig zijn.

De Zoll AED 3 heeft uitgebreide visuele ondersteuning middels een groot display. Dit maakt werken met deze AED ook voor leken eenvoudig. Bovendien kent de AED twee verschillende programma’s: voor volwassenen en kinderen. Dit is dus echt een AED voor het hele gezin. De kans is aanzienlijk kleiner, maar ook (jonge) kinderen kunnen getroffen worden door een hartstilstand. Om hen te kunnen reanimeren met een AED is het belangrijk dat het vermogen van het apparaat wordt aangepast aan een kinderlichaam.

De Zoll AED 3 voert ook zelftests uit, om ervoor te zorgen dat de AED altijd werkt. Zoll heeft hierbij gekozen voor een balans tussen betrouwbaarheid en lange batterijduur: het apparaat test zichzelf wekelijks op de volgende onderdelen: zelftest aanwezigheid elektroden, zelftest condensator frequentie en zelftest capaciteit batterij.

Accessoires van Zoll

Natuurlijk verkoopt ARBO winkel zeer veel verschillende producten van Zoll, waaronder accessoires. Wie bij ons een Zoll AED aanschaft, kan rekenen op ondersteuning. Qua service en kennis, maar ook voor het nabestellen van producten en accessoires.

Elektroden

Er zijn verschillende soorten elektroden voor Zoll AED’s te koop, waaronder kinderelektroden. Waarom zijn er eigenlijk speciale kinder elektroden? Het lichaam van kinderen is natuurlijk anders dan dat van volwassenen. Daarom hebben kinderen een lagere stroomstoot nodig. Niet alleen dat: succesvol reanimeren met een AED begint met een goede diagnose. De AED zal altijd eerst vaststellen of er sprake is van hartactiviteit. Alleen dan kan er namelijk een stroomstoot worden geleverd. Bij de meeste slachtoffers staat het hart niet compleet stil: het is aan het fibrilleren, wat wil zeggen dat het zeer snel en oppervlakkig samentrekt, zonder het bloed rond te pompen. Wanneer hier sprake van is, kan een schok worden gegeven. Zo niet, dan is alleen handmatige reanimatie een optie. Om bij kinderen goed vast te kunnen stellen of er nog sprake is van hartactiviteit, zijn speciale kinder elektroden wenselijk.

Nieuwe batterij voor de Zoll AED 3

Deze krachtige Lithiumbatterij is uitsluitend geschikt voor de Zoll AED 3 Halfautomaat en de Zoll AED 3 Volautomaat.

Nieuwe batterijen voor de Zoll AED Plus

Zoll AED Plus batterijen leveren elke dag krachtige prestaties, zodat de zelftesten geen enkel probleem vormen. Deze 3 volt batterijen werken op basis van Lithium Manganese Dioxide Technology, welke 5 keer langer meegaat dan normale alkaline batterijen. De batterijen dienen vervangen te worden voordat de vervaldatum is verstreken. Zoll adviseert om enkel hoogwaardige batterijen te gebruiken, zodat er geen mensenlevens onnodig verloren gaan. De lithium kern zorgt voor een consistente kracht en heeft een hogere energie capaciteit dan andere soorten batterijen. Zoll AED Plus batterijen werken zelfs nog in de meest extreme temperaturen, zijn lekbestendig en hebben een levensduur van 5 jaar.

Hoe installeer je de Zoll AED Plus batterijen? Schakel het apparaat uit en verwijder de klep achter op het apparaat. Plaats de nieuwe batterijen in het daarvoor bestemde vak. Wanneer alle batterijen correct in de AED zijn geplaatst, geeft de AED melding om het apparaat opnieuw op te starten. Het is van belang dat alle batterijen in 1 keer worden vervangen. Als alle batterijen zijn vervangen druk je op de knop (microswitch). Deze knop is op de achterkant te vinden, achter de klep.

Hoe weet je of de batterijen van de AED leeg zijn? De AED geeft op de volgende manieren aan dat de batterijen bijna leeg zijn: Is de AED uitgeschakeld? Je hoort nu om de minuut een pieptoon. Is de AED ingeschakeld? Via een stemcommando hoor je de melding ‘verwissel de batterijen’.

Meer weten?

Wil je meer weten over de producten van Zoll Medical? Neem gerust contact op met ARBO winkel. Wij beantwoorden met plezier je vragen en kunnen je helpen bij het kiezen van een geschikte Zoll AED.

Wil je zeker weten dat je een AED kunt bedienen? Overweeg dan eens een reanimatiecursus. In principe kan iedereen een AED bedienen, ook iemand die dit nog nooit eerder heeft gedaan. Dit onder andere met dank aan de instructies van het apparaat. Maar een AED hanteren is spannend en stressvol. Het gaat namelijk om een levensbedreigende situatie. Daarom leer je in een cursus niet alleen hoe de AED werkt, maar oefen je ook handelingen om deze routinematig uit te kunnen voeren en leer je kalm blijven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company