Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos logistiek

In de logistieke sector, waar efficiëntie en veiligheid hand in hand gaan, is het van vitaal belang om voorbereid te zijn op onverwachte noodsituaties. Daarom bieden wij jou onze verbanddozen voor de logistieke sector.

Filters

Verbanddoos logistiek kopen

Een verbanddoos voor de logistiek kan op een iets andere manier worden bekeken dan een verbanddoos in andere sectoren. Niet omdat dit een verbanddoos is die aan totaal andere voorwaarden dient te voldoen, of een andere inhoud dient te hebben, maar wel omdat deze iets anders gebruikt wordt. Kenmerkend aan de logistiek is namelijk dat er gewerkt wordt op locatie, bijvoorbeeld in het magazijn, maar ook onderweg, met chauffeurs die ladingen vervoeren. Men kan dus niet direct spreken van slechts één verbanddoos voor logistiek. Om zorg te dragen voor echt goede veiligheid, is het belangrijk dat er op alle plekken waar gewerkt wordt goede verbanddozen aanwezig zijn.

Waarom een verbanddoos voor de logistiek?

In elke organisatie gebeuren (kleine) ongelukken waarbij een verbanddoos niet mag ontbreken. Dit geldt uiteraard ook voor de logistiek. De logistiek is een sector waarin de kans op een ongeluk, of het oplopen van letsel in het algemeen, vrij hoog is. In het gemiddelde logistiek bedrijf werken vrij veel mensen. Mensen die bovendien werken met (zware) ladingen en misschien wel gebruikmaken van hulpmiddelen zoals heftrucks en steekwagens. Het tempo ligt hoog. Waar veel mensen druk aan het werk zijn, gebeuren nu eenmaal ongelukken. Met een goede verbanddoos voor logistiek is men ervan verzekerd dat kleine verwondingen adequaat behandeld kunnen worden.

Een verbanddoos logistiek op locatie

Kijkend naar de risico’s die werknemers lopen, wordt er natuurlijk als eerste gekeken naar de locatie van het bedrijf. Bij de meeste bedrijven is niet alleen sprake van een kantoor, maar ook van een distributiecentrum of magazijn. Zo’n distributiecentrum of magazijn is een plek waar werknemers een verhoogd risico lopen op het oplopen van kleine verwondingen. Maar ook bij grotere verwondingen kan de juiste verbanddoos soelaas bieden. Zorg dan ook altijd voor een goede verbanddoos op locatie.

Een verbanddoos voor onderweg

Op een gemiddelde dag zijn er misschien wel tientallen chauffeurs onderweg. Zij leggen vaak zeer veel kilometers af en kunnen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden een ongelukje krijgen of letsel oplopen. Gebeurt dit, dan is het natuurlijk handig (en vaak ook belangrijk) dat medewerkers snel een verwonding kunnen verbinden of kunnen zorgen voor een andere passende oplossing.

Bedrijven in de logistiek doen er dus verstandig aan om te zorgen voor een goede verbanddoos in de voertuigen. Dit kan betekenen dat er een investering moet worden gedaan. Gezondheid en veiligheid van medewerkers staat echter altijd voorop. Door alle bestelwagens en/of vrachtwagens te voorzien van een goede verbanddoos voor logistiek draagt men bij aan de gezondheid en veiligheid van chauffeurs en/of andere medewerkers die onderweg zijn.

Wat zit er in een verbanddoos voor logistiek?

Een goede verbanddoos voor logistiek bevat enerzijds algemene artikelen die men in vrijwel elke verbanddoos tegenkomt. Anderzijds wordt er rekening gehouden met specifieke artikelen die onderweg gebruikt kunnen worden. Een verbanddoos voor in de auto bevat de belangrijkste artikelen die men onderweg nodig kan hebben voor het snel en effectief verzorgen of verplegen van wonden en andere kleine kwetsuren. Naast dat dit zorgt voor een goede veiligheid, kan het ook een hoop tijd besparen. Een medewerker die onderweg is en behoefte heeft aan een verbanddoos, kan weer een stuk sneller onderweg wanneer deze verbanddoos in het voertuig aanwezig is. Hij/zij hoeft niet te wachten op externe hulp, of op zoek naar een locatie om de benodigde artikelen aan te schaffen.

In een verbanddoos voor logistiek vindt men onder andere:

 • Gaascompres 7,5x7,5
 • Elastische fixatie windsel 4x6
 • Driekante doek Vlies Non Woven
 • Hechtpleister 5m x 2,5cm
 • Assortiment pleisterverband pakje
 • Gaaspleister textiel pakje
 • Verbandschaar
 • Handschoen latex
 • Reddingsdeken
 • Alcohol doekjes 10st.
 • Tekenpen
 • Linnenhandschoenen
 • Crepe windsel 7,5cm x 4,5m

Met de bovenstaande uitrusting weten medewerkers zeker dat onder vrijwel alle omstandigheden de benodigde zorg kan worden verleend.

ARBO winkel denkt graag mee

Waar is nog meer behoefte aan in een verbanddoos voor de logistiek? ARBO winkel denkt graag mee. Naast de verbanddozen in voertuigen, is er natuurlijk ook behoefte aan verbanddozen op locatie. Welke verbanddozen zijn hiervoor geschikt? En hoeveel zijn er nodig? Er kan altijd een beroep worden gedaan op onze kennis. Ook wanneer het gaat om aanvullende artikelen met het oog op specifieke risico’s binnen de organisatie.

Niet alleen de inhoud van een verbanddoos is namelijk zeer belangrijk: ook de hoeveelheid verbanddozen is bepalend voor hoe goed een organisatie is voorbereid op verwondingen en andere kwetsuren. Voor bedrijven in de logistiek is dit wellicht nog een groter vraagstuk dan voor bedrijven in andere sectoren. De locaties van bedrijven in de logistiek kenmerken zich doorgaans door een grote oppervlakte en veel verschillende afdelingen. Het magazijn, distributiecentrum, kantoor, de kantine: stuk voor stuk plekken waar idealiter een verbanddoos aanwezig is. Het is niet wenselijk dat er in geval van nood minutenlang moet worden gezocht naar de dichtstbijzijnde verbanddoos. ARBO winkel verkoopt verbanddozen die aan de muur bevestigd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat ze goed zichtbaar en vindbaar zijn zodat er sneller gehandeld kan worden.

De juiste kennis in de organisatie

Iedereen kan een verbanddoos voor logistiek gebruiken. Onze verbanddozen worden geleverd met heldere instructies. Desalniettemin is het goed om te kijken hoe het gesteld is met het aantal BHV’ers in de organisatie. Er dient aan een wettelijk minimum voldaan te worden, maar is dat wel genoeg? Zeker wanneer er in de organisatie meerdere afdelingen zijn waarin gewerkt wordt, is het verstandig om op elke afdeling voor meerdere BHV’ers te zorgen. Een goede BHV’er is getraind in het werken met een verbanddoos.

Voorraden aanvullen

Ook een verbanddoos voor de logistiek is slechts zo goed als zijn inhoud. Zorg er daarom altijd voor dat voorraden tijdig worden aangevuld. Periodieke controles zijn hiervoor bedoeld. Dit kan echter niet altijd garanderen dat er te allen tijde van alle artikelen voldoende aantallen aanwezig zijn. Maak binnen de organisatie werk van extra controle. Dit kan periodiek zijn, maar er kan ook op worden gewezen dat gebruik van de verbanddoos gemeld moet worden zodat gebruikte artikelen direct kunnen worden nabesteld en aangevuld.

Het aanvullen van voorraden is cruciaal. Dit geeft medewerkers niet alleen een gevoel van veiligheid, maar waarborgt dat er bij een verwonding of calamiteit ook echt de middelen voorhanden zijn om de juiste zorg te kunnen bieden. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company