Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos kinderopvang

In een omgeving waar kinderen spelen en ontdekken, staat veiligheid altijd voorop. Onze verbanddoos is zorgvuldig samengesteld met de unieke behoeften van kinderopvang in gedachten. Bestel voordelig bij ARBO centrum.

Filters

Verbanddoos kinderopvang kopen

Het is belangrijk om te zorgen voor een speciale verbanddoos voor kinderopvang in kinderopvang bedrijven. Dit met het oog op de aanwezige risico’s, maar ook met het oog op de personen voor wie de inhoud van de doos primair bedoeld is: kinderen. Niet zomaar kinderen, want op de meeste kinderopvang bedrijven zijn zeer kleine kinderen aanwezig. Denk aan baby’s en peuters.

Het belang van een verbanddoos op de kinderopvang

Een kinderopvang die zich aan de regels houdt, zorgt voor goede verbanddozen. Om te zorgen voor optimale veiligheid, is niet alleen het type verbanddoos belangrijk, maar ook de aantallen hiervan. Vaak bestaat een opvang uit meerdere groepen. Uiteraard dient voor het waarborgen van optimale veiligheid op elke groep een geschikte verbanddoos aanwezig te zijn.

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen, dus zijn er ook vaak algemene vertrekken en een buitenruimte waar kinderen met mooi weer lekker buiten kunnen spelen. Het behoeft geen verdere uitleg dat met name zo’n buitenruimte, maar bijvoorbeeld ook een gymzaal, een plek is waar vaak ongelukken gebeuren.

Kinderen zien vaak in veel situaties de risico’s nog niet. Zij zien alles als een spel, met alle risico’s en mogelijke gevolgen van dien. Zij willen ontdekken en zijn nieuwsgierig. Tel daarbij op dat zeker jonge kinderen nog niet volledig ontwikkeld zijn op het gebied van motoriek en coördinatie en dan is er sprake van een zeer hoog risico op ongelukjes. Natuurlijk doen leiders en leidsters er alles aan om ongelukken te voorkomen, maar met (kleine) kinderen is dat gewoon niet altijd mogelijk.

Indien er een ongeluk gebeurt, is het belangrijk dat een kindje snel goede hulp kan krijgen. Daarom is het belangrijk om een verbanddoos voor kinderopvang aan te schaffen. Zo’n doos moet aan een aantal eisen voldoen. Vooral met de behoeften van kinderen in gedachte. Veel artikelen uit een reguliere verbanddoos zijn veel te groot voor kleine kindjes. Ook is er op een kinderopvang vaak sprake van een onevenredige behoefte aan bepaalde producten. Daarmee bedoelen wij dat van een bepaald artikel zeer grote hoeveelheden worden gebruikt en van andere artikelen haast niets. Denk bijvoorbeeld aan pleisters. Een goede verbanddoos voor kinderopvang bevat zeer veel pleisters omdat hier haast op dagelijkse basis behoefte aan is.

De inhoud van een verbanddoos voor kinderopvang

Met het oog op de behoefte en de doelgroep heeft ARBO winkel uiteraard rekening gehouden met een optimale inhoud van een verbanddoos voor de kinderopvang. Hierin vindt men voor een gedeelte dezelfde producten als in andere verbanddozen, maar ook voor een gedeelte specifieke producten voor kinderen. Zoals kinderpleisters. Voor kleine kinderen is een pleister meer dan alleen een middel om bloeden te stoppen en een wondje te dichten. Een pleister biedt voor kleine kinderen troost. Soms worden er zelfs pleisters geplakt zonder dat dit strikt noodzakelijk is. Een pleister op een nauwelijks zichtbaar wondje droogt in dat geval de tranen, en dat kan ook belangrijk zijn.

Onze verbanddoos voor kinderen is een goed voorbeeld van een geschikte verbanddoos voor de kinderopvang. Deze is voorzien van:

 • Alcoholdeppers
 • Elastisch hydrofiel windsel 6 cm
 • Snelverband gerold 6x8 cm
 • Doos wondpleister 50x6 cm
 • Snelverband gerold 8x10 cm
 • Set wegwerphandschoenen a 4 stuks
 • Steriele kompressen 1/16
 • Rol synthetische watten 300x10 cm
 • Steriele kompressen 5x5 cm
 • Rol hechtpleister breed 500x2,5 cm
 • Lister verbandschaar RVS
 • Mondkapje voor beademing
 • Pincet
 • Driekantige doek
 • Elastisch hydrofiel windsel 4 cm
 • Zakje witte watten 25 gr.

Dankzij de inhoud van een verbanddoos voor kinderopvang kunnen kinderen geholpen worden bij vrijwel alle ongelukken.

Niet alleen kinderen lopen risico

Natuurlijk draait het bij een verbanddoos voor de kinderopvang niet alleen om de kinderen. Ook leiders/leidsters en andere medewerkers kunnen behoefte hebben aan een verbanddoos. Wat dat betreft is er op een kinderopvang ook “gewoon” sprake van risico’s op ongelukken en verwondingen. Daarom kan er ook gezorgd worden voor een verbanddoos voor bedrijven. Medewerkers van een kinderopvang lopen dezelfde risico’s op ongelukken als medewerkers in een kantoor. Plus nog de specifieke risico’s die komen kijken bij het begeleiden van en spelen met kinderen.

Maatwerk is mogelijk

Voor kinderopvangcentra die zo veel mogelijk werk willen maken van goede veiligheid, is maatwerk natuurlijk altijd mogelijk. ARBO winkel denkt graag mee. Over de inhoud van de verbanddozen bijvoorbeeld. Want naast de standaard verbanddozen, kunnen er ook verbanddozen specifiek worden samengesteld met de gewenste en geadviseerde artikelen.

Maar ook over de hoeveelheden en de plaatsing van de verbanddozen kan worden nagedacht. Want hoe zit het bijvoorbeeld met ouders die de locatie bezoeken? Ook zij kunnen wellicht behoefte hebben aan een verbanddoos. Ook dient er rekening te worden gehouden met de plaatsing van de verbanddozen. Het is belangrijk dat duidelijk is waar deze te vinden zijn. Een uitstekende manier om hiervoor te zorgen, is door deze aan de wand op te hangen. Dat is mogelijk met de exemplaren van ARBO winkel. In een kinderopvang dient daar echter wel extra over na te worden gedacht.

Er moet namelijk voor worden gezorgd dat kinderen niet bij de dozen kunnen komen. Uit nieuwsgierigheid zouden zij zomaar een doos kunnen pakken en openmaken wanneer deze niet buiten hun bereik hangt of niet goed is opgeborgen. Hoewel een verbanddoos voor de kinderopvang is samengesteld om te kunnen helpen bij ongelukken, kan deze zeer schadelijk zijn wanneer kinderen hier vrij toegang to hebben. Denk aan verstikkingsgevaar of gevaarlijke stoffen die kunnen worden ingeslikt.

Zorg voor een capabele organisaties

Waar met kinderen gewerkt wordt, is veiligheid natuurlijk altijd topprioriteit. Niet alleen de juiste verbanddoos voor de kinderopvang draagt hieraan bij, maar ook het kennisniveau van de organisatie is van zeer groot belang. Elke kinderopvang dient een minimaal aantal medewerkers op te leiden tot BHV’er (bedrijfshulpverlener). Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Het is, zeker met kinderen, altijd verstandig om te investeren in meer dan het minimale verplichte aantal BHV’ers. Hoe meer medewerkers kennis hebben van EHBO en BHV, des te sneller en beter er gehandeld kan worden bij calamiteiten en ongelukken.

Kom nooit zonder artikelen te zitten

Het in huis halen van de juiste verbanddozen is een belangrijke eerste stap. Vervolgens is het zaak om ervoor te zorgen dat er ook altijd voldoende artikelen aanwezig zijn. Zeker in een kinderopvang kan de voorraad er in hoog tempo doorheen gaan. Zorg ervoor dat alle verbanddozen regelmatig worden gecontroleerd. Nog verstandiger is het om verbruikte artikelen direct bij te bestellen. Zo weet men zeker dat er te allen tijde de juiste (en juiste hoeveelheden) artikelen in de verbanddozen aanwezig zijn. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company