Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Nooduitgang pictogrammen

ARBOwinkel.nl heeft een groot assortiment nooduitgang pictogrammen. De pictogrammen zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Wil je een pictogram naar wens of met een eigen tekst? Neem contact op met de klantenservice en vraag naar de mogelijkheden!

Filters

Nooduitgang borden of stickers kopen

In openbare gebouwen zijn zeer strenge veiligheidseisen van toepassing omtrent de brandveiligheid. Medewerkers, gasten en iedereen die in een openbaar gebouw aanwezig zijn moeten bij brand of andere calamiteiten snel en gemakkelijk het gebouw kunnen verlaten. Een evacuatieplan is hier meestal onderdeel van. Maar evacuatie moet gaan via nooduitgangen die verplicht aanwezig moeten zijn.

Nooduitgangen moeten vrij van obstakels zijn en vooral goed zichtbaar. Met een nooduitgang pictogram kun je duidelijk aangeven in welke richting je moet lopen bij een calamiteit of waar de nooduitgang zich bevindt.

 

Nooduitgang pictogrammen volgens ISO 7010 norm

Wil je een nooduitgang pictogram kopen, dan zul je op je zoektocht regelmatig de term ‘ISO 7010’ tegenkomen. ISO 7010 is een norm dat staat voor de internationale standaardisering van veiligheids- en gebodspictogrammen. De ISO 7010 norm is in 2012 ingevoerd en sindsdien gelden er in geheel Europa dezelfde tekens voor veiligheids- en gebodspictogrammen.

Omdat alle pictogrammen gestandaardiseerd zijn, zijn de tekens voor iedereen, ongeacht afkomst of gesproken taal duidelijk. De duidelijkheid leidt naar een betere veiligheid en communicatie. Ook het nooduitgang pictogram valt onder ISO 7010. Hierin is voor dit pictogram vastgelegd dat hierop een groen rennend figuur te zien is op een witte achtergrond dat als nooduitgang fungeert.

Verder kan het bord uitgebreid zijn met een witte pijl op een groen achtergrond om de richting aan te geven.

 

Pictogram uitgang nooduitgang voor alle richtingen

Waar een nooduitgang zich bevindt is niet altijd even duidelijk. Daarom moet je op strategische punten in het gebouw een nooduitgang pictogram ophangen die een richting aangeeft waar men naartoe moet lopen als er zich een calamiteit voordoet. Dit wordt aangegeven door een pijl dat in de picto nooduitgang is verwerkt.

Zo kun je nooduitgang pictogrammen kopen met een nooduitgang rechts, links, maar ook naar boven of naar beneden. Overigens geeft niet alleen de pijl aan naar welke richting er gelopen moet worden. Ook het figuurtje kan naar links of naar rechts lopen.

Op een nooduitgang rechts pictogram staat dus een pijl dat naar rechts wijst en het figuurtje rent ook de rechterkant op. Zorg in ieder geval dat je deze bordjes overal aanbrengt op de aangewezen vluchtroute. Zo kunnen ook mensen die het gebouw niet kennen, snel en duidelijk naar de uitgang geleid worden.

 

Kies de juiste afmeting

Het is belangrijk dat een nooduitgang pictogram altijd goed zichtbaar is, ook vanaf grote afstand. Je kunt enigszins zelf een inschatting maken, maar de ISO 7010 norm helpt je ook bij het kiezen van de juiste afmeting. Wordt een nooduitgang bord op een afstand van 20 meter gezien, dan is het gewenste formaat rond de 400 millimeter.

Hang je een nooduitgang pictogram in een ruimte waar mensen op een afstand van 5 tot 10 meter langslopen? Dan zijn bordjes van 100 tot 200 millimeter voldoende.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company