Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

RWS hesjes

RWS hesjes vallen onder de noemer “signaalkleding”. Dit is kleding die extra goed zichtbaar is. Dat is nodig met het oog op veiligheid.

Filters

Je kunt veel verschillende soorten veiligheidshesjes kopen. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen waar je deze hesjes voor nodig hebt en hoe je ze wilt gebruiken. Het kan namelijk zo zijn dat er bepaalde wettelijke eisen aan de hesjes worden gesteld. Hier is onder andere sprake van bij gebruik langs de weg en het spoor. Rijkswaterstaat stelt hier eisen aan. Deze eisen zijn opgenomen in de wet. RWS hesjes voldoen aan deze eisen. “RWS” staat dan ook voor “Rijkswaterstaat”. RWS hesjes zijn goedgekeurd door Rijkswaterstaat voor gebruik langs de openbare weg en het spoor. Goed om te weten: de Nederlandse eisen zijn nog een stukje strenger dan de Europese. Voor gebruik langs het spoor heb je in Nederland gele of oranje RWS hesjes nodig.

Wat zijn RWS hesjes precies?

RWS hesjes vallen onder de noemer “signaalkleding”. Dit is kleding die extra goed zichtbaar is. Dat is nodig met het oog op veiligheid. De bepalingen voor RWS kleding, dus ook voor RWS hesjes, zijn opgenomen in de NEN-EN 20471 norm.

RWS hesjes bieden overal voordelen, maar zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik langs de weg en langs het spoor. De NEN-EN 20471 norm is niet zomaar een norm. Hij is niet gericht op de gebruiker, maar op de producent. Tijdens de productie van de hesjes begint de controle al. Voldoen beoogde RWS hesjes niet aan de Europese normen, zoals bepaald in de NEN-EN 20471 norm, dan mogen ze in Europa niet worden verkocht. Althans: niet als RWS hesjes.

In Nederland gelden RWS normen die nóg wat strenger zijn dan wat de NEN-EN 20471 voorschrijft. Zo moeten in ons land RWS hesjes retroreflecterend en fluorescerend zijn. Even in begrijpelijke taal: RWS hesjes mogen alleen in fluorescerend oranje of geel worden uitgevoerd. Volgens de Europese richtlijnen mag dit ook groen zijn. Groen is echter in de natuurlijk in niet alle gevallen goed zichtbaar. In Nederland is dus gekozen voor geel en oranje. Let wel: het gaat hierbij alleen om hesjes die gebruikt worden langs de weg of langs het spoor. Op andere plekken mogen ook andere kleuren gebruikt worden. Daarom biedt ARBO winkel ook RWS hesjes in diverse kleuren aan.

Ook moeten RWS hesjes voorzien zijn van retroreflecterend materiaal. Dit is materiaal dat in het donker licht weerkaatst. Daarom zijn de hesjes uitgerust met reflecterende horizontale en verticale strepen. Dat zorgt voor een optimale zichtbaarheid in het donker. Lichtbronnen, ook vrij zwakke of lichtbronnen van ver weg, worden weerkaatst en de strepen lichten duidelijk op. Door de vorm ziet men direct ook dat je met een persoon te maken hebt.

De verschillende RWS hesjes van ARBO centrum

In de webshop van ARBO winkel heb je keuze uit veel verschillende RWS hesjes. Je hebt keuze uit vijftien verschillende kleuren. Zo is het eenvoudig om de juiste kleur te kiezen voor het werken met bepaalde kleurcodes. Of dit nu algemene/universele kleurcodes zijn of kleurcodes die alleen in het eigen bedrijf worden gebruikt.

Dankzij de riante keuze aan verschillende kleuren, is het ook heel eenvoudig om RWS hesjes in de bedrijfskleur aan te schaffen. Je zorgt daarmee voor een mooi stukje professionele uitstraling.

RWS hesjes met eigen opdruk

ARBO winkel staat onder andere bekend om het maatwerk dat wij kunnen leveren. Zo kun je ook bij ons terecht voor RWS hesjes met eigen opdruk. Dit kan van alles zijn. Denk aan de bedrijfsnaam of contactgegevens. Maar ook aan een bepaalde boodschap. De hesjes kunnen worden gebruikt om omstanders te waarschuwen, instrueren of ergens op attent te maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een bepaalde functie op het hesje te laten drukken. Dit zorgt voor duidelijkheid. Dankzij duidelijke belettering kunnen aanwezigen in een oogopslag zien met wie ze te maken hebben.

Veel gebruikte voorbeelden van opdruk zijn termen als EHBO, BHV, beveiliging, specialist, inspectie, voorman, etcetera. Je bent natuurlijk helemaal vrij om zelf te kiezen.

Verkrijgbaar in diverse maten

Onze RWS hesjes zijn verkrijgbaar in diverse maten, zodat iedereen deze comfortabel kan dragen. Je bestelt de gewenste hesjes eenvoudig in onze webshop. Heb je vragen of speciale wensen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag.

Ook voor andere signaalkleding en PBM

ARBO winkel biedt zeer veel verschillende producten op het gebied van veiligheid. In onze (web)shop kun je ook terecht voor andere signaalkleding, zoals jassen of regenkleding. Ook voor alle soorten persoonlijke beschermingsmiddelen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn er voor veiligheid op de werkvloer, waar deze werkvloer ook is. Binnen en buiten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company