Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

EHBO koffer vervoer

De vervoerssector is een sector waarin mensen bepaalde risico’s lopen. Dat zal iedereen begrijpen. Veiligheid is altijd belangrijk. Daarom zijn er ook verschillende soorten EHBO koffers voor diverse sectoren.

Filters

De vervoerssector is een sector waarin mensen bepaalde risico’s lopen. Dat zal iedereen begrijpen. Veiligheid is altijd belangrijk. Daarom zijn er ook verschillende soorten EHBO koffers voor diverse sectoren. Een goede EHBO koffer voor vervoer houdt rekening met wat voor mensen die werken in de vervoerssector belangrijk is. Wie in de vervoerssector werkt, is vaak en in veel gevallen zelfs continu onderweg gedurende de werkdag. Overal is er kans op een ongeluk of ongeval. Indien er zich een ongeval of ongeluk voordoet, is het belangrijk dat er direct de benodigde zorg kan worden verleend. Een goede EHBO koffer zorgt hiervoor.

Een EHBO koffer voor vervoer: onderweg of op locatie?

Wanneer het gaat over een EHBO koffer voor vervoer, denkt men misschien direct aan een koffer die onderweg gebruikt kan worden. Dat is logisch, want een groot deel van de risico’s voor medewerkers in de vervoerssector speelt zich onderweg af. Maar natuurlijk zijn er ook andere momenten en plekken waarop een ongeval plaats kan vinden. Bijvoorbeeld in de vestiging van het bedrijf. Want ook in een magazijn, opslag of distributiecentrum is er sprake van risico’s. Daarom is het belangrijk om de EHBO koffer voor vervoersbedrijven vanuit twee verschillende hoeken te bekijken.

Een koffer voor onderweg

Wie onderweg is, heeft vaak niet de mogelijkheid om nog wat producten bij te kopen. Men is aangewezen op de inhoud van de verbanddoos. Daarom dient deze inhoud te zijn samengesteld om rekening te houden met een grote hoeveelheid verschillende kwetsuren. Een goede verbanddoos voor vervoersbedrijven en andere organisaties waarin medewerkers veel onderweg zijn, is dan ook multifunctioneel.

Er is ook misschien niet altijd noodzaak om de koffer te gebruiken. Er zijn ook andere opties om bij een lichte kwetsuur er zeker van te zijn dat er goede hulp geboden kan worden. Speciaal voor gebruik in de auto heeft ARBO winkel een EHBO kit samengesteld. De inhoud van deze EHBO kit bestaat uit de basis EHBO artikelen. Van een verbandschaar, tekenpincet en handschoenen tot reddingsdekens, verbandmiddelen en gaaskompressen. Met deze EHBO kit is men altijd voorbereid op vervelende situaties en kunnen veel gevallen van kleine ongelukjes onderweg goed worden aangepakt. Is er sprake van serieuzer letsel, dan kan men terugvallen op de EHBO koffer.

Wat zit er in de EHBO koffer voor vervoer?

Een goede EHBO koffer is een koffer die biedt wat er op het moment van een ongeval nodig is. Zo ziet men vaak dat er in een EHBO koffer voor industrie bijvoorbeeld extra producten aanwezig zijn voor ongevallen die met schadelijke stoffen te maken hebben. Voor de vervoerssector is dit niet direct van belang. Wie een EHBO koffer voor vervoer in de auto gebruikt, wil vooral zeker weten dat er rekening is gehouden met veel voorkomende kwetsuren en ongelukken onderweg.

Bij het samenstellen van onze EHBO koffer voor vervoer is rekening gehouden met de specifieke eisen die men hieraan kan stellen. Ook is de koffer samengesteld met inachtneming van de richtlijnen van het Oranje Kruis. Deze richtlijnen zijn niet bindend, maar maar adviserend en zorgen voor een uitstekende kwaliteit. Wie een EHBO koffer voor vervoer bestelt bij ARBO winkel krijgt een koffer met daarin:

 • 1 Steriele verbanddoek 60x80 cm
 • 1 Desinfectans 30 cc
 • 5 Niet verklevende kompressen groot
 • 2 Elastisch hydrofiel windsel 6 cm
 • 2 Snelverband gerold 6x8 cm
 • 2 Cohesie verband
 • 2 Snelverband gerold 10x12 cm
 • 1 Doos wondpleister 100x6 cm
 • 4 Steriele kompressen 1/16
 • 1 Set elastisch vingerverband a 5 stuks
 • 4 Steriele kompressen 10x10 cm
 • 1 Doos pleisterstrips assortiment
 • 1 Mondkapje voor beademing
 • 1 Rol hechtpleister breed 500x2,5 cm
 • 1 Reddingsdeken folie 210x160 cm
 • 1 Lister verbandschaar RVS
 • 1 Pincet 9 cm RVS
 • 1 Set wegwerphandschoenen a 4 stuks
 • 1 Set hechtstrips minimaal 10 stuks
 • 2 Ideaalwindsel 400x6 cm
 • 1 Stappenplan eerste hulp
 • 2 Ideaalwindsel 400x8 cm

Met de bovenstaande inhoud is elke bestuurder ervan verzekerd dat in vrijwel alle situaties de EHBO koffer kan helpen bij het verzorgen of verplegen van wonden en andere kwetsuren.

Een EHBO koffer op locatie

Door een EHBO koffer in de auto mee te nemen, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van chauffeurs. Maar hoe is het gesteld met de rest van de organisatie? In veel vervoersbedrijven is er ook sprake van een expeditie- of distributiecentrum, of een magazijn. Hier wordt vaak onder hoge druk gewerkt met zware ladingen en voertuigen. Dit maakt het tot een risicovolle omgeving. Een omgeving waar een EHBO koffer zeker niet mag ontbreken.

Ook op vaste locaties is het daarom belangrijk dat er goede en voldoende koffers aanwezig zijn. Belangrijk daarbij is niet alleen dat de inhoud van de verbanddoos aansluit op de risico’s in het bedrijf, maar ook dat verbanddozen strategisch geplaatst zijn. Vanuit elke ruimte in de organisatie moet er snel en eenvoudig toegang zijn tot een EHBO koffer. ARBO winkel kan hierbij helpen. Wij kunnen niet alleen EHBO koffers of navulling leveren, maar ook adviseren op het gebied van inhoud of strategische plaatsing.

De inhoud controleren

Om een goede werking van de EHBO koffer te garanderen, is het belangrijk dat de inhoud periodiek gecontroleerd wordt. Organisaties zijn verplicht om de koffer elk jaar te laten keuren. Tijdens deze keuring kunnen producten die wellicht niet meer optimaal zijn worden vervangen en kunnen verbruikte artikelen worden aangevuld. Het is echter te adviseren om de inhoud vaker te controleren.

Zeker wanneer voertuigen rouleren onder medewerkers, wil iedereen die in de auto stapt er natuurlijk zeker van zijn dat er een goede EHBO koffer aanwezig is. Het is als organisatie dan ook verstandig om protocollen te maken voor het gebruik van de koffers. Worden er artikelen uit koffers gebruikt? Dan wordt dit idealiter gemeld zodat verbruikte artikelen meteen kunnen worden besteld en aangevuld. Zo blijft iedereen verzekerd van een complete koffer. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de koffers in voertuigen, maar ook voor de koffers die op vaste locaties aanwezig zijn.

Het kennisniveau van medewerkers

Iedereen kan de EHBO koffer voor vervoer van ARBO winkel gebruiken. Deze is namelijk voorzien van duidelijke instructies die stap voor stap uitleggen hoe de artikelen gebruikt moeten worden. De effectiviteit hangt echter ook af van de vaardigheden van degene die de koffer gebruikt. Medewerkers die een EHBO- of BHV-training hebben gehad, zijn geoefend in het werken met de inhoud. Ook hebben zij geleerd om in geval van calamiteiten rustig te blijven en daadkrachtig en doeltreffend te handelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company