Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verschillende soorten (brand)melders

Wij hebben een selectie voor je gemaakt van goede brand-, rook-, hitte- en koolmonoxide melders. Hieronder vind je het overzicht.

Filters

Melders zijn ontzettend belangrijk om te hebben. Of het nu gaat om een bedrijfspand of woonhuis: melders redden jaarlijks talloze levens. Je kunt nog zoveel oog hebben voor veiligheid; een ongeluk kan gebeuren op het moment dat je er niet bewust bij bent. Wanneer je slaapt bijvoorbeeld, en er brand uitbreekt. Op die momenten ben je dankbaar voor melders. Dankzij goede melders kun je op tijd worden geattendeerd op een gevaarlijke situatie en de juiste maatregelen treffen. In de webshop van ARBO winkel, en in onze fysieke winkel in Ede, kun je tal van melders aanschaffen.

Rookmelder

Een goede rookmelder mag natuurlijk niet ontbreken. Dit kun je rekenen tot de absolute basisveiligheid. Sterker nog: bij professioneel gebruik (al het gebruik in bedrijven) is het zelfs verplicht om een rookmelder te hebben, evenals in moderne woningen. Zo worden nieuwbouwwoningen inmiddels al heel wat jaren voorzien van een rookmelder.  
 
Een rookmelder kun je het beste op een centraal gelegen plek plaatsen. Kies voor een hoge plek. Rook stijgt immers op. Monteer je een rookmelder te laag, dan loop je de kans dat de rook niet wordt opgemerkt en de melder niet af gaat. 
 
Tegenwoordig zijn vrijwel alle rookmelders aangesloten op het lichtnet en in het bezit van een back up batterij in geval van stroomuitval. Kies een moderne rookmelder uit het assortiment van ARBO winkel om voor goede veiligheid te zorgen.

Hittemelders

Rookmelders zorgen voor goede veiligheid, maar niet voor volledige veiligheid. Naast rookmelders is het zeker zinvol om ook hittemelders aan te sluiten. Waarom? Hitte verspreidt zich vaak sneller dan rook. Bovendien komt niet bij elke brand (veel) rook vrij. Dit kan ervoor zorgen dat een rookmelder een brand niet of te laat detecteert. Een hittemelder detecteert geen rook, maar een plotselinge stijging in temperatuur die een normale stijging te boven gaat. Op deze manier kan een hittemelder een brand vaak in een vroeg stadium detecteren.

Koolmonoxide melder

Koolmonoxide is ontzettend gevaarlijk. Het is reukloos; je voelt of merkt op geen enkele wijze dat het er is. Uiteindelijk word je slaperig en dan is het vaak al te laat. Jaarlijks overlijden helaas nog steeds veel te veel mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Vaak gebeurt dit in de slaap. Wanneer zich koolmonoxide vormt, heb je hier geen idee van. Je zult dit ook niet merken. In je slaap ben je kansloos. Te veel koolmonoxide leidt uiteindelijk tot verstikking. 
 
Een koolmonoxide melders kan je voor deze gevaarlijke en potentieel dodelijke situatie behoeden. De melder detecteert wanneer er koolmonoxide in de lucht aanwezig is en slaat alarm. Hierdoor kun je ramen en deuren openzetten en de ruimte direct verlaten. 
 
Koolmonoxide kan ontstaan bij een onvolledige verbranding. Bijvoorbeeld bij een open haard met een schoorsteen die niet goed vrij is.

CO2 melder

Een CO2 melder is hetzelfde als een koolmonoxide melder, met als enige verschil dat deze melder naast CO ook CO2 meet. Er is nog wel eens wat verwarring over deze term, dus dit is goed om te weten. Een CO2 melder geeft dus aan wanneer er een gevaarlijke hoeveelheid CO of CO2 (koolstofmonoxide of koolstofdioxide) in de lucht is. Dit is iets anders dan een CO2 meter, die ook regelmatig gebruikt wordt in professionele omgevingen. Een CO2 meter geeft de hoeveelheid CO2 in de lucht weer, op basis waarvan gebruikers zelf actie kunnen nemen. Een CO2 melder geeft dus advies af. 

Stel je vragen aan onze specialisten

Heb je vragen over melders, of wil je weten hoe deze in jouw woning of bedrijf optimaal tot hun recht komen? Neem gerust contact op met de specialisten van ARBO centrum. Wij helpen je graag en voorzien je van advies.  
 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company