Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hechtpleisters kopen?

Wie een verband of gaasje wil vastzetten aan de huid kan hiervoor hechtpleister gebruiken. Zo wordt de beschadigde huid afgedekt en blijft de wondbedekker of het windsel goed zitten. Bestel hier jouw hechtpleisters.

Filters

Wie een verband of gaasje wil vastzetten aan de huid kan hiervoor hechtpleister gebruiken. Zo wordt de beschadigde huid afgedekt en blijft de wondbedekker of het windsel goed zitten. Je kan deze fixatiepleister afscheuren of afknippen op de gewenste lengte, over het verband plakken en op de huid vastzetten. Op een droge huid blijft de tape goed zitten. Wil je hechtpleister kopen om je EHBO-koffer aan te vullen? Bekijk dan bij ons de verschillende soorten pleistertape en hun eigenschappen.

Hechtpleister: welke soorten heb je?

Fixatiepleister zit op een rol die je per stuk of in een bepaald aantal kan kopen. De soort tape die veel gebruikt wordt is een hechtingspleister van huidkleurige of bruine textiel. Deze hechtpleister is vaak lucht- en waterdampdoorlatend en voorkomt irritaties van de huid. Sommige van deze tapes hebben een zeer sterke kleefkracht en zijn ook geschikt voor het fixeren van medische hulpmiddelen.

Veel soorten tape bevatten latex, waar sommige mensen een allergie voor hebben. In dat geval is een hypoallergene kleefpleister van witte kunstzijde een goede oplossing. Deze tapes zijn waterafstotend en scheur of knip je gemakkelijk af. Ze zijn ideaal voor de gevoelige huid en kunnen pijnloos worden verwijderd. Aangezien deze fixatiepleister lucht doorlaat, kan de huid goed blijven ademen. Daarnaast zijn er hechtpleisters van papiervlies, die huidvriendelijk zijn en die ook geschikt zijn voor ouderen en baby’s.

Ook transparante, rekbare hechtpleisters zijn ten slotte ideaal voor de gevoelige huid. Deze pleisters zijn hypoallergeen, wat inhoudt dat de kans op een allergische reactie van de huid klein is. Dit tape is waterdicht en ideaal om te gebruiken tijdens het douchen.

Waar gebruik je fixatietape voor?

Soms heb je voor een wond of wondje meer nodig dan alleen een gewone wondpleister. Het is dan nodig om de beschadiging van de huid af te dekken met een sterielgaasje, een kompres of een verband, die je fixeert met een hechtpleister. Sommige soorten fixatiepleister – ook wel kleefpleister of fixatietape genoemd - kunnen meer dan een gaasje fixeren. Ze zijn namelijk ook geschikt om bepaalde hulpmiddelen mee vast te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan medische instrumenten als een katheter, een infuus of een meetinstrument.

Bij het afdekken van een wond is het belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Werk met schoongewassen handen of reinig je handen eerst met een ontsmettende gel. Daarna spoel je de wond schoon met lauw kraanwater en dep je deze droog. Splinters of vuil kan je verwijderen met een pincet. Met een desinfectiemiddel als Betadine ontsmet je vervolgens de wond als dit nodig is. Ten slotte breng je het wondgaas aan, dat je fixeert met de hechtpleister. Hechtpleisters op een rol kan je eenvoudig met de hand afscheuren of met een schaar afknippen.

Fixatietape kan je ook gebruiken om een blarenpleister te fixeren. Zo blijft deze extra goed zitten en zal de blarenpleister niet aan je sok of schoen plakken.

De voordelen van een hechtpleister

Dit zijn de eigenschappen en pluspunten van hechtpleisters en fixatietape:

 • Te gebruiken voor het fixeren van verbandmiddelen, zoals gaasjes of windsel, zodat de beschadigde huid goed beschermd wordt
 • Er zijn waterafstotende, elastische en transparante tapesoorten
 • Gemakkelijk af te rollen
 • Huidvriendelijk, pijnloos te verwijderen van de huid
 • Er blijven geen restjes lijm op de huid achter na verwijdering
 • Verkrijgbaar in verschillende lengtematen en in brede en smalle uitvoeringen
 • Met de hand af te scheuren of te knippen, zodat de gewenste afmeting ontstaat
 • Comfortabel in gebruik
 • Veel tapes zijn geschikt voor de normale huid
 • Er zijn hypoallergene tapes voor de gevoelige huid (ook geschikt voor de huid van baby’s en ouderen) en tapes voor de extra gevoelige huid

Hechtpleisters in de verbanddoos

Hechtpleisters zijn standaard opgenomen in diverse soorten EHBO-koffers en EHBO-sets. Het is belangrijk om de inhoud van je verbanddoos regelmatig te checken, zodat je goed voorbereid bent op ongelukken binnen je bedrijf of vereniging. Als de verbandmiddelen over de datum zijn, kan je ze het beste meteen weggooien en vervangen met nieuwe exemplaren. Ook hechtpleisters hebben een houdbaarheidsdatum. Na die datum zal de pleister mogelijk minder goed op de huid blijven zitten.

Heb je een check gedaan van de EHBO-koffer van je bedrijf of sportclub en is het tijd om nieuwe hechtpleister te kopen? Bestel dit handige tape dan bij Arbowinkel.nl. Wij gaan meteen met je bestelling aan de slag, zodat je deze snel in huis hebt en je je bhv-artikelen kan aanvullen.

De afmetingen van fixatiepleister

Gangbare maten voor fixatiepleister op een rol zijn 1,25 cm x 5 m, 2,5 cm x 5 m en 5 cm x 5 m. Ook andere afmetingen komen voor, zoals 9,2 m x 1,25 cm, 9,2 m x 2,5 cm en 9,2 m x 5 cm. Met de tape blijven verbanden of windsels goed zitten en zal de wondbedekking niet verschuiven. Zorg wel dat de huid droog is bij het aanbrengen van de hechtpleister.

Er zijn ook navullingen met 10 meter huidvriendelijke tape op een rol voor pleisterdispensers. Hiermee kan je eenvoudig een pleister in het juiste formaat afscheuren. Deze pleister is te gebruiken voor het fixeren van een kompres.

Andere onmisbare wondverzorgingsmiddelen in de EHBO-koffer

Hechtpleisters zijn geschikt om verbanden of gaasjes vast te zetten op de huid. Uiteraard mag je deze klevende pleisters niet direct op de wond gebruiken. Wil je snel eerste hulp verlenen bij een verwonding zonder dat je verschillende producten als een gaas en fixatietape hoeft te gebruiken, dan kan je kiezen voor een wondsnelverband. Dit bestaat uit een niet verklevend wondkussen met elastisch windsel en een hechtpleister die eraan vast zit.

Heb je hechtstrips nodig voor het sluiten van een kleine, ondiepe wond of snijwond, dan zijn wondhechtstrips en zwaluwstaartjes een goede keuze. Dit zijn dunne strookjes kleefpleister waarmee je wonden dichtplakt. Voor gebruik moet de huid gereinigd zijn en droog zijn. Is de wond groot of diep, dan is het uiteraard nodig om naar een arts te gaan.

Wondverzorgingsmaterialen en hechtpleister kopen bij Arbowinkel.nl

Op je bedrijf of op het sportveld kan een medewerker of leerling plotseling een verwonding oplopen. Snijwonden, brandwonden, bijtwonden en schaafwonden zijn veel voorkomende wonden waar je af en toe mee te maken kan krijgen in je werkomgeving of op de sportclub. Arbowinkel heeft veel artikelen voor wondverzorging, waaronder wondpleisters, gaasjes, snelverband en kompressen voor brandwonden. Ook een schaar, een pincet en ontsmettingsmiddel zijn onmisbaar voor het verlenen van eerste hulp en een goede wondverzorging.

Heb je zelf geen tijd om regelmatig de inhoud van je EHBO-koffer te checken, dan kunnen wij dit desgewenst voor je doen. Onze specialisten kunnen jaarlijks een keuring en controle uitvoeren, zodat je er zeker van bent dat je verbandtrommel voldoet aan de geldende richtlijnen. Zo hoef je zelf niet meer in de gaten te houden of je verbanddoos nog up-to-date is.

Hechtpleisters met scherpe prijzen

Ben je van plan om hechtpleister te kopen voor je bedrijf of vereniging of voor je verbandtrommel thuis? Wij hebben een assortiment verbandmiddelen en veiligheidsartikelen met een hoge kwaliteit. Van veiligheidshesjes tot hygiëne producten als handgel en wegwerphandschoenen, wij leveren snel uit onze eigen voorraad.

Niet alleen leveren wij hoogwaardige EHBO- en bhv-artikelen. Je kan bij ons ook altijd rekenen op een uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Online bestellen gaat bij Arbowinkel heel gemakkelijk en wij rekenen geen verzendkosten vanaf 249,-. Ook is het mogelijk om producten waar je interesse naar uitgaat in onze winkel in Ede te komen bekijken. Uiteraard kan je hier ook je bestelling zelf afhalen.

Raadpleeg de klantenservice bij onduidelijkheden of kom langs in de winkel. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen met je bestelling van hechtpleisters en andere EHBO-artikelen! Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company