Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos kinderen

Een verbanddoos voor kinderen is erg belangrijk om in huis te hebben. Natuurlijk volstaat in sommige gevallen een reguliere verbanddoos. Een goede verbanddoos voor kinderen houdt echter rekening met de aard van de kwetsuren en verwondingen die (kleine) ki

Filters

Verbanddoos kinderen

Een verbanddoos voor kinderen is erg belangrijk om in huis te hebben. Natuurlijk volstaat in sommige gevallen een reguliere verbanddoos. Een goede verbanddoos voor kinderen houdt echter rekening met de aard van de kwetsuren en verwondingen die (kleine) kinderen kunnen oplopen, maar ook met hun lichaamsformaat. Bovendien heeft een verbanddoos voor kinderen ook nog een andere functie: troost bieden.

Een ongeluk bij kinderen, hoe klein het ongeluk ook is, leidt vaak tot een hoop verdriet. Een goede verbanddoos brengt dan soelaas. Iets kleins als het zelf uitzoeken van een vrolijke pleister helpt vaak al om het leed te verzachten. In sommige gevallen is het zelfs helemaal niet nodig om een verbandje aan te brengen of een pleister te plakken, maar kunnen op die manier kindertranen worden gedroogd. Voor de allerkleinsten is een ouder die dokter speelt vaak de troost die zij nodig hebben. Daarom zijn er in deze verbanddoos meer dan voldoende spullen aanwezig.

Wat zit er in een verbanddoos voor kinderen

Een verbanddoos voor kinderen heeft voor een groot gedeelte dezelfde inhoud als een algemene verbanddoos. Bij het samenstellen van een bepaald gedeelte is echter ook rekening gehouden met kinderen. Denk aan gaasjes of verband in een kleiner formaat, of aan speciale kinder pleisters. In een verbanddoos voor kinderen van ARBO winkel vindt men de volgende inhoud:

 • 10 Alcoholdeppers
 • 2 Elastisch hydrofiel windsel 6 cm
 • 4 Snelverband gerold 6x8 cm
 • 1 Doos wondpleister 50x6 cm
 • 2 Snelverband gerold 8x10 cm
 • 1 Set wegwerphandschoenen a 4 stuks
 • 6 Steriele kompressen 1/16
 • 1 Rol synthetische watten 300x10 cm
 • 6 Steriele kompressen 5x5 cm
 • 1 Rol hechtpleister breed 500x2,5 cm
 • 1 Lister verbandschaar RVS
 • 1 Mondkapje voor beademing
 • 1 Pincet
 • 1 Driekantige doek
 • 3 Elastisch hydrofiel windsel 4 cm
 • 1 Zakje witte watten 25 gr.

De inhoud van deze verbanddoos voor kinderen is samengesteld om de meest voorkomende kwetsuren effectief te kunnen behandelen en ook bij ernstige calamiteiten goede eerste hulp te kunnen bieden. Er is bij alle producten rekening gehouden met goede hoeveelheden en/of royale afmetingen (bijvoorbeeld bij rollen met hechtpleisters). Gezinnen kunnen grootverbruikers zijn. Hoewel het belangrijk is om voorraden tijdig aan te vullen, kan men met onze verbanddoos voor kinderen vaak lang voort. Dit omdat er rekening is gehouden met het gebruik door gezinnen met kinderen.

Kinderen optimaal hulp bieden met een EHBO diploma

Het aanschaffen van een goede verbanddoos voor kinderen is van groot belang en een goede stap op het gebied van veiligheid. Kinderen hebben bij een ongelukje al snel hulp en verzorging nodig. Daarbij zijn zij meestal aangewezen op hun ouders.

Omdat zij graag spelen en ontdekken, lopen kinderen een verhoogd risico op letsel. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer zij spelen, zullen zij vroeg of laat vallen, zich stoten of een flinke schaafwond oplopen.

De juiste middelen om dit soort kwetsuren goed te kunnen behandelen zitten in de verbanddoos voor kinderen. Maar als ouder is het natuurlijk ook belangrijk om goed op te kunnen treden. Met onze verbanddozen is dat geen probleem. Elke doos is namelijk voorzien van een heldere gebruiksaanwijzing waarin te lezen is hoe elk artikel gebruikt dient te worden.

Soms slaat bij ouders echter paniek toe wanneer er een ongeval is gebeurd met hun kind. Kinderen optimaal hulp bieden na een ongeval of ongelukje, gaat beter wanneer ouders in het bezit zijn van een EHBO diploma. Met een EHBO opleiding wordt niet alleen noodzakelijke kennis opgedaan, maar kweken cursisten ook zelfvertrouwen en leren zijn kalm te blijven en adequaat te handelen in alle situaties.

Ook oudere kinderen kunnen baat hebben bij het volgen van een EHBO cursus. EHBO cursussen kunnen gevolgd worden vanaf een leeftijd van 16 jaar. Zo leren tieners adequaat optreden bij verwondingen van henzelf, vrienden en vriendinnen, maar misschien ook ouders en jongere broertjes of zusjes.

Zijn alle artikelen nog goed?

Het is natuurlijk altijd te hopen dat de artikelen uit een verbanddoos voor kinderen niet gebruikt hoeven te worden. Is dat het geval, dan is het wel belangrijk dat er goede controle plaatsvindt op de inhoud van doos.

Sommige artikelen kennen een uiterste houdbaarheidsdatum, terwijl andere artikelen aan aanbevolen “gebruiken voor” datum hebben. In bedrijven, of instellingen waar ook kinder verbanddozen werkmatig worden gebruikt (zoals een kinderopvang) vinden deze controles periodiek plaats. In de privésfeer, bijvoorbeeld in het huishouden, is dit niet altijd het geval. Het is daarom verstandig om in elk geval jaarlijks een reminder in te stellen om de doos te controleren.

Goed omgaan met een verbanddoos voor kinderen

Naast periodieke controles is ook tijdige navulling belangrijk om optimaal te profiteren van een goede verbanddoos voor kinderen. Het verbruik van sommige artikelen zoals pleisters kan behoorlijk hard gaan. Een complete verbanddoos garandeert de best mogelijke zorg wanneer deze gebruikt moet worden.

In veel huishoudens wordt de verbanddoos voor kinderen veilig opgeborgen. Dat is belangrijk, zeker in een huishouden met kleine kinderen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat kinderen de verbanddoos kunnen pakken en deze open kunnen maken.

Aan de andere kant is het ook erg belangrijk dat de doos snel gepakt kan worden wanneer deze nodig is. In sommige gevallen is het zeer belangrijk dat er snel behandeld kan worden. Het is dan niet wenselijk dat er eerst lange tijd naar de doos gezocht moet worden. De beste plek om een verbanddoos voor kinderen op te bergen, is een plek waar ouders gemakkelijk bij kunnen en kinderen niet, maar die ook centraal in de woning en eenvoudig bereikbaar is.

Is er ook gedacht aan onderweg?

Naast een verbanddoos voor kinderen is een (gezins) verbanddoos voor onderweg ook aan te raden. Dit is een verbanddoos die bijvoorbeeld in de auto kan worden bewaard. Ook onderweg of ergens op locatie kan er een ongeluk gebeuren. Het is geruststellend om in zo’n geval goed voorbereid te zijn. Ook goede verbanddozen voor in de auto zijn te koop in de webshop van ARBO winkel.

Indien gewenst kan er ook een verbanddoos op maat worden samengesteld. Bij vragen of advies kan er altijd contact met ons op worden genomen. Wij denken graag mee over de beste oplossing op maat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company