Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos voor onderweg

Veiligheid is belangrijk, waar je ook naartoe gaat. Onze verbanddoos is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen die vaak onderweg zijn. Wij hebben een goede selectie voor je gemaakt.

Filters

Verbanddoos voor onderweg

Waar moet een goede verbanddoos voor onderweg aan voldoen? Allereerst moeten in deze verbanddoos de juiste artikelen zitten. Natuurlijk valt nooit te voorspellen welke kwetsuren men onderweg op kan lopen. Zelfs de beste verbanddoos kan niet met elk scenario rekening houden. Een goede verbanddoos voor onderweg heeft echter wel de artikelen die in elke situatie van pas kunnen komen. Artikelen voor wondverzorging, zoals ontsmetting, verbanden en pleisters bewijzen in zeer veel gevallen hun nut. Deze vormen bij vrijwel elke verwonding de basis.

Een verbanddoos voor onderweg dient praktisch te zijn

Een verbanddoos voor onderweg dient ook praktisch te zijn. Dit betekent niet te zwaar en handzaam gevormd. De verbanddoos kan dienen voor gebruik in de auto. Dan is het wel handig dat deze goed opgeborgen kan worden. Bijvoorbeeld onder een stoel, in een opbergvak of dashboardkastje, of in een uitsparing in de bagageruimte. Verbanddozen van ARBO winkel zijn altijd compact gevormd zodat ze eenvoudig mee te nemen zijn. Wellicht is er namelijk niet alleen behoefte aan een verbanddoos in de auto.

De naam “verbanddoos voor onderweg” zegt namelijk al veel. Het moet een doos zijn die meegenomen kan worden. “Onderweg” kan veel betekenissen hebben. Tijdens een hike of fietstocht is het bijvoorbeeld ook een geruststellende wetenschap om een verbanddoos mee te hebben. Een goede verbanddoos voor onderweg past daarom bijvoorbeeld in een rugzak.

Waar de verbanddoos ook voor dient en hoe deze ook meegenomen of opgeborgen wordt: zorg er altijd voor dat deze eenvoudig toegankelijk is, anders wordt het nu voor een groot gedeelte teniet gedaan. Een verbanddoos moet altijd snel kunnen worden gebruikt. In sommige gevallen is tijd van groot belang.

Wat zit er in een verbanddoos voor onderweg?

In een verbanddoos voor onderweg vindt men alles wat ook in een normale verbanddoos voor thuisgebruik zit. Daarbij zijn er echter wat extra spullen waar rekening mee moet worden gehouden. Wie onderweg is, heeft geen toegang tot hulpmiddelen zoals scharen. Daarom moet in deze verbanddoos alles zitten om op elke locatie een wond of kwetsuur goed te kunnen behandelen.

Onze verbanddoos voor in de auto is tevens zeer geschikt als verbanddoos voor onderweg. Reizen in de auto is natuurlijk een vorm van onderweg zijn. De inhoud van deze verbanddoos is als volgt:

 • 3 Gaascompres 7,5x7,5
 • 3 Elastische fixatie windsel 4x6
 • 1 Driekante doek Vlies Non Woven
 • 1 Hechtpleister 5m x 2,5cm
 • 1 Assortiment pleisterverband pakje
 • 1 Gaaspleister textiel pakje
 • 1 Verbandschaar
 • 6 Handschoen latex
 • 1 Reddingsdeken
 • 1 Alcohol doekjes 10st.
 • 1 Tekenpen
 • 1 Linnenhandschoenen
 • 1 Crepe windsel 7,5cm x 4,5m

Belangrijk is dus dat in deze verbanddoos een verbandschaar aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat op elke locatie goed gewerkt kan worden met de inhoud van de doos.

Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk

Voor een verbanddoos voor onderweg is ook gebruiksvriendelijkheid van groot belang. Wanneer er op een locatie zoals het werk een ongeval plaatsvindt, is er als het goed is altijd een getrainde BHV’er of EHBO’er aanwezig. Hij/zij is getraind en ervaren in het werken met verbanddozen.

Maar hoe zit dat onderweg? Bijvoorbeeld tijdens een autotocht, een lange fietsrit of een wandeling op vakantie? In veel gevallen, denk aan een gezinssituatie, is er niet direct iemand aanwezig die BHV-training of EHBO-training heeft gehad. Zeker niet wanneer er een ongeval plaatsvindt in een verlaten omgeving met geen of weinig andere mensen in de buurt. In zo’n situatie is het natuurlijk belangrijk dat iedereen goed kan werken met een verbanddoos. Een verbanddoos voor onderweg van ARBO winkel geeft deze zekerheid. Elke doos is namelijk voorzien van heldere instructies.

Het belang van een goede voorraad

Normaal gesproken hoeft een verbanddoos gelukkig niet vaak te worden gebruikt. Deze is nodig bij ongelukken, ongevallen en andere incidenten. Het is altijd te hopen dat deze zich zo min mogelijk voordoen. Zeker in gevallen waarbij mensen zelden tot nooit in echt risicovolle situaties komen, is het mogelijk dat een verbanddoos langere tijd ongebruikt blijft. Dat kan zeker ook gelden voor een verbanddoos voor onderweg. Bijvoorbeeld wanneer deze verbanddoos dient voor gebruik tijdens tripjes of vakanties.

Juist bij een dergelijke verbanddoos is het goed om altijd de inhoud te controleren en te zorgen voor een goede voorraad. Een goede voorraad betekent niet alleen voldoende artikelen, maar ook artikelen met een nog geldige houdbaarheidsdatum.

Sommige artikelen uit de verbanddoos gaan zeer lang mee. Een verband bijvoorbeeld zal jarenlang goed blijven, mits ongeopend en goed bewaard. Er kunnen in de verbanddoos echter artikelen aanwezig zijn die een minder lange houdbaarheidsdatum kennen. Of artikelen die na een bepaalde adviesdatum minder goed kunnen gaan werken.

Wanneer de verbanddoos nodig is, is het natuurlijk belangrijk om te kunnen vertrouwen op een goede werking. Dit betekent dat het verstandig is om na het gebruik van een artikel de voorraad hiervan te controleren. Van sommige artikelen zijn er slechts een of enkele exemplaren in de verbanddoos aanwezig. Bestel deze dan ook direct na gebruik na. Zo weet men zeker dat alle spullen bij een volgende keer voorradig zijn.

Meer zekerheid in het werken met de verbanddoos

Hoewel onze verbanddozen zo zijn samengesteld dat iedereen hiermee kan werken, is het altijd verstandig om te investeren in veiligheid. Een EHBO-cursus of BHV-training is een perfecte manier om ervoor te zorgen dat er met meer zekerheid en zelfvertrouwen gewerkt kan worden met een verbanddoos. De aanwezigheid van iemand die getraind is in EHBO of BHV kan ervoor zorgen dat slachtoffers zich geruster voelen en dat verwondingen of andere kwetsuren effectiever kunnen worden behandeld. Bovendien speelt iemand met kennis van hulpverlening altijd een belangrijke rol wanneer hulpdiensten moeten worden ingeschakeld.

Tijdens een cursus leert men niet alleen om correct en optimaal gebruik te maken van de artikelen in een verbanddoos, maar ook om rustig te blijven tijdens calamiteiten. Dat is een belangrijke voorwaarde om goede hulp te kunnen bieden.

Vragen over onze verbanddozen

Bij vragen over onze verbanddozen staat ARBO winkel voor u klaar. Misschien is er behoefte aan een uitgebreidere verbanddoos voor onderweg. Bijvoorbeeld wanneer er vaak risicovolle activiteiten worden ondernomen. Het is altijd mogelijk om een nog completere verbanddoos te kopen. Ook kunnen wij advies verlenen en kan er zelf een verbanddoos worden samengesteld met specifieke artikelen die in alle behoeften voorzien.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company