Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Snelverband

Snelverband is een essentieel hulpmiddel voor het snel en effectief verzorgen van wonden, vooral bij ernstige bloedingen. Onze hoogwaardige snelverbanden zijn ontworpen voor gemakkelijk gebruik en bieden een snelle oplossing voor het bedekken van wonden.

Filters

Waarom snelverband?

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Met name tijdens het sporten of tijdens het klussen is de kans op een wond sterk aanwezig en is het van belang om het bloeden snel te stoppen. Zorg er daarom voor dat je altijd een handige rol snelverband bij de hand hebt voor noodsituaties.

Met snelverband bij de hand zorg je ervoor dat je eenvoudig kleine en grote wonden kunt afdekken en beschermen. Met snelverband stop je het hevig bloeden en stimuleer je een snelle genezing van de wond. Met snelverband blijft de wond daarnaast steriel en vrij van stof en vuil en voorkom je daarmee dat de wond gaat irriteren of gaat ontsteken.

Een snelverband kan bij vele ongelukken de juiste oplossing bieden. Kom daarom meer te weten over het gebruik van het handige verband en over het snelverband kopen in de onderstaande tekst en zorg ervoor dat je altijd een rol snelverband op voorraad hebt in je EHBO koffer.

Wat is snelverband?

Snelverband is dé oplossing voor het snel verbinden van open wonden of sneeën, voor zowel stoppen van een hevige bloeding als het beschermen van de wond. Door het gebruik van snelverband kan de huid eenvoudig genezen en voorkom je infecties van de wond.

Een snelverband is een soort kussen en een zwachtel in één, voor het snel en steriel kunnen verbinden van een open wond. Een snelverband is gemaakt van gaas met een absorberende materiaalsoort, zoals witte watten en met twee hydrofiele zwachtels. Hierdoor hoef je bij het verbinden van een wond, niet apart een gaas en wondkussen aan te brengen en voorkom je verschuivingen. Het aanbrengen van het snelverband is voldoende voor het volledig afdekken van de wond en het snel stoppen van bloedingen.

Het materiaal van het snelverband is snel absorberend en elastisch materiaal, waardoor de wond eenvoudig en comfortabel te bedekken is. Het absorberende materiaal zorgt ervoor dat bloed en wondvocht snel wordt opgenomen. Ook zorgt het ervoor dat de wond ruimte heeft voor het vormen van een korst. Door het wondkussen met de zwachtel af te dekken zorg je ervoor dat het bloeden stopt en de wond optimaal beschermt blijft. Het verband kan gebruikt worden voor het verbinden van snij, steek, bijt of andere soorten wonden. Het verband is verkrijgbaar in diverse maten, zodat je voor elke wond, de geschikte afmeting hebt.

Een snelverband is een steriel product dat opgerold verpakt zit. Vaak zit er dan ook een houdbaarheidsdatum op om te garanderen dat het product veilig te gebruiken is. Vaak is dit ongeveer 4 jaar. Controleer voor gebruik of het snelverband nog aan de kwaliteitseisen voldoet. Ga altijd steriel te werk en zorg ervoor dat het verband schoon blijft. Raak het wondkussen niet aan met de hand en verwissel het verband indien het in contact met vuil is gekomen.

Gebruik van snelverband

Snelverband is eenvoudig te gebruiken en biedt de ideale oplossing voor het snel kunnen verbinden van tal van wonden. Het aanbrengen van het verband is effectief en biedt daarnaast langdurige bescherming. Het gebruik van snelverband is met name aan te raden voor ernstige actieve bloedingen die niet met een pleister of met een enkele strip gestopt kunnen worden. Met een snelverband zorg je er namelijk voor dat de bloeding snel gestopt door de druk van de zwachtel. Ook zorgt het aanbrengen van een snelverband ervoor dat de wond optimaal beschermt blijft.

Doordat je de wond met snelverband steriel afdekt, blijft de wond vrij van vuil en stof en draagt het bij aan een spoedig herstel van de huid. Snelverband komt in de vorm van een rol, waardoor je het verband eenvoudig aanbrengt en geheel naar wens verbindt. Hierdoor kun je eenvoudig de wond verbinden en blijft de wond beschermt door het zachte absorberende materiaal.

Wanneer de wond heftig bloed, is het aan te raden om de wond van tevoren eventueel met extra hechtstrips te verbinden. Hiermee help je de wond om een snelle bloeding te kunnen stoppen en de huid weer sneller aan elkaar zal hechten. Leg het verband vervolgens met het wondkussen voorzichtig op de wond en verschuif het daarna niet meer. Raak het wondkussen niet aan met de hand, en zorg dat het uiterst steriel blijft. Zorg er ook voor dat het wondkussen de gehele wond bedekt.

Het verband heeft een zwachtel met een lange zijde en een korte zijde. Hiermee kun je het verband eenvoudig op elk gewenste plek aanbrengen. Plaats de korte zwachtel laag half op het wondkussen en half op de huid. Wikkel vervolgens de lange zwachtel rol om het wondkussen heen zodat het wondkussen volledig bedekt wordt. Zorg ervoor dat het snelverband niet meer kan verschuiven of verzakken. Knip het snelverband af indien gewenst, of rol het verband volledig uit. Maak het verband vervolgens vast met een pleister of met tape, of gebruik enkele kleefpleisters. Hiermee kun je de zwachtel volledig bevestigen en zorgvuldig op zijn plek houden.

Bij het aanbrengen van het snelverband is het van belang dat het snelverband niet te strak zit. Een te strakke zwachtel kan zorgen voor zwellingen, knellingen of andere problemen. Ook is het van belang dat het niet te los zit, hierdoor wordt de wond opengesteld aan lucht, vuil en kan het niet geheel voorspoedig genezen en dichten. Ook kan de wond blijven bloeden wanneer het snelverband niet voldoende strak is aangebracht.

Bij ellebogen en knieholtes is het aanbrengen van een snelverband een lastige klus. Het is uiteraard van belang dat je nog buigingen kunt maken en je de wond niet extra verwond bij het strekken van de arm of je been. Zorg er daarom voor dat je het snelverband soepel aanbrengt en je hierdoor beweging nog mogelijk maakt. Gebruik eventueel twee zwachtels of maak gebruik van handige kleefpleisters om de zwachtel goed op zijn plek te houden.

Controleer de wond regelmatig en vervang het snelverband wanneer dit nodig is. Hierdoor zorg je ervoor dat de wond fris en steriel blijft en hierdoor zo snel mogelijk kan genezen. Wanneer de huid een stevige korst gevormd heeft kan het snelverband verwijderd worden en kan de huid zelf verder herstellen. Wanneer de wond niet spoedig hersteld, blijft bloeden of irritaties vertoont, is het uiteraard van belang om een arts te raadplegen.

Snelverband kopen

Snelverband mag uiteraard niet ontbreken in een goed uitgeruste EHBO koffer. Het kan voor alle soorten wonden van pas komen en wordt daarom vaak gebruikt bij sportscholen of door scholen.

Er zijn verschillende maten snelverband verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld kleinere verbanden met wondkussens met de maten 9x9 cm, 12x12 cm, voor hand, vinger of voet wonden. Voor grotere wonden zijn er wondkussens tot ongeveer 28x28 cm. Zorg ervoor dat je op alle situaties bent voorbereid en haal meerdere rollen snelverband in diverse afmetingen in huis.

Voor kleine wonden is het van belang dat je de wond met een klein wondkussen bedekt, hierdoor voorkom je dat het wondkussen teveel vocht absorbeert. Wanneer je een grote wond met een te klein wondkussen bedekt kan de wond in contact komen met de hydrofiele zwachtel. Wanneer dit gebeurt kan de zwachtel vast plakken aan de wond en kan de wond moeilijk herstellen.

De snelverbanden kunnen vrijwel op elke plek van het lichaam worden aangebracht. Wanneer je het snelverband wil aanbrengen op een lastige plek, zoals de borst of rug, is het van belang om een extra lange zwachtel te hebben. Hierdoor kun je het wondkussen volledig bedekken en blijft de wond optimaal beschermd. Eventueel kun je het snelverband altijd afplakken en verbinden met extra elastische zwachtels. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company