Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Keuringsstickers op rol

ARBOwinkel.nl heeft een groot assortiment keuringsstickers op rol. De keuringsstickers zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Wil je een andere kleur of een andere afmeting? Neem contact op met de klantenservice en vraag naar de mogelijkheden!

Filters

Machines, installaties en gereedschappen die professioneel gebruikt worden, moeten voldoen aan strenge eisen betreffende de veiligheid. Volgens de Arbodienst hebben werkgevers de plicht om voor hun werknemers een veilige werkplek te creëren. Dit omvat meer dan het aanbieden van persoonlijke beschermingsmiddelen. Alle apparatuur en gereedschap waarmee gewerkt wordt kan een risico vormen voor de veiligheid van het personeel. Goede instructies zijn uiteraard vanzelfsprekend, maar ook de kwaliteit van machines en gereedschappen moeten goed zijn. Hiervoor bestaat een keuringsplicht. Jaarlijks of soms ook driejaarlijkse moeten machines en gereedschappen gekeurd worden. Met de keuringssticker op en rol, bevestigd op uw apparatuur kunt u zien wanneer uw gereedschap en machines zijn gekeurd en wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden.

Waarom keuringsstickers op rol

De Arbowet is wetgeving waarin alle regelgeving vastligt voor het creëren van een veilige werkomgeving. Veel richtlijnen die in de Arbowet zijn opgenomen, liggen vast in de zogenaamde NEN norm. Dit zijn richtlijnen die soms per branche kunnen verschillen en door NEN commissies worden opgesteld. Voor elektrische machines en installaties, alsmede elektrisch gereedschap liggen de richtlijnen vast in NEN 1010 en NEN 3140. NEN 1010 bevat richtlijnen met betrekking tot de veiligheidseisen voor laagspanningsinstallaties. In NEN 3140 staat onder ander wat er gekeurd moet worden en hoe vaak. Eigenlijk valt alle gebruikte apparatuur waar een stekker aanzit onder de verplichte keuring. Niet iedereen mag zomaar keuringen uitvoeren. Dit kan alleen door gecertificeerde bedrijven. Als u uw installaties laat keuren door een dergelijk keuringsbedrijf, dan zullen zij vaak voor NEN 3140 keuringsstickers zorgen. Het kan ook zijn dat uzelf gecertificeerd bent voor keuringen. In dat geval moet u zelf in het bezit zijn van NEN keuringsstickers. Met keuringsstickers op rol heeft u altijd meer dan voldoende keuringsstickers in voorraad. Wil je een NEN 3140 cursus volgen? Dit kan uiteraard bij ons!

Vermeldingen op keuringsstickers op rol

In de meeste gevallen zal een keuringssticker op rol een ronde sticker zijn met een bepaalde kleur. U heeft de keuze uit diverse kleuren en daarbij moet sowieso de vermelding op staan wanneer de laatste keuring is geweest. Het meest eenvoudige design bevat in het midden het jaartal van het jaar waarin de keuring heeft plaatsgevonden. Daaromheen staan de cijfers 1 t/m 12 die staan voor de maanden van het betreffende jaar. De controleur knipt met een tang een gaatje in de betreffende maand waarin de keuring plaatsvond. Deze stickers kunnen zowel gebruikt worden als keuringsstickers machines als voor keuringsstickers elektrisch gereedschap. Maar u kunt keuringsstickers op rol ook met andere teksten laten drukken, zoals ‘volgende keuring op’, ‘vervaldatum’, ‘gekeurd volgens NEN 3140’ of ‘afgekeurd’. U kunt zelfs keuringsstickers bestellen met een eigen tekst of keuringsstickers waarop u uw logo laat drukken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company