Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Oogspoelflessen

Oogletsels kunnen zich op elk moment voordoen en vereisen directe aandacht. Daarom presenteren wij met trots onze oogspoelflessen, uw betrouwbare oplossing voor het snel en effectief spoelen van ogen in geval van letsel.

Filters

Waarom een oogspoelfles?

Het is belangrijk om altijd een oogspoelfles klaar te hebben staan wanneer er een risico is dat jij of je werknemers schadelijke (vloei)stoffen of andere vaste deeltjes in de ogen kunnen krijgen. Het is belangrijk om een oogdouche binnen handbereik te hebben, zodat er zo snel mogelijk gereageerd kan worden. Het oog is gevoelig voor schade van buitenaf. Wanneer er niet snel genoeg gehandeld wordt, is er kans op permanente schade aan het oog. Dit wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Als de situatie zich niet leent voor een permanente oogdouche, kan de oogspoelfles een uitkomst zijn om toch de veiligheid te waarborgen.

Daarom is een fles met oogspoelvloeistof een onmisbaar onderdeel van de EHBO-kist. Om een langere tijd te kunnen spoelen, zijn er ook oogspoelstations beschikbaar met twee oogspoelflessen. Wij bieden een assortiment aan met flessen van verschillende merken en met verschillende typen vloeistoffen. Daarnaast hebben wij ook oogspoel ampullen en meerdere types oogspoelstations met daarin afwisselende combinaties van oogspoelflessen. Door de ruime keuze zul je altijd een geschikt product vinden dat aansluit bij de situatie op de werkvloer.

Welke soorten oogspoelfles zijn er?

Er bestaan oogspoelflessen met twee verschillende soorten spoelvloeistof. De meest voorkomende spoelflessen bevatten een zoutoplossing waarmee je de ogen veilig kan schoonspoelen. Deze zijn het beste om vuil en andere vaste deeltjes uit het oog te verwijderen. Daarnaast zijn er spoelflessen die een neutraliserende, lichaamsgelijkende vloeistof bevatten. Deze zijn het meest geschikt voor het schoonmaken van het oog na verontreiniging met zuren of alkalische stoffen. Naast het spoelen van het oog, neutraliseert deze vloeistof het oog na aanraking met de zuren of alkalische stoffen. Wij hebben verschillende formaten oogspoelflessen. In onze webshop zijn flessen met een inhoud van 200 ml, 500 ml, 600 ml en 1000 ml verkrijgbaar. De grootte van de inhoud van de fles beïnvloedt de spoeltijd.

Verder zijn er oogspoel ampullen, deze zijn geschikt om kleinere vervuiling in het oog tegen te gaan. Bijvoorbeeld wanneer er een klein vuiltje in het oog is gekomen, of een paar druppels van een onnatuurlijke vloeistof. Oogspoel ampullen zijn kleine flesjes van 20 ml, die individueel zijn verpakt. Ze bevatten een steriele sodium chloride oplossing (0,9%). Oogspoel ampullen zijn uitermate geschikt om kleine vuiltjes uit het oog of de neus te verwijderen. Vanwege het kleine formaat zijn de ampullen gemakkelijk mee te nemen, in bijvoorbeeld een EHBO-koffer. Andere voordelen van de ampullen zijn dat deze zuiniger zijn in het gebruik dan een oogspoelfles. Dit is omdat de oogspoelampullen los verpakt zijn. Echter, wanneer je het risico loopt om in contact te komen met schadelijke vloeistoffen of (meer) andere vaste deeltjes, is het belangrijk om een oogspoelfles bij de hand te hebben. Wanneer het oog in contact komt met deze stoffen is het belangrijk dat er langer gespoeld kan worden, dan met de oogspoel ampullen mogelijk is.

Wij verkopen de volgende merken en flessen:

 • Barikos oogspoelfles - In de Barikos oogspoelfles zit een lichaamsgelijkende vloeistof, deze maakt het oog snel en volledig schoon na besmetting met een chemische (vloei)stof of contact met een klein mechanisch deeltje.
 • Plum oogspoelfles – In de Plum oogspoelfles zit een 0,9% sodiumchloride oplossing, die gelijk is aan het natuurlijk zoutgehalte in het oog. Bij gebruik van deze oogspoelvloeistof wordt het oog grondig gereinigd van vervuilende deeltjes en stoffen.
 • Cederroth oogspoelfles - In de Cederroth oogspoelfles zit een gebufferde keukenzoutoplossing. Naast het reinigen van het oog, neutraliseert deze oogspoeling basen en zuren, nadat deze in contact zijn gekomen met het oog. Zo kan permanente schade vermeden worden.
 • Braun oogspoelfles – In de Braun oogspoelfles zit een 0,9% natriumchloride oplossing, welke overeenkomt met het zoutgehalte van het oog. De Braun oogspoelvloeistof is uitermate geschikt voor het reinigen bij contact met mechanische deeltjes, zoals vuil en hout- of metaalsplinters, en chemische stoffen (uitgezonderd diverse zuren).

Wat zit er in een oogspoelfles?

Er zijn twee verschillende soorten oogspoelflessen. De meest voorkomende spoelflessen bevatten een zoutoplossing waarmee je de ogen veilig kan schoonspoelen. De steriele oplossing van natriumchloride kan gebruikt worden voor het verwijderen van vuil en andere deeltjes. Deze zoutoplossing komt overeen met het natuurlijke zoutgehalte van het oog. Daarnaast bestaan er oogspoelflessen met een lichaamsgelijkende, pH-neutrale vloeistof. Deze zijn het meest geschikt voor het schoonmaken van het oog na verontreiniging met zuren of alkalische stoffen.

Naast het spoelen van het oog, neutraliseert deze vloeistof het oog na aanraking met de zuren of alkalische stoffen. Bij het gebruiken van een oogspoelfles, is het belangrijk dat de (vloei)stoffen zo snel mogelijk verwijderd worden. Dit moet gebeuren zonder dat het oog verder wordt beschadigd. De natuurlijke oplossingen waaruit de spoelvloeistoffen bestaan zorgen precies daarvoor.

Hoe werkt een oogspoelfles?

Wanneer je een oogspoelfles nodig hebt is het ten eerste uitermate belangrijk dat je deze zo snel mogelijk gebruikt. Direct nadat het oog in contact in is gekomen met een schadelijke vloeistof of andere viezigheid moet deze worden gereinigd. Als dit niet direct gebeurt kan er blijvende schade optreden aan het oog. Blijvende schade aan het oog wil je voorkomen, daarvoor is het net zo belangrijk dat de oogdouche correct wordt gebruikt, alsmede deze direct wordt toegepast. Een oogdouche reinigt het oog grondig, ofwel met een zoutoplossing of met een neutrale oplossing.

De oogspoelfles moet op het oog geplaatst worden. Deze is voorzien van een ergonomische oogschelp waardoor het oog open blijft tijdens het spoelen. Een andere optie is om zelf je oog open te houden met je vingers, als je dit prettiger vindt. Wanneer je in de fles knijpt, komt er een zachte straal uit de fles waarmee het oog gereinigd wordt. Het is belangrijk dat je de fles helemaal leeg spuit, anders worden de schadelijke vloeistoffen of andere harde deeltjes niet volledig verwijdert. Dit duurt ongeveer twee minuten. Als er sprake is van erg veel schadelijke stoffen in het oog, kan er een tweede spoelfles gebruikt worden. Het gebruik van een oogspoelfles is niet pijnlijk en gaat gemakkelijk door de ergonomische dop.

Oogspoelfles kopen bij ARBO centrum

Bij ARBO Winkel kun je verschillende soorten oogspoelflessen, en oogspoel ampullen, met vertrouwen bestellen. Wij verkopen alleen oogspoelflessen die aan de strengste eisen voldoen, afkomstig van gevestigde merken die bekend staan om de goede kwaliteit van hun producten. De producten zijn gemakkelijk online te bestellen in onze webshop. Wij bezorgen de producten snel en tegen een scherpe prijs. Op deze manier draagt ARBO centrum bij aan het realiseren van een veilige werkomgeving. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company