Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

PLUM producten

Zeg je “eerste hulp” dan zeg je PLUM. Wellicht zonder dit te weten, want de meeste mensen hebben natuurlijk geen idee wat het merk is van de eerste hulp producten die zij gebruiken.

Filters

PLUM is een merk dat je in zeer veel bedrijven terugvindt, hoewel ze ook producten maken die door consumenten worden gekocht. Onder andere bij ARBO winkel uiteraard. Wij gaan hierbij wat dieper in op het assortiment van PLUM, dat zich kenmerkt door betaalbare kwaliteit.

PLUM is groot in twee vormen van echte eerste hulp producten, producten die je direct nodig hebt bij een calamiteit: pleisters en oogspoelflessen. Het kan dus gaan om kleine, onschuldige ongelukjes, maar ook om serieuze bedreigingen. Oogspoelflessen vervullen een ontzettend belangrijke functie en kunnen potentieel zeer ernstige schade voorkomen of schade beperken.

Het merk doet echter veel meer dan alleen pleisters, oogspoelflessen en andere EHBO- en medische hulp producten produceren. Wat zeker is, is dat je met PLUM altijd kwaliteit in huis haalt. Het merk staat namelijk ook bekend om het vele onderzoek dat het doet en de grote kennis op diverse gebieden. Zo heeft het merk veel kennis en kunde op het gebied van huidverzorging, ziekte-preventie en speelt het ook een leidende rol in de coronacrisis op het gebied van onderzoek, kennis en voorlichting.

De oogdouches van PLUM

ARBO winkel verkoopt twee soorten oogdouches van PLUM: een neutrale variant en een variant met natriumchloride-oplossing. Beide zijn natuurlijk effectief en volledig veilig, maar we leggen je graag de verschillen uit.

De neutrale oogspoelfles

De neutrale Plum oogspoelfles pH is gevuld met een steriele fosfaatoplossing van 4,9%. Deze oogspoelfles is geschikt voor gebruik met chemische stoffen, bijvoorbeeld. zuren en alkaliën. Dit maakt deze PLUM oogspoelfles onmisbaar in omgevingen waarin gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Daarom kom je deze ook in zeer veel verschillende bedrijven tegen.

De oogspoelfles is volgens de veiligheidsnorm DIN 12930 geproduceerd. Een oogspoelfles is noodzakelijk als er risico op oogletsel bestaat en er niet direct een oogdouchestation of stromend water is. Bij oogletsel is het belangrijk om binnen 15 seconden te beginnen met spoelen van de ogen. De Plum oogspoelfles bieden wij aan in 200 ml en 500 ml. Elke fles kent een houdbaarheidsdatum van 3 jaar.

Oogspoelflessen dienen duidelijk in het zicht te worden gehangen en men moet ze ongehinderd kunnen pakken. Tijd is een cruciale factor. Hoe eerder je erbij bent, des te groter de kans is dat letsel kan worden voorkomen of beperkt. Het is altijd aan te raden om het oog overvloedig uit te spoelen. Ook wanneer je het idee hebt dat dit niet nodig is. Er mogen absoluut geen resten van een schadelijke stof achterblijven in je hogen. Daarom worden oogspoelflessen vaak maar eenmalige gebruikt: ze worden helemaal leeggespoten in het oog of de ogen.

De oogspoelfles met natriumchloride-oplossing

De Plum oogspoelfles gevuld met een natriumchloride-oplossing van 0,9% heeft een samenstelling die vergelijkbaar is met het natuurlijke zoutgehalte in de ogen. Deze oogspoelfles is geschikt voor gebruik bij mechanische letsels (bijv. stof, vuil, metaal- of houtsplinters) en letsels door chemische stoffen m.u.v. zuren en logen. De oogspoelfles is volgens de veiligheidsnorm DIN 12930 geproduceerd. ARBO winkel verkoopt deze fles

in 500 ml uitvoering. Ook deze fles is maximaal 3 jaar houdbaar.

Bij de oogspoelflessen van PLUM is er dus geen sprake van beter of minder. Welke fles geschikt is, hangt vooral af van de omgeving waarin deze wordt gebruikt. De eerste variant is het meest geschikt voor chemische stoffen, gassen en vloeistoffen, terwijl de tweede variant meer geschikt is voor gebruik bij vaste stoffen. Idealiter zijn er dus van beide uitvoeringen voldoende flessen voorradig. Je weet nooit van tevoren welke oogspoelfles je nodig hebt, en wanneer.

De pleisters van PLUM

PLUM produceert zeer veel verschillende soorten pleisters. Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar is het zeker niet. Pleisters komen namelijk niet alleen in tal van maten, maar ook in zeer veel verschillende uitvoeringen voor specifiek gebruik.

Textielpleisters

Zeer bekend zijn de elastische Easyfix textielpleisters. Deze staan bekend om hun uitstekende hechtende eigenschappen en draagcomfort. Het wondkussen absorbeert bloed en vocht en verkleeft niet met de wond. Wie op zoek is naar een comfortabele en effectieve pleister maakt hiermee een uitstekende keuze. Omdat de pleister zo comfortabel is en met de huid mee beweegt, zul je niet tot amper doorhebben dat je deze draagt.

Waterbestendige pleisters

PLUM maakt uiteraard ook waterbestendige PE pleisters. Wij zeggen bewust “uiteraard” omdat pleisters ook professioneel worden gebruikt. Veel mensen die op het werk een pleister nodig hebben, moeten wel gewoon hun werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. Dat betekent dat de pleister tegen vocht moet kunnen. In vergelijking met textielpleisters bieden de PE pleisters net iets minder draagcomfort. Daarentegen blijven zij wel onder alle omstandigheden zeer goed zitten.

HACCP pleisters

Wij schreven zojuist al dat PLUM zeer veel verschillende pleisters maakt, ook voor professioneel gebruik. Een goed voorbeeld daarvan zijn de HACCP pleisters, ook wel bekend als horeca pleisters. HACCP staat voor “Hazard Analysis and Critical Control Points.” Alle bedrijven die met voedingsmiddelen werken, moeten voldoen aan zeer strenge eisen op het gebied van hygiëne. Pleisters spelen daarin een zeer belangrijke rol. Daar sta je als leek misschien niet direct bij stil. Maar je weet ongetwijfeld dat een pleister af kan vallen. En wat is nu net de plek waar je dit niet wilt hebben? In een omgeving met voedsel of voedingsproducten, uiteraard. Precies om die reden zijn er speciale horeca pleisters die zijn uitgevoerd in een felle, contrasterend kleur blauw. Blauw voedsel komt vrijwel niet voor en dus zijn deze pleisters altijd perfect zichtbaar wanneer ze per ongeluk afvallen.

Extra lange pleisters

Bij pleisters is het formaat vaak van belang. Een standaard pleister is niet voor elke situatie geschikt. Bij een kleine (schaaf)wond volstaat een pleister van standaard formaat vaak. Maar wanneer er sprake is van een grotere wond, heb je om twee redenen een grotere pleister nodig. Allereerst moet het wondkussen groot genoeg zijn om de wond effectief af te kunnen dekken. Is hier geen sprake van, dan zul je het bloeden niet effectief stoppen en loop je bovendien het risico dat er bloed op je kleding terecht komt.

De pleister zelf moet ook groot genoeg zijn om de wond effectief te bedekken. Wat je absoluut niet wilt, is dat het plakgedeelte van de pleister op de wond valt. Dit is niet alleen niet hygiënisch, maar ook nog eens pijnlijk.

Extra lange horeca pleisters

Natuurlijk ontbreken extra lange horeca pleisters ook niet in het assortiment van PLUM. Als het ergens namelijk belangrijk is om pleisters van het juiste formaat te hebben, dan is het natuurlijk wel in de horeca. Twee alinea's terug schreven we over het belang van horeca pleisters wanneer deze los komen en hoe ze herkenbaar moeten zijn. De primaire taak van elke pleister is natuurlijk om hygiëne en bescherming te bieden. Het spreekt voor zich dat een pleister met een verkeerd formaat, bijvoorbeeld eentje die de wond niet goed en volledig afdekt, absoluut niet wenselijk is tijdens het werken met voedsel.

Pleisterdispensers voor alle soorten pleisters

De pleisters van PLUM worden gebruikt door zowel particulieren als professionele gebruikers. Denk bij professionele gebruikers aan medische hulpverleners, maar ook aan gebruik binnen bedrijven.

Zeker bij professionele gebruikers is er vaak behoefte aan grote hoeveelheden pleisters. In organisaties met veel medewerkers, gebeuren nu eenmaal met enige regelmaat ongelukken. Dat is niet te voorkomen. Wat wel te voorkomen is, is dat je misgrijpt op het moment dat je pleisters nodig hebt. Daarom zijn pleisterdispensers onmisbare hulpmiddelen in het bedrijf, of op elke plek waar veel mensen zijn.

Door een pleisterdispenser duidelijk in het zicht te hangen, weet iedereen direct waar de pleisters zich bevinden en kunnen er snel pleisters worden gepakt indien nodig. Waarom zou je pleisterdispensers aanschaffen terwijl je ook al over voldoende EHBO dozen beschikt? Simpel: met een dispenser hoef je niet voor elk klein ongelukje de EHBO kist te openen en de pleisters die daarin zitten te gebruiken.

PLUM hanteert met hun dispensers een iets andere aanpak dan veel andere fabrikanten. Veel merken kiezen er namelijk voor om hun dispensers uit te rusten met verschillende soorten pleisters. PLUM doet dit niet: het merk levert een type dispenser per pleister soort. Op zich is dat heel erg handig. Het betekent weliswaar dat je iets meer dispensers aan dient te schaffen wanneer je meerdere pleistersoorten wilt gebruiken; het betekent eveneens dat je nooit per ongeluk een verkeerde pleister pakt en dat je de voorraad per pleister eenvoudig in de gaten kunt houden.

Koop alle producten van PLUM snel en eenvoudig online

Alle producten die wij op deze pagina hebben beschreven, kun je snel en eenvoudig bestellen in de webshop van ARBO winkel. Natuurlijk kun je ook alle producten van PLUM aanschaffen in onze fysieke winkel in Ede.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company