Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

AED batterijen

Een automatische externe defibrillator (simpelweg AED) werkt op batterijen of een accu’s. Gezien het apparaat een zeer belangrijke functie heeft en zelfs levens red, is het belangrijk dat je altijd over de juiste batterijen of accu beschikt.

Filters

AED batterijen

Een automatische externe defibrillator (simpelweg AED) werkt op batterijen of een accu. Gezien het apparaat een zeer belangrijke functie heeft en zelfs levens red, is het belangrijk dat je altijd over de juiste batterijen of accu beschikt. Kom meer te weten over deze batterijen en accu’s, hoelang ze gemiddeld mee gaan, een AED batterij kopen, en lees hoe je ze eenvoudig kunt vervangen in de onderstaande tekst.

Verschillende soorten AED batterijen

Zonder batterijen, of een accu, heb je niets aan een AED. De batterijen zorgen er dus voor dat het apparaat kan defibrilleren en krachtige schokken kan geven. Wil je graag een AED batterij kopen maar weet je niet goed welke voor jouw apparaat geschikt is? Lees dan goed de gebruiksaanwijzingen van jouw apparaat en bekijk informatie op de huidige accu of batterij.

Er zijn diverse soorten batterijen die geschikt zijn voor een AED. Welke AED batterij je kiest hangt dus af van het type AED. De kosten van de batterijen zijn sterk uiteenlopend. Zo varieren de prijzen voor AED batterijen van €75 tot aan €395.

Batterijen geschikt voor de Zoll AED 3

Wil je graag een AED batterij kopen voor een Zoll AED apparaat? Dan zijn de diverse lithiumbatterijen voor de Zoll AED geschikt. Deze batterijen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 5 jaar. De batterijen zijn zuinig én betaalbaar en worden per 10 stuks geleverd. Hiermee heb je altijd voldoende batterijen op voorraad.

Batterijen geschikt voor de Physio-Control AED

Op zoek naar een geschikte batterij voor een Physio Control apparaat? Kies dan voor een Lifepak CR2 batterij of kies voor een Lifepak 1000 Batterij. De AED apparaten van Physio Control zijn zeer geavanceerd en zijn eenvoudig te bedienen. De batterijen voor deze apparaten hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 4 tot 5 jaar, afhankelijk van het type.

Batterijen geschikt voor de Defibtech Lifeline AED

De Defibtech Lifeline AED’s zijn robuuste en gebruiksvriendelijke. De AED batterijen die nodig zijn voor het apparaat zijn een kleine en een grote batterij en zijn geschikt voor een AED volautomaat en halfautomaat. De AED batterij gaan gemiddeld 1 jaar mee.

Batterijen geschikt voor de Philips Heartstart AED

Wil je een AED batterij kopen voor een Philips Heartstart? Dan kun je het best kiezen voor een Philips HeartStart HS1 batterij of een FRx batterij M5070A. De AED’s van Philips zijn zeer hoogwaardig en geavanceerd. De batterijen die geschikt zijn voor deze modellen zijn de Philips HeartStart HS1 en FRx batterij M5070A. Deze gaan gemiddeld 4 jaar lang mee.

Hoelang is een AED-batterij houdbaar?

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een AED te kunnen waarborgen, is het belangrijk om de AED batterij te vervangen wanneer deze leeg is en aan vervanging toe is. Vaak wordt de uiterste gebruiksdatum van de AED batterij vermeld.

Ook zijn er AED’s die een zelftest uitvoeren om het batterijniveau te testen. Zodra de batterijen vervangen dienen te worden zal het apparaat een signaal afgeven. Vervang de batterij vervolgens direct. Een batterij bevat namelijk chemische middelen, en indien de batterij te oud is, kunnen deze middelen gaan lekken, waardoor de AED beschadigd kan raken.

Wanneer het apparaat een lange tijd stilligt, zonder dat het gebruikt wordt, kan de capaciteit van de batterij sneller afnemen. Daarom is het verstandig om regelmatig het apparaat en zijn batterij capaciteit te checken.

Gemiddeld gaan de AED batterijen ongeveer 4 jaar mee, al varieert dit van 1 tot 5 jaar. Hoe lang de batterijen exact mee gaan is sterk afhankelijk van het gebruik en het type batterij. Zorg ervoor dat je altijd een batterij achter de hand hebt. Hiermee kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je de veiligheid van de AED altijd waarborgen.

Hoe moet je een AED batterij vervangen?

Wanneer het AED apparaat aangeeft dat de batterij (bijna) leeg is, kun je deze eenvoudig vervangen. Hoe dit precies werkt verschilt per AED en per AED batterij. Belangrijk is dat het apparaat eerst volledig uitgeschakeld is voordat je de oude batterij uitneemt en de nieuwe batterij plaatst. Een AED batterij is helaas niet oplaadbaar en dient dus altijd vervangen te worden.

Let er daarnaast op dat je de batterijen altijd met zorg verwisselt. Bij oude batterijen kan het zijn dat ze niet meer van goede kwaliteit zijn en chemische stoffen afgeven. Schakel het apparaat pas aan zodra de accu keurig op zijn plaats zit. Controleer de AED batterij vervolgens en bekijk of de capaciteit van de batterij sterk genoeg is.

AED batterij kopen

Ben je op zoek naar een geschikte batterij voor jouw AED? Neem dan een kijkje in het ruime assortiment aan AED batterijen. Een AED batterij kopen is vaak een lastige klus. Zo zijn er verschillende soorten, diverse sterktes en beschikken de batterijen elk over een verschillende levensduur. Let er daarom op dat je bij het AED batterij kopen let op het juiste accu type en levensduur.

Indien je kiest voor batterijen die slechts een jaar mee gaan, kun je altijd een tweede AED batterij kopen. Hiermee zorg je dat je altijd een AED batterij achter de hand hebt indien je apparaat plots aangeeft dat de batterijen aan vervanging toe zijn.

Bestel de juiste batterij voor jou apparaat en zorg ervoor dat je jouw AED weer met alle betrouwbaarheid kunt gebruiken. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een AED batterij kopen. Zo kun je bij ARBO winkel online terecht voor diverse soorten AED batterijen, en kun je zeer eenvoudig via de webshop een AED batterij kopen.

Vergelijk de diverse batterijen en de verschillende sterktes, en laat de batterijen eenvoudig en snel thuisbezorgen. Wij bieden een uitstekende service en helpen je graag bij het vinden van de juiste batterij en bij de veilige en snelle aankoop van een AED batterij

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company