Terug

FD GAZELLEN 2020 - Genomineerd als snelst groeiend bedrijf van Nederland!

  • Een showroom in Ede
  • Achteraf betalen voor bedrijven
  • Snelle levering door eigen voorraad

AED apparaten

Filters

Per jaar worden 15.000 tot 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand, 2-5% overleeft dit, bij gebruik van een AED wordt de kans op overleven vergroot tot 90%. Zo schrijft de Hartstichting.

Keiharde cijfers die er niet om liegen.
Een AED kan uw leven of dat van uw collega, geliefde, naaste, of voorbijganger redden.

Wat is een AED en wat doet een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. 

Naast het reanimeren is een AED nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. 

Een AED redt levens.

Zowel bij de reanimatie van een kind als een volwassen persoon kun je gebruik maken van een AED. Vaak zitten er bij een AED ook elektroden voor het reanimeren van een kind, is dit niet het geval dan wordt er geadviseerd de elektroden voor volwassenen te gebruiken, vanaf 1 jaar oud. Beter iets dan niks… Uiteraard geeft de centralist van de 112 centrale u ook instructies.

Waar vind je een AED?

Helaas zijn niet alle AED’s geregistreerd, waardoor buurtgenoten en omstanders niet snel genoeg een AED tot hun beschikking hebben wanneer dit nodig is bij een reanimatie.

Het Rode Kruis en de hartstichting pleitten beide voor een systeem waarin dit beter geregeld zal worden.

Zo is er al de EHBO app van het Rode Kruis, met 1 klik is direct duidelijk waar de dichtstbijzijnde AED is maar dan moeten AED eigenaren wel hun AED registreren.

Een AED, een kostbaar bezit

Een AED kopen is een kostbare uitgave, maar wanneer u een AED in uw bedrijf heeft en u redt hiermee een leven, is de prijs dan nog discutabel? Bekijk ons aanbod AED’s.

Wie mag een AED bedienen?

Iedereen mag een AED bedienen, sterker nog, iedere Nederlandse burger is verplicht om eerste hulp te verlenen aan een ander persoon wanneer deze in levensgevaar is, zo staat beschreven in het burgerlijk wetboek.

Het bedienen van een AED is niet moeilijk, de AED geeft de instructie door middel van een band welke wordt afgespeeld.

Wat het wel moeilijk maakt om de AED te gebruiken is de stress en de zeer onprettige situatie, het is daarom aan te raden om een EHBO cursus of BHV cursus te volgen waar er geoefend wordt met oefen AED’s, zo beheerst u de stof en kunt u in geval van nood deskundig en adequaat reageren.

Eerste hulp verlenen is een onderdeel van de opleiding bedrijfshulpverlening.

Voor het volgen van een BHV cursus, EHBO cursus of reanimatie cursus kunt u ook bij ons terecht, kijk eens op arbocentrum.nl voor alle veiligheidscursussen en opleidingen.

Waar moet een AED aan voldoen?

Alle AED apparaten in Nederland hebben het CE keurmerk en voldoen aan alle eisen welke worden gesteld.

Een AED hoeft niet verplicht gekeurd te worden, hoewel dit in de toekomst zeker wel kan gaan komen. Want waarom is het wel verplicht om je brandblusmiddelen te keuren, je (oranje kruis) verbandtrommels te checken en aan te vullen, maar een levensreddend apparaat als de AED niet?

Onderhoud van een AED

Wat er wel nodig is, is regelmatig onderhoud. Een AED werkt op een batterij, welke elke 4 jaar vervangen moet worden, de elektroden elke 2 jaar.

Bij ARBO Winkel kan je een servicecontract afsluiten, onze professionals houden voor je in de gaten wanneer de AED onderhoud nodig heeft en komen langs om de AED te controleren. Ook wanneer er gebruik is gemaakt van de AED komt onze professional altijd langs om het apparaat na te kijken en de batterijen en elektroden eventueel te vervangen.

AED kopen?

ARBOwinkel.nl is onderdeel van ARBO centrum , samen zorgen wij voor een compleet pakket als het gaat om de veiligheid van jouw werknemers.

Bij ARBO Centrum hebben we een compleet aanbod van veiligheidsopleidingen en cursussen. Van BHV, VCA, tot heftruckchauffeur of de cursus ‘veilig werken langs de weg’.

Meer weten over de mogelijkheden van ARBO Centrum? Bekijk de website www.arbocentrum.nl voor ons opleiding- en cursusaanbod.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 387 Reviews @ Feedback Company
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »