Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Brandblusser keuren

Het is belangrijk dat je regelmatig je brandblusser laat keuren. Wanneer je eigenaar bent van een winkelpand of horecagelegenheid, dan moeten je brandblussers regelmatig worden gekeurd. Het keuren van een brandblusser kun je het beste overlaten aan mensen die dagelijks bezig zijn met blusmiddelen. Je moet het apparaat door en door kennen om het goed te kunnen keuren.

Brandblusser laten keuren door Arbowinkel.nl

Het laten keuren van een brandblusser moet altijd worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf. Arbowinkel controleert of de brandblusser voldoet aan alle gestelde eisen en richtlijnen. Hierbij houden we rekening met de instructies zoals die zijn vastgelegd in de NEN 2559. In deze norm staat aangegeven dat kleine blusmiddelen jaarlijks gecontroleerd moeten worden. Het kabinet heeft in 2010 besloten dat het onderhoud aan kleine blusmiddelen minimaal één keer per twee jaar hoeft plaats te vinden. Dit is ook terug te lezen in het bouwbesluit van 2012. Vaker je brandblusser laten keuren mag dus wel, maar hoeft volgens de regelgeving niet.

De voordelen van een brandblusser keuring

 • Onderhoud aan alle merken
 • Inclusief rapport en certificaat
 • REOB gecertificeerde monteurs
 • Meer dan 10 vestigingen in Nederland

Brandblusser keuren: de kosten

Nu je op de hoogte bent van alle wet-en regelgeving rondom brandblussers keuren, wil je natuurlijk ook weten wat de kosten hiervan zijn, want een brandblusser laten keuren brengt uiteraard kosten met zich mee. De prijs van een brandblusser keuren neemt af naarmate je er meer door Arbowinkel.nl laat controleren. In de staffel kun je zien wat de kosten per keuring van een brandblusser zijn. De prijzen zijn exclusief BTW en vervanging van materialen. De brandblussers worden gekeurd bij je afgeleverd!

Is het verplicht om brandblussers te keuren?

Het keuren van een brandblusser is verplicht. Wanneer de brandweer een controle uitvoert in jouw pand en het blijkt dat je brandblussers hebt die niet gecontroleerd en gekeurd zijn, dan heb je kans dat je een waarschuwing krijgt of zelfs een boete. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen geldt dat wanneer bij brand blijkt dat de blusmiddelen niet waren gekeurd, een deel van het verzekerde bedrag niet wordt uitbetaald. Genoeg redenen dus om je brandblussers te laten keuren!

Wil je brandblussers kopen?

Heb je nog geen brandblussers in jouw bedrijfspand of zijn jouw brandblussers afgekeurd? Dan kun je je nieuwe brandblussers kopen bij Arbowinkel.nl. Bij ons zijn brandblussers in verschillende maten verkrijgbaar. De maat en de hoeveelheid brandblussers staan omschreven in het bouwbesluit dat behoort bij jouw pand. Lees dus altijd vooraf goed de wet-en regelgeving die van toepassing is op jouw bedrijfspand. Twijfel je over de brandblussers? Wij geven advies en helpen je graag met het uitzoeken van de juiste blusmiddelen. Zelfs met een beperkt budget kun je bij ons goedkope brandblussers aanschaffen.

 

Offerte aanvragen

Contact

ARBO centrum

Galvanistraat 14-1
6716 AE Ede
Nederland Open in Google Maps

KVK: 62925202
BTW: NL855017193B01
IBAN: NL91 INGB 0006 3590 60

Bestellingen zijn af te halen in Veenendaal op Kazemat 4

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company