Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

AED kasten

Onze hoogwaardige kasten bieden een veilige en zichtbare opslagplaats voor jouw AED, waardoor deze beschermd blijft tegen schade en altijd toegankelijk is in noodgevallen. Je bestelt ze hier.

Filters

AED kasten

Benieuwd wat een AED kast is? In een AED kast kun je een AED veilig opbergen. Er zijn diverse mogelijkheden. Hier lees je wat een AED kasten zijn én hoe een AED precies werkt.

AED staat voor “Automatische Externe Defibrillator”. Dit apparaat is draagbaar en zorgt er door middel van het toedienen van een schok voor dat een slachtoffer (vaak) weer een hartslag krijgt na een hartstilstand. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, stopt het hart met kloppen en pompt het geen bloed meer rond. De organen krijgen hierbij geen bloed en zuurstof meer. Een hartstilstand is een levensbedreigende situatie. De Hartstichting stelt dat circa 17.000 mensen per jaar een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen. Een AED kan dus levens redden. Met een AED kast kun je een AED veilig op elke plek opbergen. Het liefste duidelijk in het zicht natuurlijk.

Wanneer AED kasten inzetten?

Een AED kast is dus een uitkomst bij een hartstilstand. Bij een hartstilstand staat het hart niet geheel stil. De hartkamers worden snel geprikkeld, waardoor het hart niet meer kan samentrekken en geen bloed meer rondpompt. De AED geeft het hart en schok, zodat deze weer normaal klopt. De AED doet dit enkel wanneer dit nodig is en geeft geen schok als het hart stilstaat. Ook geeft het geen schok als je bewusteloos bent en je hart normaal werkt. Het is dus belangrijk om een AED te hebben. Maar wanneer gebruik je een AED kast? AED kasten bieden uitkomst in bedrijven en openbare plekken. Je kunt er een AED veilig in opbergen. In het zicht, maar wel beschermd.

Daarom is een AED kast zo belangrijk

Waarom is het zo belangrijk om een AED kast te hebben? Bij een hartstilstand is tijd van het grootste belang.  Wanneer er niet wordt gereanimeerd met de AED of als het wachten hierop te lang duurt, daalt de overlevingskans van het slachtoffer per minuut met 10%. Een ambulance is doorgaans pas na 15 minuten aanwezig. Wanneer er een AED aanwezig is, kan dit echt het verschil tussen leven en dood maken. Daarom is het zo belangrijk dat deze op voldoende plekken hangen. Maar mensen moeten de AED natuurlijk ook snel kunnen zien en kunnen pakken. Met een AED kast is de AED zichtbaar en kan deze snel worden gebruikt.

Hoe werkt een AED precies?

Een AED bestaat uit 2 elektroden. Deze plak je op de borstkas van het slachtoffer, waarna het apparaat het hartritme beoordeelt. Vervolgens vertelt de AED je wat je moet doen. Zo kun je te horen krijgen dat je moet reanimeren of dat je op een knop moet drukken, zodat het slachtoffer een schok krijgt. Het is aan te raden goed met een AED te oefenen als je deze wilt inzetten om andere mensen te helpen.

Soorten AED’s

Een hulpverlener moet snel kunnen handelen, want elke seconde telt als iemand een hartstilstand heeft. Je kunt een halfautomatische- of een volautomatische AED kopen. Een halfautomatische AED is een AED waarbij de hulpverlener zelf de schokknop in moet drukken. Bij een volautomatische AED gebeurt dit automatisch. Er zijn ook AED’s die diverse gesproken en visuele instructies afgeven. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller kunt handelen en je beter weet hoe je de reanimatie zo optimaal mogelijk moet uitvoeren.

Waar hangen AED kasten?

In Nederland hangen AED’s op diverse plekken. Dit worden er steeds meer. Je kunt er ook voor kiezen om zelf burgerhulpverlener te worden. Zo kun je meteen zien welke AED’s er bij jou in de buurt zijn en hier zelf ook gebruik van maken wanneer dit nodig is.

Bestel jouw ideale AED kast

Wil je met de AED aan de slag, dan is het zeker aan te raden een AED kast te kopen. Er zijn diverse soorten AED kasten. Je vindt ze allemaal in onze webshop. Denk aan AED kasten voor binnen en voor buiten, met externe stroomvoorziening of met (code) slot. Dat laatste is belangrijk: wil je dat je AED kast voor iedereen toegankelijk is, of dat deze is afgesloten en alleen te openen is door bijvoorbeeld geselecteerde medewerkers?

Mocht je vragen hebben over AED kasten: stel ze dan gerust. Wij zijn er om je te helpen.

Ook een AED leren bedienen?

Wil je ook AED kasten kunnen bedienen? Iedereen mag gebruik maken van een AED kast. Echter is het wel aan te raden het gebruik hiervan goed te oefenen. Volg bijvoorbeeld een reanimatiecursus. Hierbij leer je precies hoe de AED werkt en oefen je met het aansluiten en bedienen ervan. Wanneer je een keer gebruik moet maken van een AED, weet je dan precies hoe het moet en gaat er geen tijd verloren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company