Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos vervoer

Een goede verbanddoos is altijd belangrijk. Maar soms loont het om hier nog beter over na te denken. In het geval van een verbanddoos voor vervoer. Wie in de vervoerssector werkt, is vaak en in veel gevallen zelfs continu onderweg gedurende de werkdag.

Filters

Een goede verbanddoos is altijd belangrijk. Maar soms loont het om hier nog beter over na te denken. In het geval van een verbanddoos voor vervoer. Wie in de vervoerssector werkt, is vaak en in veel gevallen zelfs continu onderweg gedurende de werkdag. Overal is er kans op een ongeluk of ongeval. Indien er zich een ongeval of ongeluk voordoet, is het belangrijk dat er direct de benodigde zorg kan worden verleend. Een goede verbanddoos zorgt hiervoor. Maar dan moet zo’n verbanddoos wel onder handbereik zijn.

Voor een verbanddoos voor vervoer is het dus extra belangrijk om kritisch te kijken naar de inhoud. Wie onderweg is, heeft vaak niet de mogelijkheid om nog wat producten bij te kopen. Men is aangewezen op de inhoud van de verbanddoos. Daarom dient deze inhoud te zijn samengesteld om rekening te houden met een grote hoeveelheid verschillende kwetsuren. Een goede verbanddoos voor vervoersbedrijven en andere organisaties waarin medewerkers veel onderweg zijn, is dan ook multifunctioneel.

Een goede verbanddoos voor vervoer houdt rekening met alle risico’s

Wie werkt in de vervoerssector en beroepsmatig als chauffeur onderweg is, loopt in bepaalde opzichten een groter risico op (kleine) verwondingen dan collega’s die op locatie achterblijven. Het is algemeen bekend dat er in het verkeer veel ongelukken gebeuren. Gelukkig is er hierbij lang niet altijd sprake van ernstige ongelukken, maar zelfs een klein ongeluk kan letsel tot gevolg hebben.

Een van de grootste risico’s die mensen op de weg lopen, is om betrokken te raken bij een aanrijding. Daarbij is er zeker niet altijd sprake van eigen schuld. Helaas is men ook afhankelijk van het gedrag van andere automobilisten. Men zegt vaak dat mensen er bij een aanrijding gelukkig met wat schrammen vanaf komen. Dat is precies waarom een goede verbanddoos voor vervoer zo belangrijk is. Die schrammen hebben wel verzorging nodig. Ook als het letsel net wat erger is, denk bijvoorbeeld aan een flinke snijwond, zal de juiste verbanddoos in zeer veel gevallen voldoende oplossing bieden. Mocht het zo zijn dat er hulpdiensten moeten worden ingeschakeld, dan kan de inhoud van de verbanddoos tot aan dat moment verlichting brengen.

Een verbanddoos die is samengesteld voor gebruik in voertuigen, heeft dan ook een inhoud die bij zeer veel verschillende kwetsuren van pas komt.

De basis: een goede EHBO kit

Speciaal voor gebruik in de auto heeft ARBO winkel een EHBO kit samengesteld. De inhoud van deze EHBO kit bestaat uit de basis EHBO artikelen. Van een verbandschaar, tekenpincet en handschoenen tot reddingsdekens, verbandmiddelen en gaaskompressen. Met deze EHBO kit is men altijd voorbereid op vervelende situaties.

Een goede verbanddoos voor in de auto

Is de EHBO kit niet toereikend en is er behoefte aan een uitgebreidere verbanddoos? Ook deze verkopen wij. Met een goede verbanddoos voor in de auto is elk vervoersbedrijf geholpen. De inhoud van deze verbanddoos bestaat uit:

 • 3 Gaascompres 7,5x7,5
 • 3 Elastische fixatie windsel 4x6
 • 1 Driekante doek Vlies Non Woven
 • 1 Hechtpleister 5m x 2,5cm
 • 1 Assortiment pleisterverband pakje
 • 1 Gaaspleister textiel pakje
 • 1 Verbandschaar
 • 6 Handschoen latex
 • 1 Reddingsdeken
 • 1 Alcohol doekjes 10st.
 • 1 Tekenpen
 • 1 Linnenhandschoenen
 • 1 Crepe windsel 7,5cm x 4,5m

Met de bovenstaande inhoud is elke bestuurder ervan verzekerd dat in vrijwel alle situaties de verbanddoos kan helpen bij het verzorgen of verplegen van wonden en andere kwetsuren.

Een belangrijke reden om speciaal voor een verbanddoos voor vervoer te kiezen, is niet alleen de inhoud, maar ook de prijs. Door de scherpe prijs van deze verbanddoos is het ook voor grotere organisaties zoals vervoersbedrijven goed mogelijk om voor het gehele wagenpark te zorgen voor een goede verbanddoos. Dit draagt bij aan de veiligheid van iedere chauffeur.

Hoe zit het met de rest van de organisatie?

Met een goede verbanddoos voor vervoer wordt er dus een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van chauffeurs. Maar hoe is het gesteld met de rest van de organisatie? In veel vervoersbedrijven is er ook sprake van een expeditie- of distributiecentrum, of een magazijn. Hier wordt vaak onder hoge druk gewerkt met zware ladingen en voertuigen. Dit maakt het tot een risicovolle omgeving.

Ook op vaste locaties is het daarom belangrijk dat er goede en voldoende verbanddozen aanwezig zijn. Belangrijk daarbij is niet alleen dat de inhoud van de verbanddoos aansluit op de risico’s in het bedrijf, maar ook dat verbanddozen strategisch geplaatst zijn. Vanuit elke ruimte in de organisatie moet er snel en eenvoudig toegang zijn tot een verbanddoos. De verbanddoos voor bedrijven van ARBO winkel biedt organisaties de artikelen die nodig zijn in geval van een ongeval of ongeluk en kan bovendien aan de muur worden gehangen. Door de verbanddoos goed in het zicht te hangen, worden bereikbaarheid en veiligheid vergroot.

Het kennisniveau van medewerkers

Iedereen kan de verbanddozen van ARBO winkel gebruiken. Deze zijn namelijk voorzien van heldere instructies. Toch kan op momenten gebruik door ervaren, getrainde medewerkers een groot verschil maken. Medewerkers die een EHBO- of BHV-training hebben gehad, zijn geoefend in het werken met de inhoud van een verbanddoos. Ook hebben zij geleerd om in geval van calamiteiten rustig te blijven en daadkrachtig en doeltreffend te handelen.

Soms kan het aanzien van een wond of kwetsuur zorgen voor stress of paniek. Daarom is het verstandig om bij mogelijkheid zo veel mogelijk te investeren in een goede EHBO- of BHV-training voor alle medewerkers.

Zorg altijd voor een aangevulde inhoud

De effectiviteit van een verbanddoos valt of staat met de inhoud. Het is van groot belang om er te allen tijde zeker van te zijn dat de inhoud van de verbanddoos voor vervoer goed is aangevuld. Tijdens periodieke controles wordt hiervoor gezorgd. In drukke organisaties met veel werknemers is echter de kans aanwezig dat de periodieke controles niet genoeg zijn. Het is onwenselijk om er op het moment dat een product nodig is achter te moeten komen dat dit product ontbreekt. Dat kan voor onveilige situaties zorgen.

Maak er daarom een gewoonte van om de artikelen in de verbanddoos tijdig bij te vullen. Zeker wanneer er meerdere artikelen tegelijkertijd worden gebruikt. Nabestellen is eenvoudig via ARBO winkel. Bij vragen kunnen wij altijd meedenken of een oplossing op maat verzorgen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company