Terug

  • Gratis cadeau bij iedere bestelling
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Snelle levering in NL & BE

Brandpreventie

Een brandblusser kopen? Voordelen, mogelijkheden & aandachtspunten.

Heb je plannen om een brandblusser voor jouw privéwoning, bedrijf of winkel te kopen? Dan maak je een verstandige keuze.

Filters

De juiste brandblusmiddelen kunnen in geval van een brand het verschil maken tussen veel of geen schade en het voorkomen of niet voorkomen van verwondingen of erger. Er zijn verschillende soorten blusmiddelen die elk ontwikkeld zijn voor een specifieke toepassing. Brandblussers, veelal brandslanghaspels of draagbare blussers, zijn in vrijwel elke organisatie aanwezig. Er zijn echter meer brandblusmiddelen die aanwezig zouden moeten zijn, zoals blusdekens.

Brandblussers

Brandblussers zijn de primaire vorm van brandbestrijding. Geen organisatie kan zonder. Brandblussers komen in verschillende vormen. Er zijn poederblussers, schuimblussers (sproeischuimblusser) en CO2 blussers. Hierbinnen bestaan ook weer variaties. Elke organisatie dient er zorg voor te dragen dat de juiste brandblussers aanwezig zijn. Elke type brandblusser is geschikt voor het blussen van een bepaald soort brand. Goede veiligheid wordt dus niet automatisch gegarandeerd wanneer er voldoende blussers aanwezig zijn; ook de juiste brandblusser kopen is van groot belang.

Er zijn namelijk verschillende brandklasse en een brand blussen met de verkeerde blusser kan tot zeer gevaarlijke situaties lijden. Bekijk onze video om zeker te zijn van welke brandklasse jij nodig hebt!


Een blusdeken is op meerdere manieren inzetbaar. Een branddeken is een kostenefficiënte maar ook zeer effectieve methode om een beginnende brand te blussen. Blusdekens zijn vervaardigd uit brandvertragend materiaal. Door een blusdeken over de brandhaard aan te brengen, wordt de zuurstoftoevoer afgesloten waardoor de brand zal doven. Een blusdeken kopen, betekent dat er adequaat vuur gedoofd kan worden. Het is daarbij wel van belang dat de juiste maat deken wordt gehanteerd. Ook personen kunnen worden geholpen met een blusdeken, door het vuur van boven naar onder uit te maken. Een branddeken kopen kan zowel spullen als levens redden. Blusdekens worden geleverd inclusief houders en zijn eenvoudig te openen en te hanteren.

Controle en onderhoud blusmiddelen

Brandblusmiddelen zoals de diverse eerder genoemde brandblussers moeten periodiek gecontroleerd worden. Dit om optimale werking te kunnen garanderen wanneer de brandblusmiddelen nodig zijn. Onderhoud van brandblussers voorkomt dat de blusser niet de gewenste prestaties levert wanneer deze gevraagd worden. In een ideaal scenario worden brandblusmiddelen nooit gebruikt, maar wanneer zij nodig zijn, dienen zij de te verwachten prestaties te leveren. De frequentie van brandblusser onderhoud, is afhankelijk van het type brandblusser. Voor alle brandblusmiddelen geldt een interval waaraan de organisatie zich dient te houden. Controle en onderhoud dienen door een gecertificeerde partij uit te worden gevoerd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 805 Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »