Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

CO2 blussers kopen

CO2 blussers zijn onmisbaar voor je bedrijf, maar ook in je woning kan een koolzuurblusser goed van pas komen. Je bestelt ze bij ARBO centrum.

Filters

CO2 blussers

CO2 blussers ook wel koolzuursneeuwblussers genoemd zijn onmisbaar voor je bedrijf, maar ook in je woning kan een koolzuurblusser goed van pas komen. Dankzij een koolzuurblusser ben je goed voorbereid op brand en bescherm je je dierbaren tegen brandgevaar. Ben je opzoek naar een CO2 brandblusser? Dan is het belangrijk om hier eerst meer over te weten te komen. Daarom geven we je hieronder meer informatie!

Wat is een brandblusser CO2?

Er zijn verschillende soorten brandblussers waaruit je kunt kiezen. Elke brandblusser dient voor het blussen van andere soort branden. De CO2 blusser dient voornamelijk voor het blussen van branden die veroorzaakt werden door elektrische apparatuur of door vloeistoffen, zoals benzine of oliën. Deze type branden worden ook wel type B en E branden genoemd. Hoe werkt een CO2 brandblusser? Elke soort brandblusser heeft een andere vloeistof. Een Co2 brandblusapparaat bezit gas, dat gas verstikt zuurstof, waardoor de brand zich niet verder kan verspreiden en geleidelijk aan dooft. Je kunt Co2 brandblusapparaten vinden met verschillende inhouden, van 2 tot 30 kg.

Wanneer gebruik je een CO2 blusser?

Als elektrische apparaten of vloeistoffen vuurvaten, dan kan je een CO2 blusser gebruiken om de brand te blussen. Een CO2 blusser komt dus bij verschillende types van brand handig van pas. Op branden met metalen of rechtstreeks op een persoon kan je hem beter niet gebruiken. Het voordeel van deze brandblusapparaten, is dat ze niet veel schade achterlaten, waardoor ze vaak gebruikt worden bij het blussen van waardevolle spullen. Je vindt ze daarom ook vaak terug in scholen, horecazaken, musea, enzovoort.

Hoe gebruik je een CO2 brandblusser?

Een CO2 brandblusapparaat gebruiken is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je precies weet wat je moet doen wanneer er een brand uitbreekt, want op het moment zelf heb je de tijd niet om het uit te zoeken.

In het geval van brand is voornamelijk belangrijk om in de eerste instantie rustig te blijven. Leg je ene hand op het brandblusapparaat en trek de borgpen met je andere hand uit het apparaat. Voordat je het apparaat op de brand gebruikt, kan je hem het best testen. Dat doe je door hem recht voor je uit te spuiten. Richt het brandblusapparaat vervolgens op zo'n 1,5 meter van de vlammen. Knijp de afsluiter volledig in en blijf op het vuur richten( neem geen pauzes). Blus van links naar rechts en van voor naar achter. Kijk na het blussen van de brand goed na of de brand wel degelijk gedoofd is en verlaat zo snel mogelijk de ruimte. Blijf zo laag mogelijk tegen de grond, wanneer je de ruimte verlaat en laat ramen en deuren openstaan. Ga na een klein halfuur nog eens kijken ter controle.

Waarom iedereen een brandblusser CO2 zou moeten hebben

Zowel thuis als in je bedrijf is het belangrijk dat je brandblusapparaten voorziet. Een brand is namelijk sneller gebeurd dan je denkt en het is altijd beter om je op zo'n situatie te voorzien. Op vlak van veiligheid kan je namelijk beter geen risico's nemen.

Brandblusapparaten voor thuis

Brandblussers in je huis zijn geen overbodige luxe. Door je huis van CO2 blussers te voorzien garandeer je de veiligheid van jou en je gezin. Het is bijvoorbeeld verstandig om een brandblusser in je keuken te voorzien, want dat is een plaats waar er vaak met vuur 'gespeeld' wordt. De meeste branden beginnen zelfs in de keuken. Als je een brandblusser in je huis voorziet, dan moet je natuurlijk niet meteen kiezen voor de grootste brandblusser die er is. Een kleintje zal al meer dan volstaan. Ook in je auto is het handig om een brandblusser voor handen te hebben. Je weet maar nooit! Brandblussers in je huis zijn niet verplicht, maar zeker aan te raden. Als je een thuiskantoor hebt, waar je klanten of medewerkers in ontvangt dan zijn brandblussers zelfs wel verplicht.

Brandblusapparaten voor je bedrijf

Heb je een eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om te weten dat brandblussers in je bedrijf wettelijk verplicht zijn, dat geldt voor alle publieke gebouwen en werkplaatsen. Bovendien moet je ze jaarlijks laten keuren, om te kijken of het apparaat nog steeds optimaal werkt. Als je een keuringscertificaat hebt, dan kan je het natuurlijk ook zelf doen. Hoeveel brandblusapparaten moet je in je bedrijf voorzien? Je moet in principe één brandblusapparaat per 150m² voorzien. Dat komt ongeveer neer op een apparaat per verdieping. Heb je ruimtes met veel elektrische apparatuur of gevaarlijke stoffen? Dan kan er best een extra brandblusser aanwezig zijn in deze ruimtes. Als je niet voldoende brandblussers in je bedrijf hebt staan dan zal je niet in orde zijn met de wet en bovendien de veiligheid van je werknemers op het spel zetten. Daarom is het dus erg belangrijk dat je voldoende brandblussers voorziet!

Een CO2 brandblusser kopen, waar moet je op letten?

Wil je een CO2 brandblusser kopen of een andere brandblussers? Dan kan je het best met een aantal dingen rekening houden. Zo is het belangrijk om eerst te weten te komen hoeveel brandblusapparaten je precies zal nodig hebben. Het is makkelijker om ze in één keer te kopen, zo bespaar je ook geld. Hou er rekening mee, dat je beter extra apparaten voorziet op plaatsen met gevaarlijke stoffen of elektrische apparaten. Daarnaast is het ook belangrijk om een droge, liefst afgesloten plaats voor de brandblusapparaten te voorzien. Als je de keuring van de brandblusapparaten zelf gaat uitvoeren, dan is het ook van belang dat je keurstickers en een controletang koopt. Keurstickers zijn stickers die aangeven wanneer de laatste controle heeft plaatsgevonden. Op die manier kan je makkelijk bijhouden wanneer het brandblusapparaat opnieuw gecontroleerd moet worden. Opzoek naar een CO2 brandblusser? Deze kan je aan een voordelige prijs terugvinden in ons assortiment. Naast deze artikelen kan je nog tal van andere veiligheidsartikelen terugvinden in onze webshop, zoals controletangen, keurstickers, veiligheidshelmen, en nog veel meer.

Waarom ARBO centrum? Wij zijn gespecialiseerd in veiligheidsartikelen, waardoor we precies weten aan welke veiligheidseisen onze artikelen moeten voldoen. Bij ons vind je enkel veiligheidsartikelen van de beste kwaliteit en dat aan een voordelige prijs. Bovendien staan onze veiligheidsexperts steeds voor je klaar, om je te helpen met al je vragen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company