Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Eerste hulp pictogrammen

Met een eerste hulp pictogram geef je aan dat er bepaalde handelingen uitgevoerd moeten worden. De herkenbare groene borden met een wit pictogram erop zijn gemaakt volgens de veiligheidsnorm ISO 7010. Bekijk ons uitgebreide assortiment!

Filters

In elke omgeving, of het nu een kantoor, fabriek, school of openbare ruimte is, kunnen ongelukken gebeuren. In dergelijke situaties is snelle en effectieve eerste hulp van cruciaal belang. Eerste hulp pictogrammen wijzen de weg naar essentiële hulpmiddelen en informatie, zodat er tijdig en adequaat gehandeld kan worden.

Het Belang van Eerste Hulp Pictogrammen

Een kleine verwonding kan al snel escaleren als er niet snel gehandeld wordt. Eerste hulp pictogrammen zorgen ervoor dat mensen snel de juiste hulpmiddelen of locaties kunnen vinden, zoals verbanddozen, AED's of EHBO-posten. Een duidelijk zichtbaar en herkenbaar pictogram kan hierbij letterlijk het verschil betekenen tussen leven en dood.

Verschillende Soorten Eerste Hulp Pictogrammen

 • Medische noodtas: Geeft de locatie van een EHBO-kit aan, essentieel voor het behandelen van kleine verwondingen.

 • AED: Duidt op een Automatische Externe Defibrillator, cruciaal bij hartstilstand.

 • EHBO-locatie: Geeft een specifieke plaats aan waar getraind personeel eerste hulp kan verlenen.

 • Brancard: Hiermee kunnen gewonde of zieke personen worden vervoerd.

Plaatsing en Zichtbaarheid

Het heeft geen zin om een eerstehulp-pictogram te hebben als het niet op de juiste plaats staat of slecht zichtbaar is. Deze pictogrammen moeten op ooghoogte worden geplaatst, dicht bij het bijbehorende hulpmiddel of locatie, en goed verlicht zijn, zodat ze ook in een minder verlichte omgeving gemakkelijk te herkennen zijn.

Conclusie

Eerste hulp pictogrammen spelen een onmisbare rol bij het waarborgen van de veiligheid in verschillende omgevingen. Ze leiden en informeren mensen in noodsituaties, zodat snelle en effectieve hulp kan worden geboden. Een duidelijk en zichtbaar geplaatst pictogram kan in sommige situaties van onschatbare waarde zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company