Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Philips

Een AED kan een leven redden. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden en merken. Met een Philips AED weet je zeker dat je een AED van goede kwaliteit aanschaft. Natuurlijk cruciaal als het gaat om een mensenleven.

Filters

Philips AED

Wanneer je een AED aan wilt schaffen, wil je natuurlijk kwaliteit in huis halen. Dat geldt voor vrijwel alle aankopen die je doet, maar bij een AED heeft dit logischerwijs nog meer aandacht. Een AED moet namelijk een leven kunnen redden. Het is een apparaat dat je hoopt nooit te hoeven gebruiken, maar wanneer dit wel zo is, moet je er op kunnen vertrouwen dat het zijn taak optimaal uitvoert. Wat dat betreft is kiezen voor een Philips AED een zeer verstandige keuze. Niet alleen omdat Philips over het algemeen bekend staat als een betrouwbaar en kwalitatief merk, maar juist ook omdat Philips in de medische wereld een van de belangrijkste merken is. Achter elke Philips AED gaat jarenlange ervaring schuil.

Je staat er wellicht niet direct bij stil, maar iedereen die wel eens medisch onderzocht of behandeld is, heeft waarschijnlijk gebruikgemaakt van Philips apparatuur. Philips produceert zeer veel medische apparatuur die over de hele wereld wordt toegepast. Het bedrijf heeft dan ook jarenlange ervaring op het gebied van AED’s die in ziekenhuizen en andere medische instellingen worden gebruikt. Natuurlijk zijn deze qua vorm anders dan draagbare AED’s, maar de techniek is grotendeels gelijk. De know how van Philips zorgt voor AED’s waar je op kunt vertrouwen.

De verschillende Philips AED’s

Wil je een Philips AED kopen bij ARBOwinkel? Dan bieden wij je de keuze uit twee verschillende AED’s. De Philips Heartstart HS1 en de Philips Heartstart FRx. Wij leggen je graag uit wat de verschillen zijn.

Philips Heartstart HS1 halfautomaat

De Philips Heartstart HS1 halfautomaat is, zoals de naam natuurlijk al aangeeft, een halfautomatische AED. Dit houdt in dat de hulpverlener tijdens de inzet van de defibrillator de schokknop dient in te drukken. Nadeel hierbij is wel dat de aandacht naar het slachtoffer even verslapt in tegenstelling tot volautomatische AED’s en daarom is de halfautomaat in de basis bedoeld voor de professionele hulpverlener. Particulieren kunnen hier echter ook gebruik van maken, zeker wanneer je een AED cursus hebt gevolgd. Het voordeel van een halfautomaat is dat er goed gecontroleerd kan worden of de omgeving veilig is alvorens de schok wordt toegediend.

Om er zeker van te zijn dat de AED te allen tijde goed kan werken, zijn zelftesten belangrijk. De Philips HS1 test zichzelf op: aanwezigheid van elektroden (dagelijks), functionaliteit elektroden (dagelijks), condensator frequentie (maandelijks), capaciteit batterij (dagelijks) Door deze zelftesten ben je optimaal verzekerd van een goed werkende AED wanneer een kritieke situatie dit vereist.

De Philips Heartstart HS1 halfautomaat is alleen geschikt voor plaatsing in droge, stofvrije ruimtes. Natuurlijk kan dit wel worden afgevangen met de plaatsing van deze AED in een goede AED kast. De AED wordt klaar voor gebruik geleverd en is perfect voor plaatsing binnenshuis of voor plaatsing in kantoorgebouwen.

Philips Heartstart FRx halfautomaat

Ook de Philips Heartstart FRx is een halfautomaat. Natuurlijk is er wel verschil met de HS1. Met een prijs van 1.445 euro opereert de FRx een klasse hoger dan de HS1, die 1.189 euro kost. Daar krijg je dan natuurlijk ook wel wat voor terug.

Ten opzichte van de Heartstart HS1 biedt de Heartstart FRx twee belangrijke extra’s / voordelen. Allereerst de begeleiding. Elke AED biedt begeleiding zodat ook een leek deze kan bedienen door de stappen op te volgen. De Philips Heartstart FRx AED biedt echter begeleiding van een extra hoog niveau. Zo maakt deze visueel duidelijk wanneer er een schok kan worden gegeven en wordt middels hoge kwaliteit graphics weergegeven wat er moet gebeuren.

Dit laatste kan belangrijk zijn, zeker voor een leek. Een AED bedienen is over het algemeen helemaal niet zo moeilijk. Dat geldt ook voor een Philips AED. Wat het echter moeilijk maakt, is de stress. Voor veruit de meeste mensen is het bedienen van een AED een nieuwe ervaring. Wanneer je een AED moet gebruiken, betekent dit dat er sprake is van een levensbedreigende situatie. Zelfs de eenvoudigste handelingen kunnen dan moeilijk zijn. Goede begeleiding van de AED kan helpen om kalm te blijven en de stappen sneller en effectiever uit te voeren.

Een tweede voordeel van de FRx ten opzichte van de HS1 is dat de FRx ook tegen vocht en stof bestand is. Dit is dus een AED die buiten kan worden opgehangen.

Goed een AED leren toepassen

Een Philips AED is altijd duidelijk en eenvoudig te bedienen. Toch kunnen kennis en ervaring de doorslag geven. In een levensbedreigende situatie telt elke seconde. Wie een AED cursus heeft gevolgd (of een EHBO- of BHV-cursus), heeft ervaring opgedaan met een AED. Natuurlijk kan geen enkele oefening een daadwerkelijke calamiteit helemaal nabootsen, maar omdat je al eens alle stappen hebt doorlopen en weet wat er moet gebeuren, heb je vertrouwen in je eigen kunnen.

AED accessoires kopen

Natuurlijk kun je bij ARBO winkel niet alleen een AED kopen, maar ook AED accessoires aanschaffen. Zo verkopen wij zowel voor de Philips Heartstart HS1 als voor de FRx elektroden voor volwassenen en kinderen. Die elektroden zijn van cruciaal belang: zij zorgen namelijk dat de opgewekte schok goed naar het lichaam getransporteerd wordt. Om die reden zijn er dan ook aparte elektroden voor volwassenen en voor kinderen. Een kinderlichaam is kleiner en lichter en de kracht van de schok moet hierop worden aangepast. Koop je een AED, zorg er dan dus altijd voor dat je elektroden voor zowel volwassenen als kinderen aanschaft.

Is de batterij van je AED leeg, dan hoef je uiteraard niet de AED te vervangen. Ook voor het aanschaffen van een nieuwe batterij voor je Philips AED kun je bij ARBO winkel terecht.

Los van de specifieke accessoires voor Philips AEDs zijn er nog tal van generieke accessoires die je kunt aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een beademingsmasker (of kiss of life). Beademing is ook een onderdeel van reanimeren. Met een masker of kiss of life kun je een vreemde zonder zorgen over eventuele ziektes of infecties beademen. Maar denk ook aan goede opbergkoffers- of -tassen en eventueel handschoenen of pictogrammen om duidelijk te maken waar de AED zich bevindt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company