Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Controletang

Een controletang is onmisbaar voor elk bedrijf die periodieke keuringen moeten uitvoeren. Met een controletang hou je op een eenvoudige manier de keuring van je apparatuur bij.

Filters

Een grondige keuring is niet enkel belangrijk voor de veiligheid, maar is daarnaast ook verplicht. Zorg er daarom voor dat je producten steeds tijdig en grondig gekeurd worden met behulp van deze tang. Heb je net een eigen bedrijf opgestart en wil je graag meer weten over controletangen? We geven je alle informatie die je zoekt!

Wat is een controletang?

Misschien heb je weleens van een controletang gehoord, maar kan jij je geen concreet beeld vormen van wat het precies is en waarvoor het dient. In dat geval is het handig om te weten wat zo'n tang precies voor je kan betekenen, want de kans is groot dat jij er ook een zal moeten gebruiken. Wat is een controletang nu precies? Een controletang is een tang die meestal gebruikt wordt in combinatie met keuringstickers. De tang wordt ook ponstang, keurmeester kniptang of keuringssticker tang genoemd. Met behulp van deze tang kan je data aanduiden op een keuringssticker, maar ook op andere labels. De tangen worden vooral gebruikt voor de controle van elektrische apparaten, zoals elektrische gereedschappen, installaties, machines, enzovoort. Je kunt deze tangen kopen in verschillende formaten, waarbij vooral de knipafstand en de doorsnede verschillend kunnen zijn. Als je deze tang wilt gebruiken, dan kan je dus beter ook enkele keuringsstickers voorzien. Dat zijn stickers die aangeven wanneer een bepaald product vervalt of goedgekeurd wordt. De keuringsmeester stelt een datum in waarop de controle werd uitgevoerd en aan de hand daarvan kan een volgende datum worden vastgelegd. Om de hoeveel tijd een apparaat moet worden nagezien, is afhankelijk van het soort apparaat. Daarvan moet een keuringsmeester of iemand met een certificaat van op de hoogte zijn.

Waarom een controle tang?

Als je machines, installaties of andere elektrische apparaten gebruikt, dan is het belangrijk dat je deze keurt. Elektrische apparatuur moet namelijk veilig zijn en de veiligheid wordt enkel gegarandeerd doormiddel van periodiek keuren. Hierbij is het belangrijk dat de controle juist uitgevoerd wordt. Enkel gebruikmaken van een controle tang en keuringsstickers is natuurlijk niet voldoende.

Voor de opvolging van de keuring zijn keuringsstickers en een kniptang echter onmisbaar. Met deze tang kan je goed opvolgen wanneer een keuring voor het laats plaatsvond. Het keuren van je apparaten is niet enkel erg belangrijk voor de veiligheid, maar ook verplicht. Als jij verantwoordelijk bent voor de veiligheid van deze apparaten, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle eisen en normen rondom de NEN 3140. Het kan dus handig zijn om hiervoor een opleiding te volgen. Als je de keuring zelf wilt uitvoeren, dan is een certificaat hiervoor zelfs verplicht. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een keurmeester in te huren, maar dat zal je wel duurder komen te staan!

Wanneer gebruik je een controletang?

Deze tang kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Elke soort elektrische machine moet namelijk gekeurd worden, maar ook bij andere producten worden er vaak controles verreist, waardoor ze in verschillende sectoren onmisbaar zijn. Enkele voorbeelden: vorkheftrucs, liften, brandblussers, klimtouwen, enzovoort. Deze kniptangen worden soms ook voor kleinschalige controles gebruikt. Ze kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor de controle van entreekaarten, abonnementen, enzovoort. De tang heeft in die gevallen ook een groot voordeel: ze maakt een product onbruikbaar, waardoor fraude niet mogelijk is.

Voor welke materiaal is een controletang geschikt?

Er zijn verschillende soorten controletangen en ook het materiaal waaruit de keuringsstickers gemaakt worden kan verschillend zijn. Hiermee moet je dus rekening houden. Zo zijn er bijvoorbeeld controletangen die geschikt zijn voor het knippen van gelamineerd polyester en andere zijn dan weer beter voor papieren inkepingen.

Welk materiaal van keuringssticker kan je het best kopen?

De keuze aan materialen is erg uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor vinyl, gelamineerd polyester, papier, en nog veel meer. Een aanrader is het het ultra destructable materiaal. Dit zijn keuringsstickers die extra veilig zijn, omdat ze bij het verwijderen beginnen af te brokkelen. Hierdoor kan jij meteen zien of iemand hem proberen te verwijderen heeft. Frauderen wordt zo wel heel moeilijk! Als je voor dit materiaal kiest, kies dan niet voor een afwerkingslaag. Deze zou het effect teniet doen.

Een controletang kopen, waar moet je op letten?

Als je graag zo'n tang wilt kopen, dan zijn er wel een aantal dingen waar je het best op kunt letten. Controletangen kunnen onderling erg verschillen, ze kunnen bijvoorbeeld uit andere materialen gemaakt worden of een andere nekdiepte hebben. Over het algemeen heeft deze tang een nekdiepte van 30 mm, hiermee heb je al een groot bereik. Zorg er gewoon voor dat de grootte en het dieptebereik van de tang aansluit bij het product. Vermijd controletangen met een slechte kwaliteit, die zorgen ervoor dat je uiteindelijk toch meer geld spendeert. Opzoek naar een kwalitatieve keurmeester tang? Neem dan een kijkje in onze webshop. Wij hebben een kwalitatief aanbod van verschillende formaten en types controletangen, aan voordelige prijzen! Naast keurmeester tangen verkopen wij ook tal van andere veiligheidsartikelen, zoals keuringsstickers of stickers op rol. Kortom: bij ons vind je dus alles wat je nodig hebt voor het keuren van jouw producten!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company