Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Veiligheidsbrillen op sterkte

Wanneer je werkt in de bouw of op andere werkplaatsen waar gevaar op de loer ligt, dan komt je veiligheid op de eerste plaats. Daarom is het belangrijk om beschermende kledij te dragen.

Filters

Wanneer je werkt in de bouw of op andere werkplaatsen waar gevaar op de loer ligt, dan komt je veiligheid op de eerste plaats. Daarom is het belangrijk om beschermende kledij te dragen. Beschermende kledij bestaat niet alleen uit stevig schoeisel en kleding die tegen een stootje kan, maar ook uit een stevige veiligheidsbril op sterkte. Benieuwd naar de voordelen van een veiligheidsbril op sterkte en waarom het zo belangrijk is om er een te dragen? Hieronder vind je alle informatie!

Wat is een veiligheidsbril op sterkte?

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn brillen die je ogen beschermen tegen stof, splinters, druppels en andere mogelijke gevaren. Deze brillen zijn extra stevig gemaakt om je voldoende te beschermen. Als je werkt op een bouwwerf, in een fabriek of op een andere plaats met schadelijke chemicaliën en stoffen dan is een veiligheidsbril zeker geen overbodige luxe. Er zijn verschillende soorten veiligheidsbrillen waar je uit kunt kiezen, maar ze zijn niet allemaal op sterkte. Als je zelf niet optimaal ziet of als je normaal gezien een bril draagt, dan is een veiligheidsbril op sterkte de beste keuze die je kunt maken. Een gewone veiligheidsbril is dan geen oplossing, want onder de meeste veiligheidsbrillen kan je je gewone bril niet dragen. Tegenwoordig zijn er wel overzetbrillen, maar zelfs dan is het eenvoudiger om gewoon te kiezen voor een veiligheidsbril op sterkte!

Tegen welke gevaren beschermt een veiligheidsbril je?

Waarom een veiligheidsbril op sterkte gebruiken? Als je werkt op een plaats waar er veel stof vrijkomt of andere schadelijke stoffen, dan zorgt een veiligheidsbril voor de bescherming van je ogen. Het is belangrijk dat je een veiligheidsbril draagt, want anders zouden je ogen (permanent)beschadigd kunnen raken. Je ogen zijn namelijk erg kwetsbaar. Hieronder geven we je een beter overzicht van in welke situaties je beter een veiligheidsbril op sterkte kan dragen en voor welke gevaren deze bril je beschermt!

Een veiligheidsbril beschermt je tegen mechanische risico’s

Als je werkt op een bouwwerf of klusjes uitvoert bij mensen thuis, dan kan je al eens te maken krijgen met rondvliegend stof, splinters en spaanders. In dat geval is het dus beter om gebruik te maken van een veiligheidsbril, al dan niet op sterkte.

Een veiligheidsbril beschermt je tegen chemische risico’s

Werk je in een fabriek of labo en kom je vaak in contact met gevaarlijke stoffen? Dan kan een veiligheidsbril je ogen hiertegen beschermen. Gevaarlijke stoffen kunnen vloeibare, vaste of gasvormige stoffen zijn en zelfs neveldamp.

Een veiligheidsbril beschermt je tegen stralingsrisico’s

Werk je vaak met lasers of andere stralen, zoals laslicht, infraroodstraling of warmtestraling? Ook dan is een veiligheidsbril geen overbodige luxe! Deze bril kan je ogen ook beschermen tegen schadelijke uv-stralen.

Veiligheidsbril op sterkte, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn heel wat verschillende soorten veiligheidsbrillen zowel op sterkte, als gewone veiligheidsbrillen. De juiste keuze maken is dus ook niet eenvoudig. Er zijn een aantal dingen waar je het beste rekening mee kunt houden, als je de meest veilige veiligheidsbril op sterkte wilt vinden!

Kies de juiste lenzen

Net zoals een gewone bril, kan je de sterkte van je veiligheidsbril kiezen. Hiervoor geldt hetzelfde systeem als bij je gewone bril. Je kan dus zeker ook een bolle veiligheidsbril op sterkte vinden. Het is erg belangrijk om de juiste sterkte te kiezen om optimaal te kunnen zien, want als je wazig ziet, dan is deze veiligheidsbril absoluut niet veilig, integendeel zelfs!

Kies het juiste materiaal

Veiligheidsbrillen kunnen gemaakt worden uit verschillende materialen. Meestal kan je kiezen tussen: polycarbonaat, acetaat en glas. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Het is wel zo handig als je weet wat deze zijn, voor je effectief een beschermingsbril koopt. Een beschermende bril uit polycarbonaat is licht, waardoor je hem nauwelijks voelt zitten en waardoor je in alle comfort kan verder werken. Kies liever niet voor polycarbonaat als je met chemicaliën werkt, want daar is het niet zo voor geschikt. Voor alle andere gevaren beschermt polycarbonaat wel voldoende. Wees
voorzichtig als je een veiligheidsbril uit polycarbonaat koopt, want het is materiaal waarin er snel krassen ontstaan!

Net zoals polycarbonaat, is acetaat een licht materiaal dat erg comfortabel zit. Dit materiaal is echter veel geschikter als je je ogen wilt beschermen tegen chemicaliën, maar het is wel krasgevoelig. Kies je voor een beschermingsbril dat gemaakt is uit glas? Dan zal je niet zo voorzichtig moeten zijn voor krassen. Het materiaal beschermt tevens ook voldoende tegen chemicaliën, als nadeel heb je dan wel dat een veiligheidsbril uit glas minder comfortabel is om te dragen, omdat het zwaarder is.

Kies de juiste kleur

Veiligheidsbrillen bestaan in verschillende kleuren. De reden daarvoor is niet omdat het dan beter bij je outfit zou passen, maar wel omdat elke glaskleur een specifiek veiligheidsdoel heeft. De perfecte veiligheidsbril voor jou, is dus afhankelijk van je functie. Kies je gewoon voor helder glas, dan heb je geen toegevoegde bescherming. Glas of ander materiaal dat een grijze tint heeft, beschermt je ogen tegen de zon. Een veiligheidsbril met gele glazen verhoogt het contrast bij weinig licht en eentje met blauwe glazen maakt helder licht rustiger. Gebruik je je veiligheidsbril vooral tijdens het lassen? Ook hiervoor is er een speciaal aangepaste tint.

Bekijk de extra functies

Naast verschillende glassoorten en verschillende glaskleuren, kan het glas ook bepaalde andere functies hebben om je extra te beschermen. Zo zijn er bijvoorbeeld veiligheidsbrillen met een anti-damp functie. Dat zijn veiligheidsbrillen die niet beslaan en die dus ideaal zijn om te gebruiken als je buiten of in wisselende temperaturen werkt. Je kan ook kiezen voor een anti-kras veiligheidsbril. Dat is voornamelijk handig als je werkt in een omgeving met scherpe voorwerpen en de veiligheidsbril dus veel kans heeft om krassen te krijgen. Als laatste kan je ook kiezen voor een extra UV-bescherming. Je kan wel kiezen voor getinte glazen, maar deze UV-bescherming geeft je toch net iets meer bescherming.

Bolle veiligheidsbril op sterkte kopen? Koop bij een veiligheidsexpert!

Er zijn dus heel wat dingen waar je rekening mee moet houden als je opzoek gaat naar de geschikte veiligheidsbril. Het is minstens even belangrijk, om je bril te kopen op een plaats die je vertrouwt. Koop je veiligheidsbril bij een erkende veiligheidsspecialist, op die manier weet je dat je met kwaliteit te maken krijgt. Je op voorhand voldoende informeren is erg belangrijk! Nog steeds opzoek naar een betrouwbare webshop met kwalitatieve veiligheidsbrillen? Neem dan eens een kijkje in de arbowinkel! In de arbowinkel vind je een uitgebreid aanbod aan allerlei veiligheidspullen, waaronder bolle veiligheidsbrillen op sterkte, veiligheidshelmen, fluo hesjes, en nog veel meer. Je vindt er alles wat je zoekt inzake veiligheid en je kan er tevens terecht met al je vragen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company