Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

AED elektroden

Een enorm belangrijk onderdeel van de AED zijn de elektroden. Deze elektroden dienen immers de elektronische schokken aan het hart en analyseren het hartritme van het slachtoffer.

Filters

Wat zijn AED elektroden?

Bij de ARBOwinkel kan je AED elektroden kopen. Dit is dus een los onderdeel van je AED. Heb je nog geen AED? Dan verkopen wij die ook bij de ARBOwinkel.

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, dan staat het hart 9 van de 10 keer niet helemaal stil. In tegenstelling tot wat de naam zegt, krijgt de hart júist te veel impulsen, waardoor het hartritme verstoord en het hart niet meer samentrekt. Hierdoor wordt er geen bloed en geen zuurstof meer rondgepompt. Om dit hartritme weer in de goede baan te leiden, is het noodzakelijk om het ritme van het hart te ‘resetten’. Dit wordt gedaan met behulp van de elektroden van de AED.

De elektroden die je bij ons koopt, moet je op de borst van het slachtoffer plakken. Deze AED plakkers geven via de AED (automatisch of via een druk op de knop) elektronische schokken. Deze elektronische schokken zetten het hart stil, in de hoop dat het hart zijn normale ritme weer herpakt.

AED elektroden kopen

Elke minuut telt bij een hartstilstand. Het is daarom superbelangrijk dat wanneer je een AED hebt, je jezelf ervan verzekerd dat deze AED technisch in orde is, zodat je dit niet meer hoeft te checken (dit vergt immers kostbare tijd). Gelukkig voldoen al onze producten, dus zowel de defibrillators, als de losse onderdelen zelf zoals de elektroden, aan de FDA richtlijnen. Deze richtlijnen stellen kwaliteitseisen aan de producten die wij verkopen. Al onze producten zijn dan ook zeer betrouwbaar.

Heb je geen zin om dit zelf te checken en om zelf voortdurend de AED's te controleren? Dan bieden wij hier onderhoudspakketten voor. Bij deze onderhoudspakketten laten wij de AED's keuren door onze specialisten. Ben je hier benieuwd naar? Onderaan het artikel worden de verschillende onderhoudspakketten aan je uitgelegd!

Waarom moet je nieuwe AED elektroden kopen?

De AED elektrodensetten die wij verkopen, bevatten naast de elektroden zelf, ook een gellaag. Deze laag zorgt ervoor dat de elektronische schokken op een geleidelijke manier aan het lichaam worden gegeven. Bovendien meet deze gel het verstoorde hartritme van het slachtoffer. Op basis van dit hartritme beoordeelt de AED of er een elektronische schok nodig is, of dat er juist verder moet worden gegaan met reanimeren. Het is dus superbelangrijk dat deze gel optimaal werkzaam is, anders kan deze analyse fout worden uitgevoerd en kan de AED op basis hiervan de verkeerde keuzes maken.

De plakkende gellaag van de elektroden kan na verloop van tijd uitdrogen. Wanneer deze gel uitdroogt, zorgt dit ervoor dat de elektroden minder goed plakken op de borst van het slachtoffer én kan de plakkende gel het hartritme van het slachtoffer minder goed analyseren.

Let op de houdbaarheidsdatum en zorg voor een optimale werking van de elektroden

Wanneer je bij ons AED elektroden koopt, dan staat er op de set en op de elektroden zelf altijd een houdbaarheidsdatum. Deze datum verschilt per set elektroden, maar ligt gemiddeld tussen de 12 en de 60 maanden. Na deze houdbaarheidsdatum werken de elektroden minder goed en zijn ze dus niet meer volledig betrouwbaar. Het is hierdoor dus erg belangrijk dat jij tijdig, voor de houdbaarheidsdatum, deze elektroden vervangt.

Tip: schrijf voor jezelf op wat de houdbaarheidsdatum is van de elektroden van alle AED's die jij hebt. Zo hoef je niet telkens naar de AED's zelf te gaan om de houdbaarheidsdatum op de verpakking te checken. Bovendien houd je zo het overzicht voor jezelf en voorkom je dat een AED op het moment dat deze nodig is minder goed werkt!

Bij gebruik van de AED, altijd nieuwe AED elektroden kopen!

Naast de houdbaarheidsdatum die aangeeft wanneer je weer nieuwe AED elektroden moet aanschaffen, moet je áltijd nieuwe AED elektroden kopen wanneer de AED is ingezet. Deze AED elektroden moeten direct worden vervangen. Niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt, ook omdat gebruik van de AED ervoor kan zorgen dat de gel is of gaat uitdrogen.

Ook wanneer de verpakking (per ongeluk) is geopend moet je altijd de AED elektroden vervangen. Ook wanneer je snel de verpakking weer hebt dichtgemaakt.

Waar moet je op letten bij AED elektroden kopen?

Bij de ARBOwinkel verkopen wij alle onderdelen met betrekking tot defibrillators en dus ook de elektroden (wij verkopen immers ook defibrillators zelf). Al onze elektroden hebben weer een verschillende aansluitstekker. Let er dus goed op dat de elektroden die je bestelt, ook goed passen op de AED die je hebt.

AED elektroden kopen: de prijs

De prijzen van onze AED elektroden lopen erg uiteen. Dit is vooral afhankelijk van het merk dat je neemt. Over het algemeen kun je bij ons elektroden kopen voor tussen de €65-€95. Let erop dat deze prijs exclusief BTW is. Alle blauwgekleurde prijzen die je op onze webiste ziet staan, zijn de prijzen exclusief BTW. Onder deze blauwe prijzen staan de prijzen inclusief BTW aangegeven.

AED elektroden kopen speciaal voor kinderen

Naast de reguliere elektroden die wij verkopen, kan je bij de ARBOwinkel ook AED elektroden kopen die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, bijvoorbeeld de Defibtech Lifeline elektroden View/ECG/PRO kind. Het is raadzaam om zowel AED’s op te hangen met kinderelektroden als AED’s met reguliere AED elektroden (gemaakt voor volwassenen).

Kinderelektroden hebben in vergelijking met de reguliere elektroden gemaakt voor volwassenen, een kleiner formaat en passen zo beter op de borst van het kind. Ook hebben deze kinderelektroden een andere schokafgifte en schokhoeveelheid. Bovendien houdt de gel van deze kinderelektroden, wanneer de gel het hartritme analyseert, er rekening mee dat het hartritme van een kind is. Dit zorgt ervoor dat de overlevingskans van het desbetreffende kind wordt vergroot.

Wil je zowel AED’s met kinderelektroden als AED’s met de reguliere AED elektroden ophangen? Dan raden wij je wel aan om in verhouding meer AED’s met de reguliere AED elektroden op te hangen dan AED’s met kinderelektroden. Dit komt omdat er jaarlijks veel minder kinderen zijn die een hartstilstand krijgen, dan volwassenen. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd van een persoon die een hartstilstand krijgt 66 jaar is.

Kan je zelf deze AED elektroden vervangen?

Het is gemakkelijk om zelf de AED elektroden te vervangen, hier hoef je geen persoon voor in te schakelen. Zo gaat het vervangen van de elektroden met behulp van de stekker die je kan aansluiten op de AED. Na het aansluiten van een nieuw set AED-elektroden, zal de AED altijd een zelftest uitvoeren. Hierbij checkt de AED dus zélf of de nieuwe elektroden goed werken op de AED. Mocht er iets mis zijn met de elektroden, dan zal de AED dit aangeven met bijvoorbeeld een geluidsignaal of een lichtsignaal.

Onderhoud laten uitbesteden

Heb je geen tijd en/of geen zin om moeite te steken in het onderhoud van de elektroden voor de AED? Dan kan je bij ARBOwinkel een onderhoudspakket aanschaffen. Wij bieden in totaal drie verschillende onderhoudspakketen aan. Hierdoor verzeker je jezelf ervan dat de AED die je hebt, in orde is op het moment dat deze nodig is. Alle AED’s die wij checken worden opgenomen in onze database. De drie pakketen die wij aanbieden zijn: het basispakket, het All-in onderhoudspakket en het All-in+ onderhoudspakket. Alle onderhoudspakketten beschikken 1 periodieke controle.

- Basis onderhoud

Dit is puur de basis. Zo bevat dit pakket alleen de periode controle die door onze specialisten worden uitgevoerd. Blijkt uit de keuring dat er bepaalde onderdelen van de AED moeten worden vervangen, dan moet jij dit zelf doen.

- All-in onderhoud

Heb je geen zin om de onderdelen na de keuring zelf te vervangen? Dan kan je het All-in pakket aanschaffen. Dit pakket bestaat ook uit de periodieke keuring, maar bij dit pakket vervangen wij zelf gelijk voor jou de onderdelen van de AED (mits deze aan vervanging toe zijn).

- All-in+ onderhoud

Dit pakket bevat hetzelfde als het All-in onderhoudspakket, maar is het All-in+ pakket door de extra’s die erbij komen. Zo wordt er naast de keuring en de vervanging, ook een nieuwe AED aangeboden (indien de oude AED niet optimaal meer werkt). Ook zit er in dit pakket een reanimatie cursus inbegrepen, zodat jij jezelf ervan verzekerd dat je de AED goed kan besturen!

Kortom: de elektroden van een AED spelen een cruciale rol wanneer er gebruik wordt gemaakt van de AED. Zorg ervoor dat je deze elektroden tijdig vervangt, zodat de gelllaag en plaklaag niet is uitgedroogd wanneer je de AED moet gebruiken. Deze elektroden (en tevens alle onderdelen voor de AED) kun je gemakkelijk bestellen bij de ARBOwinkel. Het is aan te raden om bij ons zowel de elektroden voor volwassen, als de elektroden voor kinderen aan te schaffen. De prijs van de elektroden die wij verkopen liggen gemiddeld tussen de €65-€95 (exclusief BTW). Dit lijkt wellicht veel, wees jezelf er dan van bewust dat dit mensenlevens kan redden!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company